Nyheter i Coma Tours Inc.

(09.12.2010) 

Det ble en svært hyggelig reunion på Mikrobryggeriet med mer enn godkjent oppmøte. Torstein tok seg bryet med å pynte opp baren med drakta. Stopher geleidet oss gjennom ølmenyen til det punktet da deler av ledelsen velta. God Jul!

(24.11.2010) 
Coma Tours reunion julepils 8. desember 2010 kl. 19:00 på Mikrobryggeriet.
Det kan vel forsiktig antydens at aktiviteten i Coma Tours har passert høyden, men vi kan jo mimre om gamle dager.

 

(13.12.2006)  Årets julepils for comaratene avholdes på Mikrobryggeriet torsdag 21. desember der de som vanlig serverer byen beste julebrygg. De første er antatt å komme ca. 19:00 og de siste er statistisk sett 100% garantert å gå hjem først når de blinker med lyset.

(18.11.2006)  Noen har tydeligvis en lenger sesong enn andre og blant de aller seigeste er vår egen Sissel.

Forrige helg deltok hun  i Rondane multisport sammen med en venninne som til sammen utgjorde duetten Coma Tours Burners som er  en sammenslåing av den noble club og Burners CK. De to gjorde ikke skam på verken det ene eller andre navnet der de tronet helt aller øverst i lagkonkuransen for kvinner etter målgang. De to brukte i overkant av tre og en halv time på en mix av terrengsykling og tindebestigning krydret med rappellering og var med det drøye ni minutter foran andreplassen i klassen. Resultatene ligger her.

Som om ikke dette var nok stilte Sissel opp i Svensk mesterskap i multisport med en annen venninne uken før Rondane der de ledet til det gjenstod en tredjedel av løpet før de ble tatt igjen av et par svenske terrengsyklister som til slutt vant komfortabelt med en drøy halv time. Her var vinnertiden på mer enn åtte og en halv time og på slutten var det så mørkt at Sissel og co ikke kunne finne den siste posten. Det ble annen plass til slutt og det er det ingen grunn til å være misfornøyde med. Resultatene ligger her.

Etter dette påstår selv Sissel at det er slutt på sesongen.

(21.09.2006)  Jo er tilbake med startnummer igjen og det var et bra comeback. Jo deltok i Triathlon for 2 mannslag i Kuliaden sammen med en kompis og de gikk like så godt helt til topps på resultatlisten etter løping, sykling og kanopadling. Jos lag var rett over 2 minutter foran neste lag så det er klart at det fortsatt er futt i potene til Jo selv om klatring er det som blir høyest prioritert om dagen. Resultatene ligger her.

I helgen gikk Kvitfjellsprinten med Andres, Haavard og Brede til start. Rittet starter i bunnen av Kvitfjell og går på asfalt til et stykke over midtstasjonen og er en øvelse i hvor vondt det er mulig å ha det lengst mulig. Startrekkefølgen er satt opp etter omvendt gundermetode så alle i teorien skal passere målstreken samtidig. Anders startet ganske tidlig mens Haavard og Brede pent fikk vente en stund før de dro av gårde sammen med Terje Sirevaag. Anders kjørte bra og kom først opp og tok hele pokalen. Haavard fulgte opp taktikken fra Birken og la seg bak i store deler av klatringen før han satte inn et rykk rett før målgang. Brede klarte å tette luka, mens Terje som dro mesteparten av veien ble hektet av og måtte se de to comaratene trille side ved side over målstreken.

(10.09.2006)  Sist torsdag var det avslutning i RBIR på Fetsund med Trond V som eneste comarat på startstreken. I motsetning til i vårens utgave av rittet der Trond "tok" starten valgte han nå stikk motsatt taktikk og tok det rolig ut fra start. Det kan være smart noen ganger det, men det blir sjelden suksess når man forstetter å ta det rolig hele rittet. I følge rapportene var det et ok ritt selv om en del av stiene var litt vel glatte.

På lørdag var det klart for et av de aller beste terrengrittene som arrangeres, nemlig Vestmarksrittet. Traseen er en fin blanding av grus og terreng uten mer asfalt enn det som er streng tatt nødvendig for at det skal være mulig å komme seg ut av Asker sentrum og ut i skogen. I år var også rittet avslutning på norgescupen med en ekstra 30 km sløyfe for eliten mens de vanlig dødelige av oss fikk slippe unna med  43 km. Anders har vært sporløst borte fra all konkurranse i mer enn et år, men nå er han endelig tilbake med en oppløftende 14. plass i klassen. Han sa etter rittet at dette var noe av det verste han hadde vært med på, men det er bare fordi han har glemt hvordan det er å være skikkelig sliten. Anders var for anledningen helt korrekt antrukket i staselig comadrakt. Her har hans gode venn Haavard ganske mye å lære.. Resultatene fra rittet ligger her.

På søndag var det avslutning i Scott Cup der Brede ville vinne sammenlagt hvis han karret seg foran Ole Blokhus i mål. Med dagens største og mest entusiastisk heiagjengen ble det dessverre etter bare noen hundre meter klart for Brede selv at det ikke kom til å skje og det var tidvis pinlig at dette var dagen da beina var så daue at det ikke på noe tidspunkt var spennende for de fremmøtte. I en kommentar til deler av ledelsen sa Brede umiddelbart etter målgang at dette tross alt har vært hans beste sesong noensinne og fighten med Ole har vært morsom og spennende hele sesongen igjennom så spesielt nedtrykt var han ikke. I sammendraget endte Ole opp med 475 mot Bredes 465 og det har vel aldri vært så jevnt i toppen i denne tidligere. Resultatene fra rittet ligger her. (De er foreløpig feil, det var Sten Are Harjo som vant klassen)

(31.08.2006)  Som annonsert i går ville Haavard komme sterkere tilbake ved en senere anledning og det tok bare et døgn før han igjen gjorde seg bemerket på sykkelsetet. Havvard grusa den gamle rekorden på Comasprinten i dag. Den nye rekorden er på 9:11 som er 19 sekunder raskere enn Bredes tidligere bestenotering. Nå begynner denne rekorden å komme på et nivå som er en så nobel club verdig og under 9 minutter trer frem som en foreløpig drømmegrense. Sten Are!! Når forventer du deg å vær let nok i skrotten til dette? 

(30.08.2006)  Ny runde i Scott Cup på Gullhaug i dag. Som vanlig var det relativt gjørmete i løypa som også var noe lagt om på grunn av gravearbeider i den vanlige traseen. En del av omleggingen var en seriøs kneik på steinete underlag og med en morsom utforkjøring på singletrack. Veldig bra! På nytt ble det et oppgjør mellom Ole Blokhus og Brede. André stilte opp som sekundant og det hørte de helt sikkert i Sandvika sentrum selv om vi var i Lommedalen. Med fantastisk entusiastiske tilrop følte Brede klare forpliktelser til å gi den fremmøtte valuta for strevet og fikk en luke inn til siste runding som holdt helt inn. Niels Martin kom inn som 5te mann med full gjørmemaske som alle de andre og det samme tilfredse gliste han alltid har når det kjøres skikkelige terrengritt. Haavard slet med logistikken og måtte prioritere høytlesning fra Pippi Langstrømpe fremfor deltagelse i sykkelritt i dag, men han kommer helt sikkert sterkere tilbake. Resultatene fra rittet ligger her.

(27.08.2006)  Årets clubmesterskap i Coma Tours gikk i helgen på strekningen mellom Rena og Lillehammer. Til tross for svært truende vær den siste tiden viste værgudene seg fra sin beste side og forholdene var ekstremt gode så det ble et hyggelig blodbad for gamle personlige rekorder. Hele 8 av 10 comarater som stilte til start i aldersklassene rasket med seg merke i år som jo må sies å være svært bra.

Som annonsert tidligere denne uken var Sissel Comas sikreste kort for en topp plassering noe hun da også fikk med sin 9. plass i K30. Sissel her aldri tidligere vært under 4 timer (har tre tider på mellom 04:00 og 04:02) men i år var det klart for å bryte den barrieren med solide 03:39 på ferden over fjellet.

Sten Are var på forhånd tippet til å bli raskeste comarat over fjellet, men i følge ham selv så veier han per dags dato minst en sykkel for mye til å klare og holde følge opp til Skramstad. Sten Are fikk til tross for en tung dag nærmest selvsagt med seg merket og fikk dermed 10 års merket etter like mange starter. 

Niles Martin kjørte som vanlig trygt inn noen minutter før merket for 5te gang på rad. Deler av ledelsen lurer på hva som egentlig biter på denne kraftkaren som de siste sesongene knapt har trent mer enn 2 uker i strekk noen gang på grunn av jobb og utstrakt byggevirksomhet på hjemmebane.

Årets desidert hyggeligste overraskelse var André "Pølsa" som før start lurte på om han skulle klare å karre seg under 4 timer. Den tidligere clubmesteren brukte bare 3:34 på årets event, godt innenfor merkekravet, og er nå 50/50 med 5 merker på 10 forsøk.

Per Martin var i tvil om han i det hele tatt skulle stille til start tidligere i uken da en kraftig forkjølelse gjorde sitt til å sørge for at han var sengeliggende, men han rakk akkurat å bli bra i tide til å cruise inn til sitt niende merke på 10 forsøk.

Trond V slet lenge med å klemme seg inn under merkekravet, men som med ketchupflaska så kom det mye når det først kom. For trede året på rad rakk han frem til Lillehammer i tide før fristen gikk ut.

Stopher har gått inn i samme bransje som Niels Martin med husbygging og lite trening, men oppnår ikke samme sportslige suksess med å snekre seg i form. Selv om det ikke gikk så fort som håpet ble det likevel ny personlig rekord for Stopher i år.

Magne kjørte en bra clubmesterskap og må se helt tilbake til 1999 for å finne en bedre til enn 4:32. Kanskje landeveissykling ikke er så dumt som grunnlag til Birken?

Magnus kjørte i trimklassen for å rekke frem til Sønnen Ådnes debut i ungdomsbirken. Den yngre garde kjørte en tung rundløype i målområdet på Lillehammer og Ådne synes i følge rapportene at det var storveis og delta.

Den bebudede kampen mellom Haavard og Brede ble det i aller høyeste grad noe av. Brede hadde nok den beste dagen på sykkelen og fikk luke til Haavard både i bakkene etter Kvarstaddammen og i Rosinbakken, men ble kjørt inn av feltet begge gangene. På Birkebeineren skistadion så det i en periode ut som om Haavards gode taktiske kjøring skulle bringe han foran Brede i mål, men sistnevnte fikk full uttelling for mye trening i terrenget og kjørte fra ned Ballettbakken og var 9 sekunder foran i mål til ny comarekord på 3:02:23. Brede tok med dette sitt tiende merke for Coma Tours og i følge statuttene fått tittelen Livsvarig æresmedlem av den noble club.

Klasse

Plass

Comarat

Tid 

K30

9

Sissel

03:39:45

M30

58

Sten Are

03:11:40

M35

20

Brede

03:02:23

 

22

Haavard

03:02:32

 

354

Niels Martin

03:33:40

 

373

Andrè

03:34:21

M40

307

Per Martin

03:31:15

 

432

Trond V

03:37:29

 

777

Stopher

03:54:25

 

1386

Magne

04:32:35

Trim

 

Magnus

05:20:27

UM14

102

Ådne

00:39:54

(23.08.2006)  

ENDELIG!!!!!!

Bakgrunn:
En sur dag i mai 1999 debuterte Brede i Scott Cup på Skullerud. Det var tilløp til sludd i lufta, starten var sen og det var mørkt med dårlig sikt under rittet der starten var opp en bakke full av gjørme for så å kjøre ned en bakke full av løv så hjulene veide gode 5 kilo stykket etter 5 minutters kjøring. Resten av rittet husker Brede som en eneste lang lidelse og ikke minst at han frøs så han hakket tenner etter målgang. En målgang han foretok nesten 15 minutter bak vinneren som brukte godt under en time på de 3 rundene. Etter rittet hadde Brede et realt oppgjør med seg selv om dette virkelig var noe han ville fortsette å utsette seg selv for eller om det var bedre å satse på kappgang, Ludo eller rett og slett bruke mer tid på å drikke øl med kompisene sine. Etter et par dager bestemte han seg: "Jeg skal faen meg vinne på Scott Cup på Skullerud en dag..."

Syv år, tre måneder og 11 dager tok det før Brede endelig klarte å vinne Scott Cup på Skullerud. Ikke uventet ble det en real fight med Ole Bolkhus om seieren (Ole ble forøvrig nr. 2 den mørke dagen i mai -99). Brede tok teten fra start og ledet med over 40 sekunder på det meste før forspranget krympet inn til null med 400 meter igjen til mål da Ole ledet for første gang. Ned den siste tekniske utforkjøringen gikk det ukontrollert fort (for Brede i alle fall) og det lå an litt et spurtoppgjør de siste 100 meterne til mål da Ole la inn en sladd og måtte ut med foten for ikke å falle og da var løpet avgjort. Det er sjelden det er registrert høyere seiershyl på Skullerudstua enn det var da vinneren av M30-39 trillet over målstreken i kveld.
Niels Martin deltok også og hadde et løp som forventet etter å ha brukt store deler av sommeren på å være syk. Vår helt foretok også et perfekt Comatryn underveis og fikk skrapet opp noen fine sport i lår og legg. Det blir noe å vise barnebarna Niels Martin!! Det var litt usikkert etter rittet, men det ble en plass i området rundt 6. på Niels Martin.
Ikke overraskende var det relativt gjørmete forhold på Skullerud og det medfører da noget møkk på sykler og ryttere. Det som var overraskende var at arrangøren i følge ryktene hadde glemt å skru på varmtvannet før rittet. Å dusje var absolutt helt nødvendig så det var en del høye kuldeskrik fra garderoben etter rittet. 
Resultatene fra rittet ligger her.

Som alltid legger Coma Tours ut Den ultimate huskelisten til Birken så selv de aller mest stressa comarater og andre lett forstyrrede lesere vil kunne følge en enkel ABC i forberedelsene til Birken.

(20.08.2006)  Det nærmer seg året clubmesterskap i Coma Tours og i følge siste telling er det 14 comarater påmeldt, men Trond T har allerede proklamert at han blir programtiger i år så vi er 13. 
Den nye startordningen gjør at det ikke er usannsynlig med et møte mellom Brede, Haavard og Sten Are underveis i det Sten Are igjen har intensjoner om å sette comarekord og de to stakkarene bare har 10 minutters forsprang til muskelbunten fra Romeriket. Uansett hvem som blir raskeste comaratn i år og hva tiden blir vil det bli notert ny Comarekord da traseen er lagt om og tidene vil bli noen minutter dårligere enn før. Litt trist, men det positive er jo at samtlige som fullfører vil sette ny personlig rekord...
Etter at den nevnte trioen er i gang dukker det opp comarater på startstreken jevnt utover hele dagen og igjen er det Sissel som gir lavest odds på å bli historiens første comarat på pallen i Birken.
En kjapp titt på deltagelsene i Birken viser at det er en lojal gjeng som stiller opp med der halvparten kjører for tiende gang eller mer. Sten Are vil om ikke noe unormalt skulle skje ta sitt tiende merke på rad. På comatoret bites det intensivt negler om dagen da Brede i følge statuttene vil bli slått til Livsvarig æredsmedlem ved å ta merket i Birken for tiende gang på vegne av Coma Tours.
Det knyttes også spenning til Knuts deltagelse etter returen fra utlandet der han i et ekstremt utslag av jet-lag har akseptert overtagelse av bolig fredagen før Birken. Vil Knut finne igjen sykkel, tøy og ryggsekk blant enorme mengder pappesker? Deler av ledelsen ønsker lykke til med prosjektet og skulle det gå veien så ikke glem og kjøpe blomster til kona på veien hjem!!
Magnus har meldt overgang til trimklassen så han kommer i mål tidsnok til å følge junioravdelingen i Birkens ungdomsritt. Har snakker vi om å ofre seg for den kommende generasjon. Deler av ledelsen legger merke til Deres noble handlinger Hr. Bø! 

Comarat Klasse Merker Deltatt Pulje Start tid
Brede M35 10 10 1 8:00
Haavard M35 5 5 1 8:00
Sten Are M30 9 9 3 8:10
Niels Martin M35 4 4 8 8:35
Per Martin M40 8 9 9 8:40
Trond V M40 3 9 10 8:45
Andrè M35 4 9 16 9:15
Knut M35 1 10 16 9:15
Sissel K30 4 5 17 9:20
Trond T M40 0 5 18 9:25
Thomas M30 2 7 19 9:30
Christopher M40 0 6 22 9:45
Magne M40 0 8 34 10:45
Magnus T 0 9 Trim P4 06:52

RBIR Eidsvoll: 
Der var det flere gule comadrakter. Jeg har bare hørt rykter om rekrutteringen som har foregått i egne rekker, men i går fikk jeg se gutta Bø, Vatne og Tvedt i action. Og her gikk det unna.... Tror det er bare et tidsspørsmål før de slår fedrene sine. Jeg møtte Bø underveis i løypa og skulle prøve å passere ham. Med den farten han holdt i utforkjøringene ble jeg fint nødt til å legge meg bak og vente til det gikk litt oppover før jeg klarte å passere ham. Han var fryktløs i utforkjøringene! Det ble ikke noe lettere å passere Anders Vatne som jeg så på den lange sletta ved start/mål område. Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg sverget på at det var Trond Vatne jeg så. De hadde akkurat samme stil og holdning. Nå går det nok litt fortere med far fremdeles men Trond skal nok trene jevnt for å holde Anders bak seg. Jeg så ryggen til Anders et par km før jeg klarte å passere ham og ble mektig imponert. Dessverre hadde ikke Tvedt gutten coma drakt på seg så jeg var ikke helt oppmerksom på ham i løypa men hvis han ligner sin far er han nok rå på utforkjøringene....... Dette lover bra for rekrutteringen i Coma tours!!!

Sissel

(13.08.2006)  Endelig en helg med ganske bra aktivitet blant Comaratene. I P4 rittet i Drammen lørdag befestet Sissel sin posisjon som en av landets raskeste i klassen sin ved å bestige det nederste trinnet på pallen i K30-34 med tiden 3:05:07. Uten å legge press på dronningen i den noble club er det vel grunn til å håpe på at hun i år skal ta seg bryet med å bryte 4-timers grensen i Birken om et par uker. Det har stått om sekunder nok ganger nå Sissel! Hva med 3:59:59?? Resultatene fra P4 rittet ligger her.

På søndag var det Eventyrrittet på Nes med begge Trondene (Tvedt og Vatne), deres avkom som representerer fremtiden i større grad enn fedrene og Haavard og Brede. Trond T. påstod før start at han skulle legge seg helt aller sist ut fra start og han fulgte taktikken til punkt og prikke og kom inn på 2:30. Trond V var noe mer aggressivt innstilt og kom da også i mål drøye kvarteret før kompisen på 2:13. Litt lenger foran i feltet kjørte Haavard og Brede skulder ved skulder så lenge det gikk oppover på grus. Vel inne i skogen på raske stier nedover viste Brede seg hakket hvassere og fikk en stor nok luke til å holde seg foran helt til mål. De to gjorde et hederlig forsøk på å "tapetsere" pallen, men ble snytt av Morten Åsebø fra Sagene som vant foran de to Comaratene.

Junior avdelingen var godt fornøyd med gjennomføringen selv om de godt kunne tenke seg mer terreng. Med tanke på at Eventyrrittet er et av de sørgelig få terrengsykkelritt som faktisk inneholder terreng tyder det på at den kommende Comagarden er prikkfritt oppdratt av sine syklende fedre. 
Resultater fra rittet ligger her.

(06.08.2006)  Grenserittet gikk i helgen og påmeldingen har vært rekordstor. Den fantastiske sommeren har tydeligvis blitt brukt til mye trening så på fredag gikk arrangøren ut og sa at det kun var 150 plasser igjen for etteranmeldinger. Dette medførte at en rekke desperate etternølere ikke turte å vente til lørdag morgen med å melde seg på, men tok turen til Strømstad for å få tak i et startnummer allerede fredag kveld. En av disse etternølerne var vår egen Trond V som altså brukte 4 timer på fredag kveld på å kjøre 4 timer tur-retur Strømstad og tilbake igjen for å kjøre rittet dagen etter. Neste år Trond.... da melder du deg vel på litt tidligere?? Nå skulle det vise seg at dette var nødvendig for rittet ble fulltegnet.

Trond var sånn helt passe fornøyd etter en kort og en litt lengre tur til Strømstad på 2 dager og fullførte på respektable 3:20 som var omtrent midt på resultatlista i klassen. Haavard hadde en meget bra dag på sykkelsetet og snuste på Comarekorden til Sten Are, men måtte til slutt ta til takke med Coma Tours nest beste resultat i Grenserittet gjennom tidene med tiden 2:43 som kvalifiserte til 27 plass i klassen som hadde godt over 400 deltagere.

Her ser vi at det ikke bare er Comarater som foretar seg litt sene forberedelser. Dette bildet er tatt 20 minutter før start i Grenserittet og det kan se ut som om slangen kan være noe problematisk å få montert i dekket.....

(23.07.2006)  Forrige søndag var det NM i rundbane på Hafjell og Brede var atter på plass som eneste comarat etter at Haavard i en periode var innstilt på å delta, men til slutt lot sommerferien gå foran. 

Årets NM i terrengsykling har dessverre vært preget av dårlig informasjon og lett kaos. Invitasjonen var lenge en godt bevart hemmelighet og det som til slutt ble publisert viste seg etter hvert å være like troverdig som forklaringene til David Toskas kompiser. Starttidene, antall runder og tid for premieutdeling ble ikke klart før i de siste timene/minuttene før arrangementet startet. 
Rittet var lagt til midtstasjonen i Hafjell alpinanlegg og veien dit er en grusvei skiltet med "Anleggesvei" da den tar av fra asfalten og derfra og opp er det en rekke kryss som IKKE fører til midtstasjonen. Arrangøren hadde satt opp et bitte lite skilt i ett av kryssene og dett var dett. Arrangøren opplyste at deltagerne egentlig skulle ta heisen og ikke bil og opp til start, tydeligvis uvant med at noen ønsker å ha med seg mer enn bare sin egen sykkel til startområdet i et rundbaneritt..
Man kunne på forhånd tro at det skulle være svært gode muligheter for å lage en morsom trase i området i og rundt et alpinanlegg, men det var dessverre ikke tilfelle denne gangen. Kort oppsummert gikk løypa opp i en av nedfartene og ned en annen. For å sette det i perspektiv så var gjennomsnittlig stigning i årets NM rundbane trase ca 4 ganger flere høydemeter per kilometer enn Grenserittet som mange synes er ganske tungt. Det var kun bruk for 2 klinger, den minste og den største. "Oppløpssiden" var lagt til en singletrack slalomløype ned halfpipen i anlegget så arrangøren bør prise seg lykkelig over at ikke Kongepokalen skulle avgjøres i et spurtduell i år.
Bredes deltagelse stod i fin stil med resten av arrangementet. Han lå på tredje plass inn til første runding der har han fikk en snittpunktering i sideveggen på dekket som han klarte å bruke over seks minutter på å fikse og derfra og inn handlet resten av dagen om å fullføre. Brede fikk klar beskjed av deler av ledelsen etter målgang om at punkteringer ikke er uflaks men et resultat av valg han selv hadde gjort. Man velger selv dekktype, slange/slangeløst, lufttrykk, sporvalg og ikke minst hastighet i forhold til underlaget og hva sykkelen er skodd med. Når man punkterer har man bomma på et eller flere av disse valgene og kan ikke sippe over uflaks. Case closed! 
Brede fikk dog ros av deler av ledelse for at han gadd å fullføre til tross for at alle muligheter for en god plassering var spolert tidlig i løpet og at løypa i følge Brede selv var den kjedeligste rundbanetraseen han noen gang har kjørt ritt i.
Resultatene ligger her.

(02.07.2006)  Når selv dedikerte syklister går til dagligvarebutikken på jakt etter engangsgrill og pølser og tar seg selv i å passere sykkelsjappa på veien uten noen som helst dragninger i kredittkortet så er det et sikkert tegn på at vårens sykkelsesong er over og at fellesferien banker på døra.

I tillegg til det fantastiske sommerværet vi er benådet med om dager har fotball VM satt en ekstra spiss på tilværelsen og da Thor Hushovd like godt fyret opp årets Tour de France med å vinne prologen og startet moroa i den gule ledertrøya er det vel ingen overdrivelse og si at sommeren har vært perfekt så langt.

Årets pannekakevorspiel blir torsdag 13. juli på comatoret fra ca 16:30 da årets første skikkelige fjelletappe vises med litt tidsforsinkelse. Fint om du sender deler av ledelsen en mail og melder din ankomst hvis du kommer.

I helgen var det MTB Vättern i Sverige med Trond V og Viggo på start. Rittet var som vanlig perfekt arrangert og i år var også været svært varmt som medførte at mange fikk problemer med kramper underveis i løypa som har en løypeprofil tilsvarende et sagblad. Ikke en lang bakke, men veldig mange korte og bratte bakker. Våre menn var fornøyde med turen så langt deler av ledelsen har klart å fange opp. 

For de som fortsatt ønsker å kjøre ritt kan deler av ledelsen på det aller varmeste anbefale Høydahls GP som går søndag 9. juli kl 11:00. Deler av ledelsen har selv prøvekjørt løypa og det er en skikkelig rundbaneløype i småkupert terreng med masse singletrack med kjappe svinger med stein, røtter, jord, myr og svaberg som underlag. I tillegg har den et par morsomme utforkjøringer kalt "kamelpuklene" og "madrassbakken", sistnevnte fordi alle trærne i bakken er polstret med madrasser.

På bildet under ser vi Magnus som sammen med Trond V bokstavelig talt reiste tilbake til røttene på søndag da Magnus hadde en av sine 4 årlige "øvinger" før Birken. Bildet er tatt fra området der disse gutta startet med terrengsykling før grusveier og mas etter gode tider i Birken ødela dem. Det ble en spesiell dag for Trond som etter utallige forsøk opp gjennom årene for første gang kom seg gjennom hele stien uten prikker. Det medførte selvfølgelig et seiersbrøl så det kan være at politimyndighetene har fått tips om mulige kriminelle aktiviteter i området, men det var altså bare Trond som seiret over terrenget.

God Sommer!!

(25.06.2006)  Den årlige landeveisfesten rundt St. Hans tider med sykling fra Trondheim og Lillehammer mot Oslo forgikk i helgen med Magne som den noble clubs eneste deltager. Vår helt har som annonsert tidligere i år gått til innkjøp av landeveissykkel (denne gang for egne sparepenger og ikke konas....) for å lette reisen fra Lillehammer noe. Sånn rent teoretisk er det mindre kraftkrevende å sykle gatelangs på en landeveissykkel enn en terrengsykkel, men i år var vel det bare teoretisk. Kraftig motvind midt i panna hele veien sørget for en tung tur for Magne som også kunne melde at det ikke hjalp at "feltene" han satt i kjørte ujevnt og sjeldent var større enn to til fire ryttere. Magne fortalte i et eksklusivt intervju med deler av ledelsen etter målgang at Østre Aker vei antagelig har blitt lengre enn i fjor uten at det kan ses på selv de ferskeste kartene fra Statens Vegvesen. Vår helt er dog optimistisk og ser allerede nå frem til neste års tur der han satser på mindre vind, større felt, høyere fart og forkorting av Østre Aker vei. Resultatene fra Styrkeprøven ligger her.

(18.06.2006)  I helgen gikk Farrisrunden av stabelen og det var klart for Bredes sesongdebut på grus som vel ikke er kjent som hans favorittunderlag. Det skulle vise seg å bli en dag utenom det vanlige for rundbanegutten. Etter rundt 2 timers sykling hang han fortsatt med i et sterkt felt med blant annet sportsidiotene Kennet Gavoll Hansen og Jens Aas som bookmakere ikke enn gang gadd å vurdere for sannsynlig før start. Det hele ble kronet med med at Brede fikk sine 15 sekunder med fame ved å bestige det nederste trinnet på seierspallen i klassen M35-39. Comarekorden ble forbedret med mer enn 25 minutter til 2:24:05. Deler av ledelsen melde at det har vært en sjeldent trivelig stemning på Comatoret etter rittet og mange hyggelige henvendelser. Resultatene fra rittet ligger her

(14.06.2006)  Ny runde i Scott Cup i Drøbak i dag med Haavard, Sissel og Brede på start. Sissel vant klassen sin som nærmest har blitt en selvfølgelighet når hun kjører rundbaneritt. Haavard var godt fornøyd med en 5-6 plass som er mer enn godkjent og det er vel ingen stor nyhet at den gutten har en alltid stigende formkurve mot Birken så dette kan bli meget bra til høsten. Brede har siden siste runde på Kjelsås ligget våken om natten og tenkt på de kjipe sekundene han til en hver tid har lagt seg bak konkurrentene i årets Scott Cup. I dag gikk han offensivt til verks fra start og holdt teten helt til mål og vant for første gang på to år så han var et eneste stort smil i målområdet. 

André har i en årrekke hatt sans for det ekstremt slitsomme mer enn over grensen til det stupide ved blant annet flere ganger å delta i konkurranser som Norseman Extreme og Trondheim - Oslo. I dag stilte han opp i Trans Nordmarka Challenge (TNC) som isolert sett ikke er livstruende helt til man leser startlista. Det er vel bare et fåtall av de startende som ikke har bestetid i Birken på under 3 timer og når løpet er ca 10 mil på grusveier i Nordmarka med 9 knallharde innlagte klarteetapper der det deles ut poeng til de 10 beste på hver topp blir dette en tøff opplevelse. André deltok i de to første tredelene før han måtte kaste inn håndkledet og det er ikke noe å skamme seg over i dette selskapet. Det er et utsagn om lyder noe sånt som "de som i det hele tatt tar poeng i TNC er jævlig gode til å sykle". André er HELT ening dette utsagnet! Les mer om galskapen hos sportsidiot.com

Resultatene fra RBIR på Hvaltjern forrige uke er klare og Trons hevdet at han var tung i beina. Det er mulig , men på resultatlista finner vi Mr. Vatne på 2dre plass i klassen og årsbeste. Kanskje det er bra oppladning å kjøre 3 timers stitur dagen før konkurranser?

(11.06.2006)  Årets første massemønstring for gruselskende syklister er over og for en dag det ble for et par av Coma Tours helter. 
Sten Are klinket likegodt til med å kjøre på 2:49:22 og ble med det nummer 4 i M30-34 som vel ikke er kjent som en klasse med tynn deltagelse. Dette er mildest talt imponerende og gir deler av ledelsen store forventninger om at Comadrakta kan bli fraktet fra Rena til Lillehammer under drømmegrensen på 3 timer. 
Sissel kjørte som forventet bra og plasserte seg som nummer 6 i klassen med tiden 3:29:05.
Haavard lå tidlig godt an, men fikk en punktering tidlig i rittet og fikk en lang reise med lite hjelp. Han kjørte likevel inn på 3:07:55 som holdt til 29. plass av mer enn 200 deltagere i klassen så han var godt fornøyd etter målgang. 
Thomas kjørte inn på 3:56 som vel er noe under hans vanlige prestasjonsnivå, men det beviser vel at laurbær fort blir vissen i sykkelsporten og at den regjerende clubmesteren ikke har trent like mye i vinter som tidligere år.

(08.06.2006)  I dag var det ny runde i RBIR og i følge rapportene stilte Thomas og Trond V til start. Trond hadde lest terminlista feil og la like godt ut på en 3-timers stitur sammen med Magnus i går som skulle vise seg og ikke være en optimal oppladning til tre kvarter med syresykling på Fet skistadion i dag. Trond kunne melde om en tørr og fin trasè og veldig veldig tunge bein. Thomas har begrenset med treningsgrunnlag og var fornøyd bare med å komme på startstreken igjen.  

Resultatene fra RBIR på Sessvol er klare og viser at Jo nok en gang fikk bedre plassering (6) enn Trond (7) i klassen sin, men at Trond fortsatt sykler fortest av de to. Deler av ledelsen føler seg trygg på at Jo ikke vil slå seg til ro med denne trenden og er like sikker på at Trond vil gjøre hva han kan for forstsatt å holde seg foran Jo.

I går var det Tømte Grand Prix i TdI med André og Brede som representanter for Coma Tours. Tømte GP starter med et par kilometer på grus etterfulgt av et riktig fint terrengparti på ca en kilometer før det er snaue 3 mil på grus med en ganske frisk sammenhengende stigning på vel 4 kilometer underveis. André som var helt aller sist på det forrige ritt i TdI tok et seriøst sprang oppover resultatlisten denne gangen og ble nr. 22. Brede tøffet seg litt i terrengpartiet i starten og holdt følge med teten, men så ble det 3 mil på grus med forbikjøringer bakfra. Resultatlista ligger her

Til helgen er den første store massemønstringen i "birken lookalike" representert ved Raumerrittet. I følge Coma Tours lokale inspektører er løypa tørrere enn på mange år som borger for mange personlige rekorder. Sten Are har for øvrig den gjeldende Comarekorden på 2:50:04 fra 2004. 
Så langt deler av ledelsen har klart å spore opp er Haavard, Sten Are, Niels Martin, Trond T, Thomas og Sissel klare til å forsvare den edle gule ledertrøya. Forhåndsfavoritt til å imponere på resultatlisten er vel Sissel som stod over RBIR i dag og stiller med friske bein på lørdag. Deler av ledelsen ønsker alle glade comarater på startstreken lykke til!
Raumerrittet er for øvrig det første seedingsrittet til Birken i år som nok vil sikre deler av ledelsen noen fine timer bak PC'n i helgen for å regne seg frem til hvem som seedet seg opp og hvem som ikke gjorde det.

(01.06.2006) I dag var det ny runde i RBIR på Sessvoll, men deler av ledelsen har ikke mottatt rapport fra Romeriksavdelingen og dramatikken eller mangel på sådan som utspilte seg der ute i de grisgrendte strøk.

I går var det Scott Cup på Kjelsås som erstatter rittet som før har gått på Korsvoll. Løypa på Korsvoll har vært en av Cupens mest tekniske og erstatningen var ikke noe dårligere. Masse singletrack med stein, røtter, myrhull og kjappe skogsstier. Kapasiteten i tekniske løyper har blitt en utfordring for Scott Cup etter hvert som det stadig er flere som deltar. Det gikk det tålelig greit på Kjelsås selv om det i en del av traseen var vanskelig å passere andre ryttere. 

Niels Martin fortsetter å plassere seg på øvre halvdel av resultatlista, denne gang ble det en 11. plass på lysluggen med den gule drakta. Brede fortsetter med å være noen sekunder bak plassen foran, denne gang var det 4 sekunder opp til 2dre plassen. Resultatene fra rittet ligger her.

Det var for øvrig tidvis trangt i veikanten av utallige ryttere som pungterte eller fikk andre tekniske problemer med utstyret. Det i seg selv er vel et bevis på at det var et skikkelig terrengritt.

(28.05.2006) André forteller om det å bli eldre:
Som ski trener for noen, etter hvert så spreke 14-15 åringer, fikk jeg i høst noen a-ha opplevelser ifht.  vekt og kondis som gjorde at fokus på seriøs ski trening fikk mye oppmerksomhet. Det å bli fraløpt av en 14 åring oppover til Ullevålseter satte så dype spor i sjela mi at jeg etter hvert utover høsten kom i form.  Syv skirenn senere må jeg si meg fornøyd med sesongen. På meritt lista i år står bl.a. Marcialonga, König Ludwig Lauf, HK-skimaraton og Vasaloppet. Med unntak av Vasaloppet gikk alle mye bedre enn i fjor. I forhold til vinneren av løpene totalt har jeg i snitt nærmet meg teten med ca 15 min.

I år har jeg ikke andre ambisjoner enn å sykle 2-3 grusritt, inkl. Birken. Og 2-3 på landeveien, inkl Lillehammer – Oslo. Kanskje blir det mer, kanskje mindre.

Lysten på å gå enda litt raskere på ski neste år gjør at rulleskiene og joggeskoene kommer til å slites mer enn syklene denne våren/sommeren og høsten.

(25.05.2006) Ny runde i Scott Cup og enda en comarat stilte til start som denne gang var på Gullhaug i Bærum. Haavard hevdet selv før start at formen var sjaber, men at det sikkert ble en bra gjennomkjøring. Det skulle vise seg å være noget passivt på en meget bra dag for comaratene som preget M30-til 39 klassen med tre blant de ni beste. Haavard sikret seg en 5 plass i sesongdebuten, Niels Martin kjørte inn til sesongbeste med 9. plass og Brede fikk en 3de plass som også var sesongbeste. Dette var forøvrig andre gangen på rad i Scott Cup at Brede har vært 2 sekunder etter en bedre plassering så nå har deler av ledelsen han ilagt straffetrening i spurt. Resultatene fra rittet ligger her.

Det har vært kjørt RBIR på Gjerdrum allmenning med Trond V og Jo i startfeltet. Jo ble nr. 5 i sin klasse mens Trond V ble nr. 7 i sin, men deler av ledelsen har en svak følelse av at plasseringen for de to er av mindre betydning enn tiden og denne gang var det Trond som var kjappest gjennom skogen. Akkurat det vet deler av ledelsen at Trond setter særdeles stor pris på. Resultatene fra rittet ligger her.

I helgen ble det arrangert norgescup i Marikollen og Brede var påmeldt i seniorklassen i håp om å kunne skaffe seg karrierens første norgescup poeng. Etter grundige forberedelser av utstyr, kosthold og oppkjøring til rittet strandet hele prosjektet på Bredes manglende evner til å lese og forstå norsk. Da han hentet startnummeret i sekretariatet kom vinneren i mål etter mer enn 2 timers sykling i terrenget. Starten gikk 10:00 og ikke 13:00. Damene derimot, de startet 13:00 og der fikk ikke Brede lov til å være med...

(10.05.2006) En ny uke har passert og stadig flere comarater dukker frem fra vinterdvalen. Sistemann til å titte frem var Niels Martin som avla Scott Cup på Skullerud et besøk sist onsdag. Etter det deler av ledelsen kjenner til har han som vanlig brukt mer tid med hammer og sag enn på sykkelsetet og da er det absolutt bestått å plassere seg på øvre halvdel av resultatlista i sesongdebuten. Niels Martin ble nr. 11 og Brede ble nr. 4 etter å ha tapt spurten om 3de plassen på et mildt sagt horribelt amatørmessig sporvalg i siste sving. Resultatene ligger her.

På torsdag stilte Andrè opp i Tour du Illegal som denne gang fristet med et 8 km langt bakkeritt fra Skullerudstua og oppover mot perleporten. Som vanlig er TdI som arrangeres av Sagene og Sportsidiot svært sterkt besatt og denne dagen var det ingen unntak. Det ble delt seier mellom tidligere OL deltager Tom Larsen og fjorårets beste norske utøver i VM maraton, Gøran Syversen. André "signerte" resultatlista og var ikke spesielt deprimert eller overrasket over det, faktisk så han SÅ glad etter målgang. Resultatene ligger her.

(07.05.2006) Trond T fortsetter med selvskading som varemerke
Etter en særdeles rolig vinter er legemet endelig våknet og kommet i bevegelse/aktivitet. Den særdeles rolige mørketiden skyldes både både manglende tiltakslyst og diverse skavanker som følge av et gammelt og delvis godt brukt legeme. Året begynte i vanlig stil; dvs kneskade med følgende diagnose: "Benkontusjon/bone bruise i laterale delen av kneleddet" Shit! Der røyk Marcialonga, Holmenkollmarsjen, Vasaloppet og Birken..... Div flyreiser, hotelrom og deltakerbekreftelser ble dermed solgt billig. 
Den nevnte legemlige aktiviteten begrenser seg foreløpig til at landeveissykkelen ble funnet frem nå etter påske og denne har vært med meg på 3 stk landeveistreninger med Ceres. Som følge av myndighetenes prioriteringer (dvs. elendig vei standard/dårlig asfalt) og normal høy trynfrekvens hos undertegnede kan jeg
i løpet av siste uken rapportere om 3x punkteringer og 2x i asfalten med påfølgende skrubbsår og skader på sykkel, klær og utstyr. 
På landeveien er Lillehammer - Oslo det store målet og i terrenget håper jeg denne sesongen å stille i flere ritt enn fjor, noe som bør være overkommelig da fjoråret gikk uten deltakelse i noe terrengritt!!! Forutsetningen er selvfølgelig at legemet er rimelig skadefritt...

(07.05.2006) Sten Are, tidenes raskeste comarat i Birken, beretter:
Endelig er sommeren her med ny landeveisykkel i boden og godt mot. Jeg har hatt en "svart" vinter uten merke i birken, og mange kilo på kroppen. (Rundet 100 kg i mars) Men nå kommer det bedre tider med fettavrenning og lange sykkelturer. Jeg har trent fast en dag i uka med spinning i regi av CK Nittedal, nå er vi ute på landeveien og har satt av Lillehammer - Oslo som årets mål på landeveien. Det er gøy å tråkke mange mil langs landeveien med ny sykkel som er bygd for tunge gutter. Birken blir som vanlig hovedmålet med tanke på ego kjøring. Årets store mål i birken er å forsvare og forbedre Coma rekorden (den bør ned mot 3 timer). Ser ellers fram til birkenfest på Lillehammer etter klubbmesterskapet, overnatting er bestilt.

(04.05.2006) Sesongen er i gang!! André var ikke uventet først ute (i alle fall med å varsle deler av ledelsen) da han kjørte Enebakk rundt 1. mai. Han rullet gjennom i pent tempo sammen med resten av Bull Ski & Kajakk gjengen. 

På onsdag var det klart for  årets første ritt i Scott Cup som tradisjonen tro gikk på Løren og som like tradisjonelt har meget stor deltagelse. Sissel og Brede stilte til start og Sissel fortsatte der hun slapp før hun ble mamma og vant sin klasse suverent ved å være godt over en halv runde foran nummer to i mål. Brede ble grundig parkert av de beste og  slet seg inn til en 7. plass.

Det første rittet i RBIR ble i følge ryktene avlyst uten at deler av ledelsen har den fulle oversikt over hvorfor det ble slik. 

Deler av ledelsen har derimot fått informasjon om at norgescup rittet på Holmen i Asker måtte utsettes på grunn av den sene våren og fugler som hekker i området. Dette er ikke Asker sykkelklubb sin beslutning, men våre kjære sykkelelskende myndigheter. Rittet arrangeres i deler av ledelsene barndoms bakgård og det er lett uforståelig at det er bedre med hunder som flyr rundt i skauen til alle døgnets tider enn at et femtitalls sykler raser gjennom skogen i halvannen time en søndags formiddag. Er det sånn at pip-pipene i Asker er programmert til å hekke søndag 7. mai fra kl 11:00 til 12:30? Deler av ledelsen vurderer å lage en egen spørreundersøkelse om holdninger til sykkelrelaterte temaer til alle partiene før det kommende kommunevalget så vi i alle fall får det blått på grått at valget står mellom pest eller kolera. 

(02.05.2006) Jo er skadet før sesongen i det hele tatt har begynt.
El Minkero har benyttet mesteparten av vinteren til å være pappa for Brage ( 1 år ) og Emma (10 År ). Det vil med andre ord si at effektivitet i treningen har vært avgjørende. Av den grunn har det blitt mye løping, og lite sykling i vinter. Vi hadde noen gløtt av vår i midten av mars, og Jo var ikke dårligere enn å kaste seg på den halvrustne racer sykkelen sin. Ned en bakke og rundt en sving milevis hjemmefra var det plutselig is i veien. Drit og dra, detta går......og det gjorde det i 200 meter til en skikkelig vindkule fjernet forhjulet og BANG der lå jeg. Knekt tommel og håndledd - kanonoppkjøring til sesongen!! Fremdeles plager håndleddet meg, men jeg sykler ( på asfalt ) nå. Satser på en knallhard oppkjøring for å ta igjen det tapte.....

(26.04.2006) Haavard er på offensiven:
Sesongens mål er å smadre coma-sprint rekorden. Da tenker jeg på den offisielle noteringen, ikke de uoffisielle som det har versert rykter om. Forøvrig har jeg som vanlig ambisjoner om både Raumerittet, Farrisrunden og Scott-cup på denne tiden av året. Det pleier imidlertid sjelden å holde stikk. Men sesongåpning med Scott-cup på Bærums Verk begynner jo å bli en tradisjon. Selv om Birken i 2005 ga mersmak åpner ikke tariff-avtalen på hjemmebane for deltagelse mer enn hvert annet år. For øvrig vil jeg si meg meget godt fornøyd etter 1 sesong med G-Shok. Den burde flere prøve. Fatter ikke at ikke deler av ledelsen har vært mer ivrig i anbefalingen av dette produktet........

(25.04.2006) Sverre påstår at det er slutt:
Fokus denne vinteren er at jeg for første gang på elleve år IKKE skal sykle Birk'n. Gleder meg til sommeren når gutta MÅ ut for å trene. Når den tid kommer tenkte jeg å kose meg på helt andre måter. Skal vel ikke helt slutte å sykle. Kun ta meg noen koseturer i ny og ne når det passer. Sykkelen er dog nyvaska og blir daglig brukt til jobb.Har heller satsa ganske hardt som iskriger i vinter. En kompisgjeng har inntatt Manglerudhallen med fult håkkiutstyr en gang i uka. Snakk om kvalitetsidrett!!! Inntok de franske alper ei uke i starten av Mars. Har ikke opplevd så mye snø siden guttedagene i OL-by'n! Hørte jeg puddersnøen viske rundt øra mine mens solen skinte på en knallblå himmel?
Nå som vinteren er på hell er det litt skamfult å kunne oppsummere antal skiturer i marka. Regner med at nylig innkjøpte skisko gjør susen til neste vinter.
Mai gir gode muligheter for en topptur eller to inni Jotunheimen. Håper å få til det!
Ønsker alle en glimrende sykkelsesong!

(24.04.2006) Stophers heller treningsfattige vinter:
Noen sportslige bravader kan jeg ikke skryte på meg denne vinteren. Men hus som sårt trenger fiksing her og der begrenser det seg hva man får tid til. Antall skiturer kan telles på en hånd, men det har blitt en del bandy å løkka med Isac (guttungen på 10). Er dessverre i god rute til heller ikke i år å klare årets mål - merket i Birken. Ligger dog bra an til å klare ti på rad uten merke. Har seks på rad til nå.  Noen sykkeltur i den nærmeste tid blir det ikke. Kan så vidt se noe som likner et sykkelhjul bak en haug med skrot i kjelleren. Tror det kan være min sykkel. Målet er å få ut saken innen mai er omme. Enn så lenge får det bli spinning på SATS-Njårdhallen (eller rettere sagt, Sportsklubb Vest, som det nå heter - fint skal det være) en gang i uken.

(20.04.2006) Kjell "Skitre hopper'n" Petter
Vinterens korte oppsummering er enkel. O dager på jobben siden jul, 3 telemarsk ski helger med afterski, 4 skiturer med Johan og hver vår pulk med våre døtre ganske så bra puls, 20 skiturer med kona til en kompis med pulk og våre døtre oppi med puls og en haug med trilleturer med koneklubben milevis fra melkesyre terskel. 
Siste del av vinteren har jeg hatt 4 uker på fjellet med familien og en haug med mat. Så jeg har godt grunnlag for en evt. slankekonkurranse. Det har selvfølgelig blitt noen skiturer også. Mange runder i Oskar løypa (100 m) har det også blitt. Løype full av skatter og rariteter laget av far for at poden skal syntes det er gøy å gå på ski. 
Jeg har jo også arrangert ski tre NM der oppe. Innslaget ble sendt på Norge rundt Fredagen før påske. Jeg endte på 6. plass etter fall i 2. omgang. Glemte den vesentligste delen i et skitre hopp, nemmelig å holde seg fast i nedslaget. Årets store må er å klare å sykle til jobben noen ganger og være med på Comatrening en og annen gang. Ellers å blir det å nyte sommeren med grillpølser og øl.

(19.04.2006) Trond V's hemmeligheter:
Vinteren er brukt til skigåing, samt innetrening i form av spinning.  Burde også trent styrke men det er så forbanna kjedelig. Vasaloppet var vinterens mål og ble gjennomført i mosjonist tempo. Målene mine for sykkelsesongen er å delta på RBIR karusellen, samt et og annet Scott cup ritt, av andre ritt er planen å delta på Raumerittet, Rescon Mapei, MTB Vättern, Grensrittet og Birken. Skulle timeplanen gi åpning for andre ritt får det bli ren bonus.  Årets første sti tur ble gjennomført i går sammen med Comarat Viggo ute på stiene på Bygdøy, stort sett bart og fine forhold, håper at snøsmeltingen her oppe i HVPU Romerirekeland for alvor skyter fart snart :-) Ellers så er årets hovedmål å gruse Jo på et "ordntli" terrengritt

(18.04.2006) Per Martins vinterberetning: 
Som vanlig gikk jeg birken på ski i vinter. Noe mer uvanlig var det at jeg tok merket, dvs det har blitt noe vanligere i det siste med totalt 3 merker på 14 starter. Jeg har etter hvert innsett at jeg trives best på møkkaføre som i år og i "tidenes verste" i 2004. Dette er to av de tre beste tidene mine. Kanskje jeg har blitt sprekere?!? Jeg gikk ca 95 mil på ski før birken og har nå passert 105. 
Når det kommer til sykling begynner jeg å lure. Det var bare så vidt jeg kom meg til mål på birken i høst og etter knappe 5 minutters massasje på Storåsen hang merket i en tynn tråd. Etter den opplevelsen blir vel målet heretter å klare merket. Som Sverre har fått erfare har de ingen abonnementsordning selv for trofaste slitere som oss. Men Sverre har vel brukt opp tabbekvoten slik at han nok rekker sitt 10.ende merke før meg. Jeg satser på det 9.ende til høsten.  Men først må jeg faktisk finne frem sykkelen og den står der med møkka og startnummeret fra i fjor.. Passer det seg er det ikke godt å vite hva jeg finner på ellers, men jeg har ingen konkrete planer. Og når de sedvanlige fisketurene også skal inn i programmet kan det hende det går rett til helvete. Foruten merke på birken blir årets mål å slå Sverre! 

(17.04.2006) Da har deler av ledelsen fått ristet liv i skrotten og er klar til en ny sesong på sykkelen og selvfølgelig tidvis sitte krokbøyd over tastaturet. Siden våren henger litt etter i år med meterhøye brøytekanter langs veien og glimrende skiforhold der det skal arrangeres sykkelritt om 2-3 uker er det grunn til å spørre seg om comaratene er klare til sesongstart og hvordan vinteren har fortonet seg. I ukene som kommer vil deler av ledelsen avduke comaratenes hemmeligheter fra vinteren som snart bør være bak oss.

Magnes mål og mening:
Motivasjonen er på topp selv om vinteren har blitt brukt til mye jobb og lite trim. Det har blitt en og annen skitur men det har ikke vært tilstrekkelig til å balansere forholdet mellom forbrente og fortærte kalorier. Dette skal visstnok bli mye bedre til neste år da Birken skal gås på ski. Mere kortsiktige målsetninger er Lillehammer - Oslo og clubmesterskapet denne sesongen. Årets høydepunkt er innkjøp av ny racersykkel. Denne gangen lover også Magne at han skal informere om anskaffelsen på forhånd og attpå til bruke sine egne penger. (Vi husker vel alle storyen fra et par år tilbake da Magne kjøpte ny sykkel uten å si i fra til kona og i tillegg lånte pengene av henne og fant ut at en stusselig blomsterkvast ikke har ubegrenset effekt i alle situasjoner selv på kvinner ...) 

(21.12.2005) Julepilsen på Mikrobryggeriet var som vanlig godt besøkt og i følge den samme tradisjonen smakte Stophers brygg utmerket samtidig som fredagen etter Comapilsen var like tung som alltid.

Nå ringer det inn til jul og deler av ledelsen finner det plausibelt å ønske alle Comarater og syklister der ute 

God Jul & Godt Nytt År!!!

(13.12.2005) Da har deler av ledelsen ristet støvet av tastauret og kan igjen rapportere fra Comatoret. Den første meddelelsen er at det blir Julepils på Mikrobryggeritet torsdag 15. desember. Vi møtes fra 18:00 og utover. Det er som vanlig løs snipp, ingen meldeplikt og mengder av Stophers utmerkede brygg i glassene. Vel møtt!

(16.10.2005) Comafesten arrangeres lørdag 5. november. Har du ikke mottatt invitasjon per e-mail så ligger den her.

Trond V var for et tid siden ute og luftet sykkelen sin sammen med Thomas som etter hvert har byttet ut hammer og sag med hjelm og sykkelsko. Trond gjennomførte et aldri så lite comatryn og klarte på mirakuløst vis å lande på bare ringefingeren. Resultatet av trefningen ser du på bildet under. Etter en snau dag innså Trond gifteringen måtte bøte med livet da hevelsen ble såpass at både form og fargen på fingeren begynte å bli skremmende. Frem med avbiteren og -snip- av med ringen. Nå skal det sies at vår helt fort fikk nødvendig blodomløp i poten og at alt nå er tilbake ved det normale.

(15.09.2005) Påmeldingen til Birken neste år har åpnet for de som har deltatt 5 ganger eller mer. Med tanke på fjorårets raske fulltegning av rittet er det vel god grunn til å benytte seg av dette tilbudet for trofaste ryttere. Påmelding til Birken gjøres her.

Etter årets utgave av Birken har det vært høy temperatur på diskusjonsforumet angående rytternes oppførsel i rittet, eller kanskje snarere mangel på sådan. I likhet med den svært fruktbare polariseringen mellom fotgjengere og syklister i marka som Aftenposten Aften fyret så kraftig oppunder i fjor vår er denne diskusjonen like full av forsoning. Raske syklister hudfletter deltagere i tur & mosjonsklassen som i sin tur igjen er omtrent like imponert over aldersklassenes raskere ryttere. 

Deler av ledelsen har tatt resultatlisten fatt og stokket den etter starttider og mellomtider for å finne antall passeringer i løpet av årets utgave av Birken. Og tallet? I år var det teoretiske minimum av passeringer i Birken 5.337.531... Femmillionertrehundreogtrettisyvtusenfemhundreogtrettien. Tallet var så formidabelt at deler av ledelsen lenge stusset og lette, uten hell, etter regnefeil. Hvis man tenker på at det var ca 900 deltagere i BTT klassen som startet først og at mange av disse bruker god tid over fjellet så vil det alene bety 900.000 passeringer ved at bare 1000 syklister passerer denne gruppen. Da det refereres til det teoretisk minimum er det fordi det kun er mulig å regne seg frem til passeringer som er registrert på mellomtidene så det er god grunn til å anta at det faktiske tallet er enda større. 

Comamester i passeringer ble Haavard med sine 1871 passeringer. Også Trond V måtte finne seg i å kjøre rundt en del syklister, nærmere bestemt 1601 stykker. Til tross for at Sten Are syklet fortest av comaratene hadde han det betydelig fredligere med sine 1015 passeringer som vel er naturlig ettersom han kun hadde tur klassen foran seg i løypa. Magne og Magnus var blant de som opplevde å bli passert langt oftere enn de selv måtte kjøre ut til venstre for å kjøre forbi selv om det skjedde hhv. 33 og 35 ganger. 

(11.09.2005) Den regjerende clubmesteren har funnet frem sykkelen sin igjen!! På torsdag deltok han i RBIR og her forteller han selv hvordan det gikk:
Årets siste RBIR ritt er historie, og det er også heldigvis min innsats på samme ritt. Det gikk vel som forventet, og hva kan man vel egentlig forvente når man har satt doningen sin i karantene det siste året?? Ingen ting! Trond Vatne og undertegnede var de som stilte med comalogo på bryst, rygg, lår, armer og rumpe. Hr. Vatne stilte med ca. 40°C i feber, og tette luftveier fra brystet og opp. Han skal bare gjennomføre i dag, og sykle "rolig" gjennom løypa, sier han. Og det kan godt hende at så er tilfelle, og det sier jo da ganske mye om formen min. For Trond knuste meg, han slo meg i alle fall med 5 minutter (Ingen tidtaking, men sånn ca.). Og dette på 14 km. På terreng partiene hang jeg sånn passe med, men på flatene, grusen, der fant jeg ut at muskler i lår var blitt omdannet til ublandet fiskesuppe i løpet av det siste året. Men det gav mersmak,  årets første og siste ritt med startnummer på styre, var en morsom affære. Høsten har startet veldig bra, og la oss håpe på at den kan bli lang og tørr. Det vil da bli mange besøk på gjengrodde stier utover. 

Ydmyk sykkel hilsen fra snekker Thomas (La oss håpe at det blir syklist Thomas til neste år). God høst alle sammen!!

På lørdag deltok André i Birkebeinerløpet som eneste comarat. Vår helt hadde begrensede forhåpninger på forhånd utover det å komme til mål og motta den gjeve utmerkelsen "Årets birkebeiner" etter å ha fullført alle tre birken arrangementene. André kom inn noen små sekunder under 2 timer og var med det 19 minutter bak merkekravet uten at han tok det så tungt.

På lørdag var det klart for nyvinningen Vestmarksrittet i Asker. Med god hjelp av et strålende høstvær, en solid stab med medhjelpere og en morsom trase var det et meget vellykket arrangement. Det er ikke ofte sentrum i tettsteder stegnes av for å arrangere start og målgang i terrengsykkelritt, men det skjedde faktisk i helgen og arrangøren laget en fin ramme rundt rittet på torget i Asker sentrum med bla. oppvisning med en del uredde akrobater som synes det er gøy med baklengs salto på sykkel. Brede var eneste comarat i Asker og han fikk en liten opptur på tampen av sesongen. Resultatene ligger her.

(09.09.2005) I helgen var som tidligere omtalt Jo og Sissel deltagere i Hemsedal challenge og her er Jo's rapport:
Sitter i godstolen 3 dager etter konkurransen, og har fremdeles problemer med å reise meg...
ACG Callenge er en konkurranse der det er utlagt 60 poster i terrenget rundt Hemsedal. Postene varierer fra topper på 3-400 høydemeter fra dalen til tekniske poster med klatring, rapeller, Balansegang på line over elv, svømming etc, og det blir gitt poeng på postene etter vanskelighetsgrad. De beste lagene klarer ca 35 poster, mens noen er nede i 9-10 poster i løpet av de 6 timene konkurransen varer. Sykkel og løping var fremkomstmidlene.
Av Comaratene var det Sissel og undertegnede som deltok på hvert vårt lag. Siden Sissel forlot området i en sky av blårøyk umiddelbart etter at konkurransen var over, har jeg ikke helt kontroll over hvordan den forløp. Kontroll hadde i hvert fall Trond ( Sissels mann ), da de stilte til start med hundebånd til Sissel!!!
Jo sitt lag la raskt en taktikk der vi valgte ut poster slik at det totalt sett ikke ble for mange høydemeter å forsere. Allerede etter 2 timers konkurranse klarte imidlertid Jo å knekke setepinnen! De 4 siste timene ble det derfor stående sykling. Etter 5 timer og 40 minutter måtte vi legge inn en spurt for å rekke en rapelering ned i elva Hemsil, noe som ga oss 10 poeng. Taktikken var særdeles vellykket og vi karret til oss en fin 8. plass av tilsamen 70 herrelag.
Sissel og Trond fikk ca 121 poeng ( ca midten på resultatlisten i mix )
Jo og Tomas fikk 250,7 poeng
Håper vi blir en hel Comaratgjeng her til neste år - dette er GØY!

Jo "The Mink"
Resultatene ligger her.

Unnskyld!!!!
Deler av ledelsen vil på vegne av Coma Tours Inc. umiddelbart rette en ydmyk unnskyldning til den seriøse delen av sykkel Norge. Med et, for deler av ledelsen, totalt uforklarlig motiv har Asker og Bærums budstikke i dag fremsatt Brede som en av kandidatene til å hevde seg høyt på resultatlistene i helgens Vestmarksritt i Asker. Deler av ledelsen synes det er pinlig i ovenfor alle de fremragende terrengsyklister som kommer til Asker og tar idretten sin på alvor å bli forbigått på en slik måte. I en svært kort (nærmeste avvisende) kommentar på vei til konsert til ære for Joachim Nielsen, med overhengende fare for ukontrollert inntak av alkohol, er Brede mest interessert i å få opplysninger om hvor de selger solide balltrær og adressen til Aksel Michelet. (Undelstadveien 48B,1387 Asker, 913 23 167)

(04.09.2005) Sykkelsesongen nærmer seg slutten, men det er fortsatt en og annen comarat som har blitt observert perspirerende i treningstøy. På søndag kjørte André Holmenkollrittet og kjørte på en tid i umiddelbar nærhet av Trond V's comarekord, men av ukjente grunner er ikke André registrert på resultatlisten så rekorden kan foreløpig ikke oppdateres. For anledningen stilte André i T-Mobile drakten, men det var lite som minnet om spurten til Zabel da vår helt passerte målstreken. Resultatene ligger her.

På torsdag var det nye basketak i RBIR, denne gang på Sessvoll. Vår utskremte medarbeider Trond V forteller mer om hvordan det gikk og litt om hvorfor:
Kun Jo og undertegnede på startstreken, som vanlig, tørt og fint på første del av runden og tilsvarende gjørmete på siste del. Skogens konge ”Jo the mink” satte skapet på plass igjen og distanserte meg med 1-2 min i mål.  Selv fikk jeg et nærmest perfekt stup over styret i det aller største gjørmehullet.  For uinnvidde er dette gjørme hullet på størrelse med et gjennomsnittelig svømmebasseng i Holmenkollåsen. Fikk det for meg at det skulle være mulig å sykle over der bare man hadde nok driv, noe som ikke stemte da hullet nærmest er bunnløst.  Etter at forhjul og styre forsvant i dypet, fortsatte jeg fremover og landa med hue og armene først, nådde ikke bunnen.  Dukka opp igjen delvis dekket av gjørme og med gjørmevann i øret slik jeg syklet de 2-3 minuttene med  ”dott i øret”
Trond V

På onsdag var det sesongavslutning på i Scott Cup på Skullerud, atter var Brede eneste comarat på startstrek og atter beviste han fallende formkurve. Etter en bra start ble han så opptatt med å titte bakover i feltet i stedet for å følge etter de foran at de bak naturligvis kjørte forbi. Vinneren av rittet passerte også deler av ledelsen i sammendraget så han til slutt endte på fjerde plass i årets cup. Resultatene ligger her.

I følge ryktene stilte Jo og Sissel Ammetåke i Hemsedal Challenge i helgen, men deler av ledelsen har foreløpig ikke blitt begunstiget med et troverdig referat, noe han for øvrig ser frem til.

(24.08.2005) Ny runde i Scott Cup på Gullhaug i dag og siden Niels Martin benyttet gårsdagen til å gjennomføre comartyn ved Tryvann og påfølgende problemer med kroppens basisfunksjoner var det opp til Brede og forsvare clubens ære. I en kort kommentar til deler av ledelsen etter målgang en god lunsjpause etter vinneren og alle de andre foran han på resultatlista kunne han fortelle at beina var kjipe fra første tråkk og når han fikk hold!! på tredje runden ble det ikke akkurat noen superdag i Bærum for Coma Tours.

Supert er derimot dette geniale bildet av Magne og Magnus (M&M) som deler av ledelsen har fått løyve av birken.no til å publisere. Se disse STORE mennene kose seg under årets birkebeinerritt! Deler av ledelsen føler seg trygg på at det bare er et lite fåtall av de ca. 10.000 foran dem på resultatlista som var like sprudlende underveis.

(23.08.2005) Tone Lien fra Birkebeinerrittet har i dag svart på spørsmål fra deltagerne etter årets ritt og en ganske stor andel spør etter en startordning som medfører færre passeringer i løypa og dermed mindre skader. I følge intervjuet var det flere skader i år enn tidligere og to såpass alvorlig at de fortsatt ligger på sykehus. 

Mange mener at tiden i Birken bør starte når man passerer matta og ikke når startskuddet går. Arrangørene har nå beregnet hvor mange som mister merket fordi de må stå stille i starten før de kan sykle. Noen vil kanskje bli overrasket over at det bare er 42 syklister totalt som hadde tatt merket hvis klokka ikke startet før de passerte startstreken.

Merkekravene har blitt betydelig strammere de siste årene både når det gjelder hvor fort det sykles i tet og hvor mange (få) som får merket. I M30 var det i 2003 33.5% som klarte merket, i år var det bare 24.2% i denne klassen som hadde trent nok. De samme tallene for M35 er 28% i 2003 og 22.5% i 2005.

Resultatene fra årets RBIR ritt er nå oppdatert med de gilde comaraters navn i flott rød skrift.

(21.08.2005) Årets klubbmesterskap er over og i år gikk det fort! Sten Are knuste den gamle comerekorden til Brede og er nå den personen på Tellus som har fraktet den noble comadrakta raskest fra Rena til Lillehammer. Den nye rekorden lyder på 3:06:57 og er så sterk at det i praksis bare er Sten Are selv som har kapasitet til å senke den. Deler av ledelsen gratulerer!

Haavard var på forhånd en av favorittene til å slette den gamle rekorden og han åpnet da også knallhardt og lå bare 40 sekunder bak Sten Are ved Skramstadsætra, men oppdaget at det bare er mellomtid etter 11 km og at det fortsatt er langt til mål. Haavard kom til slutt inn på 3:12:39 som jo er en meget sterk tid, men dessverre noen skarve sekunder bak hans personlige rekord.

Sissel fullførte i eksellent stil og satte en grei standard på hvor mye lengre tid det tar å sykle Birken umiddelbart etter en fødsel. Etter at hun har kjørt på 4 timer pluss noen sekunder de siste årene vet vi at det tar helt nøyaktig 38 minutter ekstra i ammetåke. 

De to luringene Magne og Magnus hadde en genial tur over fjellet der taktikken som var lagt på forhånd ble fulgt til punkt og prikke. Magne venta på Magnus, som starta 15 minutter etter og så koste deg seg med småprat og en liten hvil i gresset fordi det var så fint vær. Fra resultatlisten ser vi at det var et durabelig spurtoppgjør der Magnus rykket helt på slutten og kjørte fra Magne med et sekund. 

Sverre ble i fjor tildelt prisen Årets passering etter endelig å ha tatt innersvingen på Per Martin. Den samme Per Martin lovet (riktignok godt fylt opp med edle dråper av Stophers ølfat) at det aldri skulle gjenta seg. Nå skal det sies at det var nære på, men Per Martin kom 17 sekunder bak Sverre og fikk ikke sin etterlengtede hevn. Men han fikk merke i M40, det gjorde ikke Sverre i M35 som var bittert ettersom om han står bokført med 9 stykker og var overmoden for et tiende. Sverre har snakket om å legge opp etter det tiende merke, men etter dette overraskende resultatet er det uklart for deler av ledelsen hva han akter å gjøre neste år.

Trond V fortsette å imponere og kjørte sitt beste clubmesterskap i karrieren og var selvfølgelig svært fornøyd etter rittet. Den tidligere clubmesteren fant et bra felt og synes det gikk fint hele veien selv om det alltid er tungt mot slutten, men sånn er det når man kjører på 3:31:33.

André og Stopher hadde begge et mål om å ta merke i år, men ingen av den lyktes. Begge har meddelt deler av ledelsen at det var en tung dag med lav fart og lite respons på bønner i retning beina underveis.

Niels Martin kjørte som forventet bra til Skramstad, men stoppet og bistod om en medsyklist som hadde slått seg bevisstløs i utforkjøringen på vei ned mot Djuposet. Det tok litt tid før den uheldige kom til seg selv og enda lengre tid før hjelpekorpset rakk frem. Etter dette ble det en lang sykkeltur på egenhånd for Niels Martin og bedre ble det ikke av at han i tillegg pungterte mot slutten og mistet merke med mindre enn 3 minutter. 

Pungterte gjorde også Jo og Brede og det til gangs. Disse to rakettene fordelte hele 6 nødvendige stopp mellom seg for å gjenopprette såpass primære funksjoner på sykkelen som luft i dekkene. Jo ble til slutt mektig lei og la seg ned i grøfta i avmakt mens Brede var noe mer aggressiv og klarte med nød og neppe og karre til seg sitt tiende merke på like mange forsøk. Alle comaresultatene ligger her.

Ellers forløp vel clubmesterskapet seg som vanlig for de vanlige av oss, men ikke for eliten som kjempet om VM tittelen. Det var ikke akkurat noen bombe at Gunn Rita Dahle ble verdensmester selv om det ble litt spennende på slutten da hun tapte noe tid. Det som derimot var en bombe var NRK's mildest talt skjødesløse håndtering av arrangementet. I avisene var det på forhånd reklamert med sendinger fra VM i terrengsykling, men det de viste mens Gunn Rita nærmet seg mål var reprise av friidrettsstevet fra Zürich på fredag. Etter friidretten viste NRK et 5 minutters innslag med intervjuer før de satte over til NM i friidrett på Fana Stadion. Med all respekt for kappgang: Er det viktigere å vise NM i 3000 m kappgang for kvinner med to!! -2- deltagere enn å vise innspurten i verdensmesterskapet i terrengsykling for menn i Lillehammer? Deler av ledelsen tar gjerne imot mulige logiske forklaringer på denne noget merkelige prioriteringen.

(19.08.2005) Da nærmer det seg virkelig fjelltur igjen og Coma Tours har etter siste opptelling 13 ryttere på start. Til sammen har disse kjørt Birken 83 ganger og høstet totalt 53 merker som gir en treffprosent på over 60 som lover godt for årets resultater. Nå kan deler av ledelsen allerede informere at Magne og Magnus neppe kjører fort nok til merke i år da de allerede har planlagt at Magne stopper på Skramstad og venter på Magnus som starter et kvarter senere. Derifra og til Lillehammer skal de kose seg på tur og ha noen fine samtaler om livets viderverdigheter. Kommer til mål før verdensmesteren som kjører lengre distanse og starter 4 timer senere er de fornøyd. Genial målsetning gutter!

Til alle Comarater og andre lesere ønskes Lykke til!

(17.08.2005) Som vanlig i uken før Birken presenterer Coma Tours den komplette huskelista til Birken for stressa syklister som er troendes til å glemme sykkelen hjemme i de groveste tilfellene. 

I dag var det ny runde i Scott Cup, denne gang på Korsvoll i en overraskende kjørbar trase etter godt med nedbør på slutten av sommeren. Niels Martin kom godt i gang og koset seg i takt med at utstyret ble gradvis mer nedgriset av gjørme, men kosen tok en brå slutt da han pungterte. Litt vel ivrig med gasspatronen gikk det som det ofte gjør med halvparten i løse lufta og resten i et dekk som ender med litt for lite til å kjøre for fullt, men nok til å fullføre. Brede var forskånet fra uhell og ble til slutt nummer tre-og-en-halv etter et spurtoppgjør der han var nr. 3 over tidtakermatta, men nr. 4 over mållinjen. 

(14.08.2005) Jøss! En helg med aktivitet andre steder enn på fødestuene for Coma Tours medlemmer! På lørdag forsvarte Niels Martin den noble clubs drakt i P4 rittet i Drammen. Vår helt gjorde sine saker utmerket etter et disiplinert løp med nok krefter igjen til den tunge tredje runden. Niels Martin plasserte seg på en 12. plass i klassen M35-39 og satte pers fra i fjor med 25 minutter da han riktignok gikk på en så kraftig smell at han fullt fortjent høstet prisen Årets Kjempesprekk på comafesten. Resultatene fra rittet ligger her.

På søndag kjørte Sissel og Brede Misteberget rundt på Eidsvoll Værk. Rittet var 45 kilometer med en del rimelig friske stigninger på grus og en liten sløyfe med terreng til slutt. Sissel fortsetter å imponere som fersk mamma og vant likegodt klassen sin mens Brede måtte se et godt stykke ned på resultatlisten for å finne igjen navnet sitt. Resultatene fra rittet ligger her.

Det har i løpet av helgen vært full forvirring på comatoret da deler av ledelsen hørte rykter om at Haavard hadde senket rekorden på Comasprinten med halvminuttet uten å melde inn resultatet. Haavard ble umiddelbart satt under kraftige avhør for å forsvare hensikten med å holde informasjon om egen superform hemmelig for allmuen bare en uke før Birken. Han vred seg i stolen og prøvde å bortforklare det hele med rot i tidtakingen, medvind og slicks dekk. Deler av ledelsen har ikke slått seg til ro med den mangelfulle forklaringen og antar at dette er et påfunn for å fravriste seg forventningspress før clubmesterskapet. Den går ikke! Det forventes ny comarekord på Birken i år Haavard! Den gamle er på 3:11:29 fra 2003 og den er overmoden for oppgradering.

(11.08.2005) I dag startet RBIR opp igjen etter ferien og Trond V, Jo og Sissel stilte til start. Løypa på Sessvoll går på traktorstier med høy fart og kjappe svinger. Trond V var raskest av comaratene og kom cirka minuttet i mål foran skogens konge i Jo's skikkelse. Den observante leser vil kanskje stusse noe over at Sissel var deltager, ikke fordi hun ikke vanligvis sykler ritt, men fordi det bare er en og en halv måned siden hun ble mamma for første gang. I følge ryktene hadde hun ikke håndbrekket på heller så der i gården er det i alle fall ikke noe i veien med innstillingen. Det ryktes også at hun skal kjøre Birken og deler av ledelsen undres over om det finnes ferskere mammaer enn Sissel som noen gang har fullført Birken. 

Dagens fellestrening brøt kraftig med definisjonen på rolig langkjøring, men så var det også avtalt på forhånd at det skulle kjøres intervaller. Haavard, Niels Martin og Brede kjørte fire drag i deler av comasprinten og et siste opp til Skjennungstua. Haavard mener virkelig alvor med comebacket sitt i år og trakasserte comaratene på det aller groveste i klatringene. I en kort kommentar til deler av ledelsen fortalte Brede at han aldri hadde kjørt hardere på trening noen gang i sin brokete karriere på sykkel, alt mens det piplet syre ut av ørene og krampene lagde festlige mønstre på legger og lår. Det mest positive med dagens trening var kanskje at Haavard som vanligvis ikke legger bånd på seg faktisk klarte å unngå og komme med nedsettende kommentarer om den stusselige fysiske forfatningen til de øvrige i feltet. Haavard seiler nå opp som en reell utfordrer til å bli raskeste comarat sammen med lokomotivet Sten Are.

Sjokkerende nok skal det vises opptak fra NM i terrengsykkel på Skullerud på TV (Viasat Sport) fredag 12. august klokken 19:00. NM gikk 16. juli så det er jo en måneds gamle nyheter, men det har vel knapt blitt vist terrengsykling på TV siden OL i fjor.

Deler av ledelsen har mottatt en del bilder fra en tidligere syklist som nå har gått over til å late som om han fortsatt er syklist ved å sette sykkelen på taket av bilen på vei til og puben og den lokale pizza-sjappa. Det er vel mer enn en som har knust både sykkel og takstativ på vei inn i parkeringshus, under lave broer eller garasjen, men det er vel de færreste som unngår katastrofen med mindre margin enn Torstein....  En ekte Comaparkering faktisk!

(07.08.2005) Sesongen er i gang igjen og Comaratene har allerede ikledd seg startnumre i forskjellige sportslige begivenheter. På lørdag deltok Haavard og Trond V i Grenserittet fra Strømstad til Halden. Etter stabilt drittvær i lange perioder var traseen god og fuktig som gjorde sitt til at tidene i år ikke var spesielt imponerende sammenlignet med tidligere. Haavard fikk i følge seg selv dårlig flyt og slet tungt fra start. Kanskje ikke så rart at han er litt ringrusten etter mer enn et år uten deltagelser i sykkelritt. Han kom til slutt inn 19 sekunder under 3 timer. Trond V var rimelig fornøyd med seg selv etter å ha fullført på 3:14 . Han var ikke like fornøyd med at arrangøren nektet å endre etternavnet fra Tvedt til Vatne, men heller foreslo at han skulle betale 700 kroner og kaste fra seg startnummeret til comarat Tvedt som ikke kunne stille til start. Det gjorde han ikke så Tvedt er nok fornøyd med resultatlisten fra årets Grenseritt...

André glemte tydeligvis fjorårets lidelser under Norsman Xtreme Triathlon for han stilte til start i år igjen. Selv om deler av ledelsen stiller seg undrende til om treningsgrunnlaget er bedre i år enn i fjor så imponerte vår helt stort og satte pers på alle de tre disiplinene svømmimg, sykling og løping og fikk sluttiden 15 timer og 37 minutter som er nesten 3 timer raskere enn i fjor. Dessverre stilte værgudene opp med et seriøst møkkavær (som om ikke distansen er ille nok i seg selv) så svømmingen måtte foretas motsatt vei av planlagt for at ikke strømmen skulle gjøre det umulig å fullføre svømmingen. Det resulterte i at det ble en ekstra mil på sykkel før det var klart for maraton med målgang på Gaustadtoppen. Nå var det bare vinneren som fikk gå i mål på Gaustadtoppen for det var såpass med trivelig tåke og snødrev i området at arrangøren stoppet resten av deltagerne nedenfor toppen og lot dem løpe siste del av distansen nedover istedenfor oppover. Resultatene fra arrangementet ligger her

Johan har vært en flittig gjest på fellestreningene i år, men det fikk nok en brå slutt i alle fall i den aller nærmeste fremtid ettersom han i dag ble den stolte pappaen til den drøyt halvmeter lange Elise Marie. Dikke, dikke, dikk og gratulerer!

(31.07.2005) Etter lengre tids tørke på treningsfronten ble Bård Bråten fra BOC og Brede enige om at det var på høy tid å børste støvet av tohjulingen og finne frem motivasjonen igjen. De to ble enige om å gjennomføre en ekspedisjon i nærområdene med så mange høydemeter som mulig i løpet av en dag. Lørdag syklet de 123 km over 7 topper og en total stigning på over 3000 meter. Les mer om ruta de la opp, prosentvise stigninger og annet småplukk her.

(17.07.2005) Haavard "Leppa" har lovet comeback på Birken i år og har i den anledning funnet det formålstjenlig å trene intervaller for å komme i form. Nå er det jo i og for seg greit å trene intervaller i den samme bakken hver gang så man kan sjekke fremgangen, men når man "legger om løypa", eller rettere sagt kutter svingene dramatisk for å spare tid er det vel tenkelig at målbarheten av fremgang blir noe falsk. Særlig bedre blir det ikke når det kommer andre syklister i mot som faktisk kjører på riktig side av veien... Heldigvis var det Haavard det gikk hardest utover da det smalt med vrengt forhjul og generelt skamslått kropp. Haavard har vel også grunn til å være takknemlig for at syklisten i motgårende kjøreretning var av den sindige sorten og ikke hisset seg opp over vår helts horrible plassering i veibanen som hadde vært plausibelt.

På lørdag var det NM i rundbane på Skullerud med Brede på startstreken i det han åpenbart trodde var amatørklassen og ikke veteranklassen. Etter to dager med massiv nedbør og dertil klissvåt og gjørmete trase valgte han å stille til start med et nedslitt semislick dekk bak... Enkelte comarater har vært noe unnvikende i kritikken av Brede, men det er helt unødvendig og deler av ledelsen finner god grunn til å sett ord på fadesen: Dette er skandaløst amatørmessig! Resultatet av fadesen var at Brede brøt rittet etter en runde da det gikk opp for han at det faktisk ikke er mulig å sykle oppover i gjørme med dekk best egent for tørr asfalt.... 

I senior klassen var det lenge tett mellom Håkon Austad og Martin Bratland helt til Austad rykket i fra på andre halvdel av løpet og så ut til å ha god kontroll på begivenhetene. Cirka fem minutter før Austad skulle krone verket med en ny NM tittel og et nytt år med den norske mesterskapstrøya pungterte han og måtte bryte løpet. Dermed lå veien åpen for Bratland som ble norsk mester i noe av de tristeste omgivelsene værgudene kan by på. Deler av ledelsen kan ikke huske at det har regnet kontinuerlig en hel dag mer enn to ganger i Oslo denne sommeren og begge gangene har det vært terrengritt for eliten i hhv. Holmenkollen og nå på Skullerud. Godt jobba der oppe!

Ellers ryktes det at Stopher er tilbake på sykkelen etter Downhill-stuntet tidligere i sommer og at Anders vissnok står i grøfta langs TdF traseen med Comadrakta på seg. Flinke gutter!

(13.07.2005) I dag grusa Lance atter en gang alle i TdF og alt ser ut som enda en parademarsj mot Paris. Deler av ledelsen har ikke glemt pannekakevorspielet, men videospilleren har satt seg så kraftig til motverge at det spørs om det kan avholdes på Comatoret. Planen var førstkommende torsdag og det vil i løpet av morgendagen bli tatt endelige beslutninger.

Den observante leser har registrert at Comaboka er tilbake!! Etter noen dager med sykdom og barnefri ( = fritid) på Comatoret har deler av ledelsen jenket sidene til den nye fancy gjesteboken til levrandøren som var mye bedre før... Så nå er det bare å kjøre på med saklige og mindre betydningsfulle innlegg til allmenn forlystelse.

(03.07.2005) Forrige helg syklet Trond T Lillehammer - Oslo under flotte forhold på tiden 4:53 som gir en snitthastighet på noe over 36 km/t på de 180 km. Trond satt med Ceres sitt lag og og hadde en fin men i følge eget usagn veldig slitsom tur. Resultatene fra Styrkeprøven ligger her.

På lørdag kjørte Trond V MTB Vättern i Sverige og skamroste ovenfor deler av ledelsen et prikkfritt arrangement. Arrangøren hadde i år lagt inn enda mer terreng enn tidligere. Særlig en detalj hadde Trond sans for og det var skiltingen hver gang underlaget endret seg. Når man kjørte fra grusen og inn på sti var det et skilt som fortalte at det nå ville være x km med sti. Tilsvarende kom det et nytt skilt da stien gikk over til grus med merking om antall kilometer med grus til neste stiparti. Trond kjørte på 3:56 som ga han 228 plass av 520 startene. Hele resultatlisten ligger her.

På lørdag kjørte Brede Kjoserittet utenfor Larvik og også han var veldig imponert over arrangementet. Et veldig hyggelig ritt i et lokalmiljø som støttet opp om helgens begivenhet. Flotte premier, masse publikum, billig startkontingent og ikke minst et terrengritt med terrengpartier. Brede plasserte seg som 5 mann totalt, vant klassen sin og fikk med seg den største glasspokalen han noen gang har sett under premieutdelingen. Rittet kan anbefales på det varmeste på lik linje med Øståsrittet og Elgåfossrittet som har mange av de samme kvalitetene. Resultatene fra rittet ligger her.

(22.06.2005) Forrige uke var det siste runde i Scott Cup før ferien. Rittet gikk i Drøbak på raske stier med kjappe svinger og en god del gjørme etter en uke med norsk sommer. Brede var eneste comarat som hadde økonomisk ryggrad blant comaratene til å koste på seg reisen til grisgrendte strøk. Etter vellykkede forsøk med ikke å vinne starten tidligere i år var det også planene denne gang, men det endte med å tape starten. Litt kløning før stien og vips så handlet resten av rittet om å kjøre seg opp i feltet som til slutt ble kronet med en 4de plass.

Ved å ta en titt på resultatene i M30-39 i årets Scott Cup ser man at det er veldig jevnt i toppen i år med unntak av Bård Vereide som vinner hver gang han stiller opp. Etter fem ritt er har åtte forskjellige ryttere vært på pallen i enkeltritt og at det med bare tre ritt igjen fortsatt er 5-6 stykker som kjemper om en pallplassering i sammendraget. Det lenge siden nivået har vært så jevnt og høyt i Scott Cup og forteller vel også at terrengsyklingens død er kraftig overdrevet selv om både klubber og forbundet hevder det motsatte.

I går var André og Brede med på Tour du Illegal som for anledningen var et todelt ritt. Skjennungen Invitational starter med bakkeløp fra Hammeren til Skjennungen og påfølgende jaktstart på sti rundt Skjennungåsen og opp igjen til Skjennungstua. André har vokst fra comadrakta (i bredden) og utgjorde baktroppen på bakkeløpet mens Brede lå litt lenger frem i feltet men på behørig avstand til de som kan sykle oppoverbakker. På jaktstarten i de tekniske partiene holdt rekkefølgen seg mer eller mindre uendret med unntak av en del pungteringer som sørget for at comaratene klatret et par plasser. André ble til slutt nr. 14 mens Brede beslagla 6. plassen på resultatlista. Sagene Sykkel skal ha all ære av arrangementet og ikke minst den svært sympatiske deltageravgiften på kr. 0,- 

Deler av ledelsen mottok i dag en mail hvis innhold tilsier at kildevernet bør benyttes. Bakgrunnen for mailen er opplevelsene i forbindelse årets Raumerritt:

Kan ikke skjønne at dette rittet kan forsvare at det koster fra snaut 600 til 750 eks. lisens.  Kan ikke se at de kan ha store utgiftene. Løypemannskap finnes nesten ikke og de som er er i tillegg ofte feilplassert som f.eks ned til Ås gård.  Matstasjonene er noe de fleste ikke benytter i særlig grad og det er jo begrenset hva boller fra forrige uke koster. Terreng biten var nesten bedre før de utbedret den. Gruvelia er snart asfaltert og hva skal de kalle rittet heretter?  Grusgamping med innlagte prøveturer på sti? Det kan jo ikke være snakk om mer enn totalt 5 av 80 km som ligner på terreng. Etter målgang er det ikke noe bevertning å snakke om, jeg har i alle fall aldri klart å finne noe. Skal dette være den styrkeprøven de prøver å bygge opp imaget sitt til burde det være selvskrevet med servering av riktig mat etter målgang, f.eks slik som Vätter’n (koster ca 400 NOK) og Vasaloppet.  De har jo skjønt det at det er viktig, i tillegg er disse arrangementene i en helt annen klasse på alle nivåer.

Bare et lite sukk, er bare litt lei av det alltid skal utnyttes maksimalt økonomisk og alt skal dreies i retning av at rittene skal bli mest mulig ”Birken look alike”. Skulle Raumerittet utvikle sin egenart og bli den styrkeprøven de så sårt ønsker å være, burde de heller kutte et par mil og legge returen gjennom åsen tilbake til Hellerudsletta. Man er mye mer kjørt etter noen km med sti. Så får heller arrangøren tåle at grusgampere griner og bærer seg, de kan jo ikke kalles terreng syklister engang når de får panikk av å se en stein og litt røtter eller et lite gjørmehull.

Til innsenderen: Tusen takk! Du er ikke alene om å ha disse tankene. Så lenge terrengsykling blir vanskjøttet som i dag av både forbund, klubber og ikke minst deltagerne selv går det nok ikke så mange år før det kun selges downhill/freeride sykler som har dempere her til lands. Resten blir grusmaskiner med 29" hjul, flortynne dekk med 60 psi og karbongaffel. Til de som ikke vet det enda: NM i terrengsykling går 16. juli på Skullerudstua. Invitasjonen til klubbene ble sendt ut mindre enn 3 uker før fristen for påmeldingen går ut. Til sammenligning var påmeldingen til Birken lagt ut og fulltegnet i oktober i fjor for rittet som blir arrangert i august i år. Birken arrangeres av private interesser, NM er forbundets bord.... cash is King?

(12.06.2005) Forrige torsdag benyttet Trond V ettermiddagen til å kjøre RBIR på Hvalstjern og igjen var traseen utrolig bra, men bare en comarat på startstreken. Vår helt prydet den øvre halvdelen av resultatlisten som du finner her.

I går gikk Raumerrittet med i alt 4 comarater på startstreken. Ikke uventet var Sten Are den kjappeste av comaratene og kopierte fjorårets 11. plass i klassen. André og Trond V var begge rimelig fornøyde etter målgang selv om Trond kanskje er litt misfornøyd med at han ikke står i resultatlista. Jo brukte nesten 5 timer uten at deler av ledelsen har mottatt rapport på hvorfor, men noe har skjedd for Jo sykler betydelig fortere enn som så til hverdags. Løypa som nok var noe tyngre i år enn i fjor takke være det fantastiske sommerværet vi har hatt en periode. Resultatene ligger her.

Brede kastet bort søndagen på å debutere i norgescuprittet i Holmenkollen. Han imponerte seg selv i nesten to runder ved ikke å bli fullstendig parkert av konkurrentene før han parkerte selg selv ved å vrenge bakdekket av felgen i et litt røft møte med et tre. Som den komplette amatøren han er hadde han verken med ekstra slange, pumpe eller patron så da var det slutt etter en snau halvtime i debuten. Deler av ledelsen har igjen kalt Brede inn på teppet. Dette er andre gang på kort tid Brede må stå skolerett og få overhøvling, mon tro om han noen gang lærer?

(08.06.2005) Forrige onsdag var det Scott Cup i Holmenkollen som på forhånd ble annonsert til å gå i samme trase som helgens norgescup ritt. På grunn at det store antallet løypevakter dette ville kreve la arrangøren løypa til et noe mindre krevende terreng og i deler av ledelsens fravær var Niels Martin alene om å forsvare den gule ledertrøya. Det ble litt vanskelig etter at bakgiret tok seg en snartur inn i eikene på bakhjulet så det ble en DNF på resultatlista for vår helt i tillegg til at han nå vingler rundt på konas sykkel frem til godsykkelen igjen er på veien.

I helgen ble Rescon Mapei rittet arrangert og i følge vår utsendte journalist var løypa konge men litt tyngre enn tidligere år. Trond V stilte til start som eneste comarat og plasserte seg midt på treet og var godt fornøyd med det. Resultatene ligger her.

I går gikk TNC  som er det fjerde rittet i "Tour de Illègal" av stabelen og André slo følge med Sten Are til startstreken. RIttet er elleville 10 mil langt på grusveier rundt i marka med en rekke innlagte bakkedrag underveis der det stilles krav til at et minimum antall ryttere skal starte samtidig på hvert drag for at det skal deles ut poeng. Her snakker vi ikke om en 30 sekunders spurt men seriøs lidelse over tid. Det siste draget gikk for eksempel fra Skjærsjødemningen til Tryvannstårnet... Det deles ut poeng til de 10 første i hvert drag og vinneren er den med flest poeng sammenlagt fra alle dragene. André stod fornuftig nok av tidlig i løpet mens Sten Are fullførte, dog uten å få poeng selv om han var nære med en par 11. plasser. "Tour de Illègal" er som tidligere nevnt et arrangement der deltagerne holder et svært høyt nivå og for oss vanlig dødelige er det et slit bare å trille rolig gjennom TNC traseen. Sten Are er litt annerledes og valgte attpå til å sykle til og fra start så han fikk 4 mil ekstra å kose seg med... Resultatene er ikke klare enda.

Deler av ledelsen har tilbrakt den siste uka i fjellene rundt Gardasjøen og området kan anbefales på det aller sterkeste. Det er et enormt utvalg av geniale traseer for terrengsykkel med spesielt lange bratte bakker både opp og ned.  

(31.05.2005) Stopher har satset stort mot merket i Birken i år, men nå har han sikret seg selv en treningspause. Etter intervalltrening på mandag var bryggerimester'n leken og prøvde seg like godt på et av hoppene til freeride gutta. Riktignok har Stopher 29" hjul, men selv ikke de triller lett over det psyke spretthoppene til herrene med 30 kilos sykler og full rustning. Etter et mindre smidig gjensyn med moder jord måtte han ta turen til legevakten for å få en ukes sykemelding og beskjed om at en del bånd i skylderen er strukket. God bedring Stopher og husk at du er over 40 år neste gang du ser et spretthopp...

Sissel liker også å pushe grensene og kjørte gjennom traseen til forrige RBIR ritt. Da Sissel om bare en måned skal bringe en ny comarat til verden passet ikke sykkeldrakten som den skulle, men buksa satt fint. I følge henne selv var det egentlig greit at det står Coma Tours Inc. på rumpa så folk slapp å spørre henne om det ikke er vel offensivt å sykle rundt i skogen men man er ått måneder på vei, men heller kunne tenke seg til at comarater sikkert ikke er som andre syklister.

I morgen er det ny runde i Scott Cup og for første gang arrangeres det i Holmenkollen. Løypa skal visstnok være den samme det skal arrangeres norgescup i om et par uker. 

På torsdag er det ny runde i RBIR på Fet skistadion og det er stor spenning knyttet til om Thomas er ferdig å liste huset eller om har må svinghe hammeren hjemme mens den øvrige eliten i Romeriksgjengen setter hverandre i stevne. Lykke til alle sammen.

Som om ikke dette er nok arrangeres Elgåfossrittet førstkommende søndag og det kan anbefales på det varmeste for de som har anledning. Rittet starter ikke med en bakke rett opp, men er ganske flatt den første halvdelen og ganske mye brattere på slutten. Det er også en god del skogsbilveier underveis så det ligner på et terrengritt og arrangøren er svært positive og hyggelige. 

Deler av ledelsen tar en ukes avbrekk ved Gardasjøen i Italia for å sykle noen bratte oppoverbakker og sjekke pastaforholdene i lokalmiljøet. I en kort kommentar sier han at han gleder seg til å høre om alle triumfene comaratene har feiret i han fravær... 

(25.05.2005) Sten Are fortsetter å spise kirsebær med noe av det ypperste Osloregionen har å by på av mosjonister. I går deltok har i det 3de rittet i "Tour de Illègal" og hang rimelig bra med i det sterke feltet. Vår helt ble til slutt nr. 19 i det times lange Tømte Grand Prix. Resultatene ligger her.

I dag var det noe i nærheten av massemønstring i Scott Cup på Gullhag. Trond V debuterte i Scott Cup, Stopher debuterte i et skikkelig terrengritt og i tillegg var Haavard, Niels Martin og Brede på startstreken. På grunn at kraftig nedbør de siste dagene var løypa på Gullhaug veldig gjørmete og det ble et betydelig tyngre ritt enn hva som er vanlig i denne traseen. Trond V var godt fornøyd med debuten og ikke minst at det er en del flere deltagere i Scott Cup enn i RBIR. Stopher fikk kanskje en litt vel fuktig "dåp", men etter å ha gjennomført et comatryn uten at det verken gjorde vondt eller skadet sykkelen ble det brutt noen barrierer i teknisk forsering de neste rundene og han passerte målstreken med et smil om munnen. Haavard synes det gikk litt i rykk og napp og var ikke tilfreds med ikke å være utslitt da har rullet i mål. Niels Martin er fortsatt en luring og lå rett bak tetklyngen inn til mål og noterte seg for en sterk sjette plass til slutt. Brede ble kalt inn på teppet av deler av ledelsen etter slabbedask-kjøringen på Skullerud og fikk en overhøvling så øra hang som råtne lomper. Det må ha hjulpet for Brede vant for en gangs skyld ikke starten og hadde da krefter nok til å snike seg inn på andre plass i et ritt der det var rekordjevnt mellom de fem første.

Coma Jr. har fått sin egen link og det er også lagt ut bilder av den neste genrasjon Comarater. Sjekk Coma Jr. i menyen til venstre.

(22.05.2005) Forrige lørdag var det Norges Cup på Lørenskog og Coma Tours ble representert i sportsklassene både av et par unger herrer med framtiden foran seg og en kar til. Trond V stilte til start i M40-49 og ble nr. 3 i klassen der den tidligere Birken vinneren Roy Kjærnet stakk av med seieren. 

Blant juniorene stilte Coma med Ådne Bø (11-, snart 12 år) og Anders Grini Vatne (14-, snart 15 år) til start og de hevdet seg riktig bra.  Det var fellesstart for både jenter og gutter fra 10-16 år, så det var et stort felt som la ut på sine 2-3 km ispedd ganske mye tekniske partier. Anders ledet hele feltet store deler av løypa, med ble slått på målstreken av en luring.  Ådne kom inn på en flott 7. plass totalt. (Med nye Kenda dekk i følge materialforvalteren)

I følge terminlista var det RBIR på torsdag, men deler av ledelsen har ikke mottatt referat eller funnet resultatlister på nettet. Er det noen som har oversikten der ute?

(18.05.2005) Sten Are har igjen vært på ferde og satt Coma Tours på kartet. Denne gangen ved å delta i Grustråkken som er en del av "Tour de Illègal" som arrangeres av Sportsidiot.com og Sagene Sykkel. Nivået i disse rittene er svært høyt og det er god grunn til å la seg imponere av Sten Are som plasserte seg på den øvre halvdelen av resultatlisten. Vinneren ble ikke ukjente Tom Larsen som bla. har representert Norge i Olympiske leker.

Resultatene fra Scott Cup på Løren er fortsatt fulle av feil og når resultatene fra Skullerud ble offentliggjort med omtrent like imponerende korrekthet begynner det å bli parodisk. Litt trist for arrangørene har hatt rimelig god kontroll på dette i en årrekke og nå virker det plutselig som en uoverkommelig oppgave å ta tiden på rytteren og ikke minst benytte anvendt tid til å sette opp rekkefølgen som da skulle bli en resultatliste.

Deler av ledelsen er inneforstått med at sommeren ikke har ankommet enda, men at vinteren ikke hadde sluppet taket kom som en overraskelse da han på nasjonaldagen ble overrasket av en sluddbyge like ved Kikut med såpass styrke at snøen la seg på hanskene.

(12.05.2005) Ny runde i Scott Cup i dag med Niels Martin og Brede som Comas representanter. Løypa på Skullerud viste seg fra sin beste side med tørr og svært kjørbar trase. Brede levde noen hundre meter i troen på at man blir flink til å sykle av å plaske rundt i et badebasseng om vinteren da han ledet rittet, men det var slutt i veldig god tid før første runde var unnagjort: Niels Martin var lenge hakket hvassere og det ble en riktig fin fight mellom de to comaratene mot mål som Brede til slutt avgjorde til sin fordel med 2 dekktykkelser. 

Deler av ledelsen kom for noen dager siden i skade for å frata Stopher æren for to starter i Holmenkollrittet som tyder på sviktende rutiner i informasjonskontrollen. Comatoret beklager på det sterkeste.

I morgen skulle det etter planen være et nytt ritt i RBIR, men arrangøren har dessverre sett seg nødt til å avlyse rittet av ukjente årsaker.

(10.05.2005) Sten Are har vært ute å luftet sykkelen sin på Comasprint'n og som vanlig når han er på tur kaster han ikke bort tiden. Sten Are debuterte på 10:00 som isolert sett er en god tid, men det må ha vært bittert med det ene sekundet som skilte han fra å bryte den magiske 10 minutters grensen.

Birkebeinerrittets hjemmesider har lansert en ny løypeprofil av Birken og det er med et snev av stolthet deler av ledelsen kan fortelle at måledataene som ligger til grunn stammer fra den noble club. Det har selvfølgelig vært harde forhandlinger i forbindelse med overføringen av rettighetene til de korrekte måledataene til arrangøren, men partene kom til slutt frem til en avtale begge kan si seg fornøyd med. 

(08.05.2005) Scott Cup startet på onsdag med tre comarater i startslusa. Niels Martin og Brede stilte som vanlig opp mens Stopher, så langt deler av ledelsen har klart å bringe på det rene, debuterte i  et ritt som ikke heter Birken. Niels Martin og Brede plasserte seg på den øvre halvdelen av resultatlista i M30 - 39 mens Stopher sørget for bredden med en noe mer beskjeden plassering i M40, men han var ikke sist. Arrangørene brukte elektronisk tidtaking som visstnok skulle gi mulighet for å sette opp rundetider på alle rytterne. Når den første resultatlista ble klar er det vel grunn til å foreslå at arrangøren går over til papir og blyant da det ikke var en rundetid og se, ikke en gang riktig antall runder var satt opp, tidene var langt på vei unøyaktige på halvminuttet og hele lista er nå trukket tilbake for revisjon...

Sverre er tydeligvis ikke helt oppdatert på vedlikehold av sykler. Det er ingen hemmelighet at comaratene har sterkt avvikende rutiner for vask og vedlikehold, men deler av ledelsen vil for fremtiden be om at comaratene ikke ringer comatoret og mener det er plausibelt å høste skryt for å ha vasket sykkelen. Hvis ikke dette er en ukentlig aktivitet brukes sykkelen alt for sjeldent i terrenget (NB! Grusveier er ikke terrengsyklning!) eller så er renholdet så skandaløst at det bør forbigåes i stillhet.

Den samme Sverre har bestemt seg for å overta deler av ledelsens møteplikt på fellestreningen førstkommende torsdag da barnevakten til Tutta forlater landet og det vel er noe tidlig å la en treåring ha hjemmealenefest. 

(01.05.2005) Den offisielle sesongåpning var i år på Ullevålseter og det er vel neppe noen overraskelse at det stort sett var comarater med sykkeltraller som stilte opp. Det ble spist mer vafler og boller i den litt skarpe vårluften en times tid før bilene på parkeringsplassen kalte folket ut av skogen.

Magnus glimtet med sitt fravær og nøyde seg med å sende unga som representanter. I og for seg greit, men å sende med "ekstrautstyr" av den kvaliteten vår helt gjorde er ikke å anbefale. Et Biltema dekk utslitt ned til korden er reservedeler selv avkom til comarater skal være forskånet for. Det bør bli oppvask med materialforvalteren på Romerriket etter denne blemma!

André benyttet dagen til å kjøre 80 km rundt på Enebakk og fullførte turen på 2:08:52 som gir pene 37.25 km/t i snitt og en plassering på øvre halvdel av resultatlisten.

(28.04.2005) I dag var det i følge terminlisten sesongens første ritt i RBIR, men deler av ledelsen har ikke mottatt rittrapport og har svært sviktende egenskaper som synsk så omtalen blir begrenset. I følge programmet er det ikke tidtaking i dette rittet så det er vel rimelig å tro at Trond V knivet med Viggo om hvem som var nærmest Thomas og Jo, og da har plutselig deler av ledelsen prøvd seg på spådommer likevel...

Årets tredje fellestrening fra Burger King ble avholdt i dag og det ser lovende ut for fortsettelsen. Det har nå vært 5 comarater innom treningene og det har vært fine rolige turer hver gang. Det eneste som nå mangler er at Anders tar seg selv kraftig i nakken og bytter ut "Ulv! Ulv!" hylingen sin med oppmøte på trening. Haavard! Kan du ringe Anders å strekke han litt?

Det er flere som har kommet med spørsmål om Scott Cup sine hjemmesider. Arrangørene har elegant nok endret nettadresse uten å linke til den nye fra den gamle, men ad omveier har adressen kommet redaksjonen på comatoret i hende: www.scottcup.no

(25.04.2005) Trond V og Viggo melder i dag til deler av ledelsen at Romeriket er tørr i utmarka. De gilde comarater var på en 3-timers tur i shorts!!! på søndag og det er grunn til å minne om at vi skriver april.

RBIR drar i gang igjen på torsdag og det er knyttet stor spenning til om fjorårets suverene clubmester har skjøttet treningen godt i vinter eller om huset er ferdig listet. Thomas, Trond, Viggo og de som ikke er glemt men heller ikke nevnt ønskes lykke til. 

Scott cup starter for øvrig ikke før neste onsdag og deler av ledelsen etterlyser en kar med lyst hår og vel definert quadriceps på fellestrening. Niels Martin! Er du der?

I Oslo har det allerede vært flere på felletrening denne sesongen enn hva det kulminerte oppmøte for hele 2004 sesongen var totalt. Sist torsdag var Sverre, Johan og Brede på tur og det er ventet ytterlige forsterkninger til torsdag som kommer. 

På søndag hadde André utrolig nok klart å rydde plass til en sykkeltur sammen med Sverre og Brede mellom 3 jobber, ørten skirenn og vårjakt på hvitevarer hos Expert. Som en liten forsmak på sesongåpningen tok de tre inn på Kikut og nøt rykende ferske bakverk med brus og kaffe til. En sann nytelse og oppleve naturen fra sitt beste etter en vinter med værguder i bakrus.

Som tidligere annonsert blir det offisiell sesongåpning på Ullevålseter 1. mai kl. 13:00. Skulle været bli utrivelig så er dørene alltid åpne på comatoret. Det er igjen rester av kaffe fra Comafesten og ungene skal få boller og brus nok til at de får vondt i magen. Det legges ut info om sesongåpningen flyttes til comatoret innen kl 9:00 første mai. Vel møtt! 

Comadraktene fra i fjor er som tidligere nevnt "allerede" klare til levering. Ta kontakt med comatoret for avtale om henting.

12.04.2005) Øyhhh... har snøen smelta? Da er det vel på tide å børste støvet av den uansvarlige redaktøren og starte en ny sesong med nyvaska doning igjen. Deler av ledelsen beklager det totale fraværet av oppdateringer om viktige og totalt uvesentlige nyheter i vinter. I følge ryktene har deler av ledelsen ikke kunnet gå på ski eller sykle i vinter grunnet sykdom og han har derfor vært svært nedstemt, men nu går alt så meget bedre. Terminlistene for året er lagt ut under Terminlister.

Torsdag 14. april møtes vi til årets første fellestrening på Burger King ved Ullevål stadion kl. 18:00. I fjor var det noe i nærheten av skandaløse tilstander på fellestreningene så vi får satse på ny frisk i år slik at man kan føle seg trygg på at det er comarater til stede når det skal sykles. 

Årets offisielle sesongåpning er som vanlig 1. mai, men deler av ledelsen foreslår at vi endrer programmet noe så det er mer tilpasset barnevogner. Forslaget er at vi møtes på Ullevålseter kl. 13:00 til boller og brus. De som vil sykle kan møtes tidligere og sykle en runde i Oslos vakre utmark med målgang på Ullevålseter og resten kan ta med seg familien på søndagstur fra Hammeren eller Sognsvann. Si din mening i Comaboka eller send mail med dine synspunkter.

Draktene er ferdige... eller deler av ledelsen er ferdig. Buksene som ble sendt tilbake til fabrikken for n'te gang er nå ankommet comatoret i original stand som betyr at fabrikken nekter å rette opp sine egne tabber og deler av ledelsen nekter å gjøre opp regninga og har derfor fått rabatt både på bukser og drakter. De som har bestilt bukser kan avtale henting på comatoret. Sett av penger til betaling for bukse og drakt for regningen er meldt på "gratishaugen"

For første gang siden 2001 vil ikke Coma Tours kunne skryte av å ha superbirkebeinere i sin stall. André og Per Martin gikk begge Birkebeinerrennet og fullførte i fin stil, men ikke godt nok til å få merket. For en gangs skyld var det fantastiske forhold i vinterutgaven av Birken så det var nok mangel på trening som gjorde at våre helter ikke nådde helt frem. Per Martin gikk på 3:56:26 og André på 4:21:56.

(17.03.2005) Etter et par måneders stillhet er det kanskje på tide med en liten oppsummering av vinterens bravader. Det som er helt klart er at det er mer aktivitet på soverommene til Coma Tours medlemmer enn det er på syklene. Siden sist har Torstein fått en datter med 17 cm i låromkrets som visstnok er et bra utgangspunkt både for sykkeltrening og til å sparke storebror i ræva når det måtte bli nødvendig. Per Martin har også bidratt til rekrutteringen ved å bli pappa til en liten pjokk. Deler av ledelsen gratulerer og ønsker lykke til med bleieskift og innkjøp av sykkeltralle.

Av mer sportslig informasjon kan det nevnes at André ikke bare har vært opptatt med smøreturer til VM på ski, men også gått noen skirenn. Holmenkollmarsjen fullførte han på akseptable 2:34, men selv var han mest opptatt av at han så fryktelig stappmett ut på et bilde arrangøren tok av feltet i starten. Vår helt startet også i Marcialonga, men en uke med sykdom viste seg å være en lite fordelaktig oppladning så han overlot laurbærkransen til en annen.

Både Trond T, Trond V og André fullførte Vasaloppet i fin stil. Trond T satt ny pers med et kvarter med et "solid" treningsgrunnlag på hele 31 mil på ski før han la ut på det 90 km lange rennet i Sverige. Trond V debuterte i Vasaloppet og var svært lite lysten på å delta igjen umiddelbart etter målgang. Nå som det har gått en stund siden rennet har han imidlertid inntatt samme holdning som de som sier "aldri mer" hver søndag morgen og er dritings neste fredag kveld. André deltok også i rennet og brukte som ventet noe kortere tid en de to Trondene. Tidene ble som følger: André 5:46, Tvedt 7:29 og Vatne 8:22.

Til helgen er det Birkebeinerrennet og Coma Tours stiller med Per Martin, Trond T og André som alle ønskes en fin tur over fjellet med spikerfeste og superglid i trikkeskinnespor.

Til de av dere som lurer på hva i all verden som skjer med draktene som ble bestilt i mai i fjor så kan deler av ledelsen informere om at vi skal alle være veldig glade for at det ikke er den Tjekkiske fabrikken Kalas som styrer fedrelandet. I flere brev har en stadig mer oppgitt representant fra Coma Tours fånyttes forsøkt å diskutert svært enkle fakta, men Kalas forbeholder seg dessverre retten til å påstå at det deler av ledelsen helt tydelig ser med sine egne øyne ikke er det han ser i det hele tatt. "Goddagmann økseskaft" og en god dose "smidig" kommunisme er veeeldig slitsomt å diskutere med.

By the way: GOD PÅSKE!!!!!

(11.01.2005) Ups... det er et nytt år og nye muligheter. Jo vant racet med å sette nye comarater til verden da hans bedre halvdel satte en ny borger med snopp og veldefinert lårmuskulatur til verden. Gratulerer Jo!!

André er vel bare unntaksvis kjent som en som uttaler seg i kraftige ordelag, men når det ikke er snø i Kollen i midten av januar er det klart og rimelig at treneren i Lyn tar et kraftig oppgjør med de ansvarlige. Han der oppe svarer som kjent ikke på telefonen så vi får håpe at han følger med på Østlandssendingen, eventuelt at preppemannskapene i Kollen tar seg kraftig sammen.... Deler av ledelsen stiller seg i rekken av nikkedukker bak André, men er redd for at det nå blir snø for da blir en "god" unnskyldning for å ligge hjemme på ryggkulen og klage over dårlig vinter plutselig ikke holdbar lenger...

Av andre nyheter kan det jo nevnes at Lance Armstrong har tenkt å droppe TdF til sommeren. Det betyr at tronen  er ledig i alle fall en sesong, kan de av comaratene som er parate til å ta over melde seg?

(09.12.2004) André og Brede har tatt enorme steg mot prisen Årets Jule-mediamolboer etter å ha meldt seg på VG's konkurranse i pepperkakebygging. I dagens nettutgave er Brede intervjuet om Pepperkakerbakerlagets ve og vel uten at deler av ledelsen vil uttale seg om hva han mener om den slags utenomsportslige fritidsinteresser. Sjekk saken i VG her.

(29.11.2004) Julestria nærmer seg og da bobler det tradisjonen tro juleøl ut av tappekranene på Mikrobryggeriet. Årets julepils er på Mikrobryggeriet torsdag 9. desember en eller annen gang etter 18:00. Stopher lover at brygget i år er bedre enn noen sinne.

André og Brede har atter en gang bedrevet kokkekunster i førjulstiden. Som en del av oppkjøringen til neste års 10-års jubileum for Pepperkakerbakerlaget har de fått sin egen hjemmeside. Klikk deg inn å se de gilde kopiene av kjente bygninger i Oslo.

Det er storproduksjon av nye håpefulle syklister i Coma Tours om dagen med en rekke fremtidige syklister i ovnen og på fredag bidro Janna med sin del av rekruteringsarbeidet ved å bli far til enda en jente. Det er ikke oppgitt vitale mål på quadrisceps, men totalvekten var visstnok 3400 gram. Gratulerer!

(24.11.2004) Comasidene har nå blitt flyttet! Det er ventet at masse greier har gale linker, bilder blir borte, bakgrunnen er speilvendt og andre helt uforklarlige feil vil oppstå i en periode fremover. Det eneste som ventes å være normalt er at Comaboka fortsatt vill være upålitelig...

(17.11.2004) I helgen var det på nytt klart for comafest, prisdryss og uvettig omgang med alkohol for de noble medlemmer av den noble club. Som vanlig ble clubmesteren enstemmig valgt av den regjerende mesteren og deler av ledelsen. Årets valg falt på Thomas etter at han har herjet med konkurrentene i snart to år i RBIR og i tillegg klatret høyt på resultatlistene i Moss 24 og Raumerrittet og ikke minst vist stor kløkt i forbindelse med innkjøp av ny sykkel. Trond V og Viggo påtok seg ansvaret for å servere rakfisk og spekemat med aquavit og høstet fortjent positiv omtale fra comaratene. Som vanlig sørget Stopher for egen tappekran med gratis fatøl til folket og som vanlig ble det godt mottatt og krana flittig benyttet. Resultater og bilder fra prisutdelingen ligger under Clubmester.

(08.11.2004) Deler av ledelsen har endelig fått nye batterier til kalkulatoren sin og har etter grundige analyser og derivasjon kommet frem til at det ikke er riktig forhold mellom utgiftene til leie av festlokalet og inntektene fra påmeldte comarater til comafesten. Comafesten blir derfor flyttet til Comatoret som i tillegg har betydelig løsere snipp på åpningstidene. I følge ryktene er det de lokale politimyndigheter som står for avslutning av festen og etter helgens overtidsjobbing i forbindelse med cupfinalen er trolig budsjettet for utrykninger kommenede helg stusselig. Det sendes ut en mail til medlemmene med veibeskrivelse til comatoret i løpet av dagen.

Den som venter på noe godt kaster bort tiden sin så snat det ikke er comadrakta man venter på. Levrandøren har nå endelig bekreftet at buksene er i produksjon og de siste draktene skal visstnok også ha funnet veien til symaskinene. Med tanke på at bestillingen gikk i mai og levrandøren skryter av 4 ukers leveringstid så trenger selv ikke deler av ledelsen nye batterier i kalkulatoren for å skønne at noe er riv ruskende galt. Innbydelsen til comafesten ligger her.

(24.10.2004) Som de fleste forhåpentlig vis har fått med seg har det vært påmelding til neste års sykkelritt fra Rena til Lillehammer. Har du ikke fått det med deg er det litt trist for Birken 2005 er allerede fulltegnet.

Deler av ledelsen har nå sendt ut innbydelse til Comafesten lørdag 13. november på mail. Som vanlig er det noen som kommer i retur på grunn av mosegrodde adresser og andre som ikke blir lest. Har du ikke fått innbydelsen så si i fra. Trond V, Viggo og Jo har påtatt seg å mekke maten og Sverre har sagt seg villig til å plukke frem heavy rock platene sine så da skulle alt være under kontroll.

Sesongen 2004 har blitt beriket med noen nye bilder som ligger her.

Av helt utenomsportslige ting kan det nevnes at det fortsatt er teoretiske muligheter for at Enga blir seriemestre, bare så det er nevnt...

(26.09.2004) Jo's sykkel/klatre/krabbe og vasse tur '04 ble besøkt av 4 gyngehester som ble guidet rundt på singletracks i Romeriksåsen av Jos GPS. Ryktene skal ha det til at det var en vellykket tur til tross for fravær av en samlet Osloavdeling. 

Brede brukte helgen til å sykle Hortensmarka rundt (og drikke seg stupfull etterpå). Han ble nr. 5 eller 6 totalt ca. 4 minutter bak vinneren. I en kommentar til deler av ledelsen fortalte Brede at dette var et av hans beste ritt denne sesongen.

Resultatene fra Korsvoll og Hvaltjern er lagt ut og de viser to nye klasseseire til Sissel og pallplasseringer til Jo og Trond V så alt er som vanlig der i gården. Godt å vite at Sissel har korrekt antrekk når hun henter hjem så mye heder og ære til Coma Tours! Resultatene ligger her.

Resultatene fra Scott Cup på Skullerud og samenylagt i cupen er lagt ut. Niels Martin ble nr. 7  og Brede ble nr. 2 i sammendraget. Resultatene ligger her.

(22.09.2004) Janna var i sin tid sammen med deler av ledelsen på Chr. Kvart den kvelden (natten) navnet Coma Tours Inc. ble unnfanget i tung alkoholtåke. Siden den gang har han med unntak av en kort gjesteopptreden i Birken 2000 bidratt med lite nyheter til Comasidene, men nå har han endelig foretatt seg noe nevneverdig. Man tager hva man haver! I dette tilfelle et brekkjern..... den planka skal ned! SMACK... fhhaaen....fhhegge fhhorfhhenna er fhhorte... Eller på godt norsk: Han nappa brekkjernet rett i gapet og tenna lå som flass på skuldra! Etter et snartur hos tannlegen fikk ha bygget opp nye fortenner og var tilbake i fin form allerede før lunsj, noe som skuffet deler av ledelsen stort da han trodde (håpet) årsaken til utslagningen i første omgang var for å få større åpning i munnhulen til inntak av alkohol ...

Thomas har nå fått sin nye juvel av en sykkel og det uten noe som helst stress på hjemmebane. I følge Thomas var oppskriften svært enkel. Han kjøpte først ny sykkel til dama og så investerte han i en "noe" dyrere variant til seg selv etterpå. Noe å tenke på Magne?

André har nå returnert fra en 2 ukers tur i New York og nekter å oppgi både matchvekt og O2-opptak så det er mye som tyder på at det ble lange pauser og store måltider mellom treningsøktene i ferien. Han tilstår derimot at det ikke er rare telefonterroren fra Romeriksavdelingen som skal til for at han lar seg overtale til "Jo's sykkel/klatre/krabbe og vasse tur '04".

Er det noen som lurer på hvor sesongen 2004 ble av? Her er det lagt ut noen bilder av begivenhetene fra sesongen 2004.

Ellers så var det vel noen som merket "dønninger" av jordskjelvet i Polen forleden. Rystelsene i dag var ikke etterdønninger av skjelvet, men Arves seiersbrøl fra godstolen i Bergen da Brann hadde sikret seg plass i cupfinalen.

(19.09.2004) På lørdag ble Birkebeinerløpet arrangert og så langt deler av ledelsen har klart å avdekke var det bare Per Martin som fraktet joggesko fra Sjusjøen til Lillehammer i år. Vår helt gjorde sine saker meget bra og kom i mål på tiden 1:38:41 som var mer enn 4 minutters margin til merkekravet . Per Martin kan med dette atter en gang smykke seg med tittelen Superbirkebeiner etter å ha tatt merke på de tre fremkomstmidlene, ski, sykkel og joggesko. Meget imponerende av en som er mest opptatt av fisking!

(18.09.2004) Johan gifter seg med sin Nina i Asker kirke i dag og Coma Tours gratulerer! Som kjent er Johan er svært begavet danseløve så det er all grunn til å følge nøye med på brudevalsen. Her er det gode muligheter for en gjennomføring både i takt og med stil. Bildet er av Nina og Johan fra Comafesten i fjor.

 

(14.09.2004) I dag har Romeriksavdelingen rullet opp armene og invitert Comaratene til "Jo's sykkel/klatre/krabbe og vasse tur '04":

Ærede Comarater 

Det er ingen grunn til å la støvet legge seg på gromdoningen. Sesongen er ikke over enda.  Lørdag 25. september blir det guidet tur i Romeriks åsen for alle Comarater (med friends).  Jo er stifinner og mye upløyd mark ligger å venter på oss.  

Vi legger opp til en morsom tur på stier og veier rundt omkring på Romeriksåsen.  Blodsmak, hjertebank, bananer, hold høyre og Birken tider skal IKKE være det mest fremtredene her, det viktigste er det sosiale og gode stier uten at vi skal sykle skorta av oss.  Du må regne med å sette av 3 timer, men her kan det være lurt å legge inn litt slakk..... (si ca. 6 timer, deler av ledelsen)

Er det noen som har ønsker mhp valg av trase, teknisk/ ikke teknisk eller lengde på turen, er det bare å komme med innspill...

Oppmøte direkte hos Jo kl 10:00 (Gjerdrum) eller hos meg kl 09:30 (Lillestrøm). Er det noen som trenger veibeskrivelse, ta kontakt (Trond 920 66 279, eller Jo 950 87 774) Fint om du sier i fra om du kommer, så vi har litt peiling på hvor mange vi ev. blir

Magne, dette blir en ypperlig anledning til å teste nydoningen !!!!!
Kjell Petter, dette er en anledning til tross alt å få litt ut av sesongen !!!!!

Det er sikkert hauger og lass med gode unskyldninger(fikk et fint knippe forrige gang), for ikke å stille, men la Jokke være en inspirator og bli med....

(05.09.2004) Da er det klart for det vanlige "post dramatic stress" syndromet for comas medlemmer. Birken er over og analysene viser at sluttiden ikke stod i stil til trening og egne forventninger. 

Magne tok konsekvensen av dette på torsdag og gikk inn i sykkelbutikken med visakortet og kom ut igjen med ny Everest Rocky med skivebremser. Vår mann er ikke helt på jordet (eller i skauen) så han hadde vett nok til å sneie innom en blomsterforretning på veien hjem, men i følge eget utsagn var det ikke tilfredsstillende og han fikk (fortsatt i følge seg selv) en fortjent overhøvling av kona. Utrolig nok ble det ikke bedre da han i tillegg måtte låne spenn av kona for å betale vidunderet...

Stopher var heller ikke fornøyd med Birken og har etter grundige videogjennomganger av løpet kommet frem til at det var hjulene som ikke var gode nok! Nye hjul er derfor bestilt. 

Av mer sportslige hendelser er det verdt å merke seg at Sverre er på hugget om dagen. Han hadde en frekk passering og frakjøring av Per Martin i Birken og nå ar han persa på comasprinten og plassert seg foran...Per Martin. Tiden ble 10:07 og er sjette beste tid gjennom tidene.

(02.09.2004) Rittrapport fra RBIR:
"
I går stilte 3 comarater til start i RBIR: Trond V, Jo og Sissel. Alle iført den gule bunaden!Det er første gang Jo har båret den gule trøya og han var tydelig stolt……
Selvtilliten var det heller ikke noe å si på, og Jo lovte før start at han ville vise alle de andre deltagerne ryggen. Nå vet vi jo at Jo er litt stor i kjeften men han grusa de aller fleste og havna langt opp på resultatlista.
Trond V havnet litt bak Jo, men likevel godt opp på resultatlista.
Sissel ble syk etter birken, men stilte til start for å få testet løypa på Korsvoll som hun har hørt så mye skryt av. Løypa innfridde alle forventninger; varierende underlag med gjørme, røtter og steiner, morsomme utforkjøringer og slitsomme små oppoverbakker. Det eneste som ikke innfridde var formen; Hun hadde bestemt meg for å ta det med ro pga sykdom; men fellesstart og rolig tur lar seg ikke kombinere. Konkurranse instinktet våknet med en gang starten gikk, og etter en runde i løypa bestemte hun seg for å gi seg mens leken var god. I etterkant slet hun med avgjørelsen og vurderer å oppsøke Brede for psykolog hjelp. Han har jo erfaring fra p4 rittet hvor han ”bare” syklet en runde.

Ellers er runden på Korsvoll noe av den morsomste terrengsyklingen jeg har deltatt i og anbefaler alle å teste denne løypa!!! Kanskje vi kan få til en felles comatur dit?  Da skal jeg ta minst 2 runder………."

Sisssel

(01.09.2004) Årets Scott Cup har gått over i historiebøkene etter dagens ritt på Skullerud som var det siste for sesongen. Som vanlig stilte Niels Martin og Brede opp og som vanlig var det glissen deltagelse i det siste rittet. Løypa var lagt om på grunn av kollisjon med et løpsarrangement som medførte at den lange bakken ikke var med og det passet nok mange bra. Dessverre var det fullt kaos i starten da halve feltet dro av gårde og resten sto igjen å småpratet frem til speakeren opplyste om at "dere skal også starte nå.." Niels Martin leverte årsbeste med fjerde plass i klassen og var godt fornøyd med egen innsats. En småsyk Brede skulle prøve å forsvare en andreplass i sammendraget og det gikk fint helt til halvveis i den siste runden da Kjetil Westgaard plutselig dukket opp og gjorde livet surt for deler av ledelsen. Det ble en seriøs sluttspurt som Brede til slutt vant, men han fikk virkelig smake på pulsslagene i tinningen etter målgang og kan nok forvente seg noen dager med sviktende allmenntilstand. 
Niels Martin ble nr. 7 og Brede ble nr. 2 i sammendraget etter den suverene vinneren Ole Blokhus som har vunnet alle rittene han har stilt opp i med unntak av rittet i Drøbak da det "bare" ble 2. plass og på Korsvoll der sykkelen knela. 

I morgen er det ny runde i RBIR med ritt på Korsvoll. Deler av ledelsen har ikke oversikt over om det stiller comarater til start for å vise bakhjulet til konkurrentene, men den som venter på noe godt osv. I det siste RBIR rittet på Mangen deltok ingen comarater som vel tyder på seriøse forberedelser til Birken.

I helgen (lørdag 28. august av alle dager!) ble Johan drukket ut, eller kanskje man skal si "danset ut". En del av opplegget inkluderte en gruppe danseglade kvinner som var leid inn med ordre om å holde dansefoten til Johan i sving. De som kjenner mannen med de berømte (eller beryktede) kvalitetene som mekaniker vet at Johan er en betydelig mer habil herre på dansegulvet enn med verktøyet så dette satte han nok pris på. Litt betenkelig er det dog at han etter eget utsagn ved et par anledninger måtte spørre om å få noe alkohol i glasset på sitt eget utdrikningslag...

(29.08.2004) Da er clubmesterskapet 2004 over og det er tid for ettertanke og analyse. Årets utgave av Birken var for første gang på 9 år en seriøs øvelse i gjørmebryting for hele startfeltet som førte til tekniske utfordringer og ikke minst redusert sikt for mange. Tidene i årets Birken var generelt betydelig svakere enn tidligere år på grunn av de vanskelige forholdene. Før rittet var det noe skepsis til at tidligere eliteutøvere gikk over i aldersklassene som ville føre til mye tøffere merkekrav. I praksis så viste det seg vel at dette ikke hadde så veldig stor betydning bortsett fra i klassen M30 der bare 25% av deltageren tok merket i motsetning til 33% i fjor. Tilsvarende tall for M35 var 25% i år mot 28% i fjor.

Coma Tours hadde 16 deltagere til start og samtlige fullførte rittet, dog i forskjellig stil. Totalt ble det 8 merker på Coma Tours. Per Martin tok merket for femte gang for Coma Tours og kan nå smykke seg med den gjeve Gullmedlems statusen som bare Sverre og Brede har fått tidligere. Niels Martin, Sissel og Sten Are tok merket for Coma Tours for første gang og sikret seg derfor tittelen Sølvmedlemmer. Viggo representerte Coma Tours i Birken for første gang og er nå Bronsemedlem av den noble club.

Sissel plasserte seg på 8. plass i sin klasse som er historiens beste resultat for en comarat. Dette er selvfølgelig ingen overraskelse for de som har fulgt med Sissel i årets sesong, men likefullt imponerende. Sissel var likevel ikke helt fornøy med at hun heller ikke i år kom under 4 timer når det bare var 18 sekunders margin. I 2002 var hun 12 sekunder unna...

Sten Are har kjørt bra i hele år og ville normalt pulverisert Bredes comarekord fra i fjor, men rekorden overlevde takket vært forholdene. Sten Are var uansett raskeste comarat og den første som grusa Brede i Birken. I en kommentar til deler av ledelsen uttalte Brede at han var usikker "på om dette lønte seg." 

Thomas har gjort store fremskritt denne sesongen og det var naturlig å håpe på en seriøs forbedring av den personlige rekorden. Nå ble det i stedet noen dager under dyna med sykdom uken før rittet og det har sjelden positiv innvirkning på resultatet og det gjaldt dessverre også Thomas som slett ikke hadde noen koselig tur over fjellet. 

Sverre, Per Martin, Niels Martin og Jo kjørte alle i mål med mindre enn 2 minutters differanse, men likevel med stor nok avstand til ikke å kjøre sammen. Sverre har drømt om tider under 3:30 i 10 år og han kan nå glede seg over å drømme om denne grensen enda et år for det gikk ikke i år heller. Nå kan han riktignok glede seg over at han passerte Per Martin noen meter før Sjusjøen og fikk en stor nok luke til at han kom først av de to i mål. Per Martin gjorde det klart etter rittet at han likte dette svært dårlig så denne rivaliseringen har vi nok ikke sett det siste av enda! 

Sverre,  Jo og Stopher var de eneste som deler av ledelsen ser at har kjørt fortere i år enn i fjor som er en klar indikator på bedre form forholdene tatt i betraktning. For Stopher betyr dette at sykkelen ikke må selges, men kun trenger kraftig (svært dyre) oppgraderinger for å ta merket til neste år. 

Magne og Magnus skulle kjøre sammen og gjorde det også lenge til de stoppet på en matstasjon. Magne trodde Magnus hadde stukket og ble småforbanna og kjørte på skikkelig for å ta igjen Magnus som helt uskyldig og intetanende stod igjen på matstasjonen og lurte på hvor Magne var blitt av. 

André og Viggo var begge svært nærme merket med marginer på mindre enn 4 minutter. André hadde merket så godt som i baklomma helt til en punktering på Birkebeinere skistadion satte en effektiv stopper for den drømmen. Det er tredje året på rad André sliter med utstyret i Birken så nå må det vel snart være mulig å komme til mål uten problemer? 

Knut har gjennom er årrekke spesialisert seg på å glippe merket med mindre enn minuttet. I år bommet han stygt og var hele 6 minutter bak merket til tross for mer trening enn tidligere. Umiddelbart etter rittet var sykkelen til Knut på auksjon med en utropspris på 300 kroner. Heldigvis slo ingen til så det er fortsatt mulig at han kommer tilbake til start til neste år. 

Trond V kjøret igjen et bra ritt og tok merket for andre året på rad, denne gang med 10 minutters margin. At han i tillegg slo Viggo med seks minutter gjorde sikkert dagen enda bedre.

Trond T har slitt med sykdom den siste tiden og skulle ifølge seg selv absolutt ikke stilt til start. Han har også pådratt seg komplikasjoner etter det Vatne graderte til "1. kategori tryn" med infeksjoner i sårene. Etter rittet dro han til hotellet, dusjet, hvilte litt i sengen og satte seg i bilen og kjørte hjem. Deler av ledelsen inspiserte sengen etter Tronds hvile og blodsporene bar bud om væskende sår i hele kroppens lengde så det er klart at Trond fortsatt ikke er helt "vanntett". 

Plass Navn Klubb Startnr. Tid
Klasse: K30, (Kvinner 30 - 34 år) Makstid: 4:45:20
8 Pedersen, Sissel Coma Tours Inc. 1934 4.00.18
Klasse: M30, (Menn 30 - 34 år) Makstid: 3:46:32
45 Grønvold, Sten Are Coma Tours Inc. 2008 3.19.30
537 Borthen, Thomas Coma Tours Inc. /Icopal BIL 2296 4.08.01
Klasse: M35, (Menn 35 - 39 år) Makstid: 3:49:12
57 Arntzen, Brede Coma Tours Inc. 4152 3.22.16
221 Lie, Sverre Hans Coma Tours Inc. 4605 3.39.41
230 Johansen, Per Martin Coma Tours Inc. 4322 3.40.47
236 Olesen, Niels Martin Coma Tours Inc. 4372 3.40.55
245 Minken, Jo Coma Tours Inc. 4627 3.41.21
427 Mehnert, Andrè Coma Tours Inc. 4618 3.51.27
458 Falck, Viggo Coma Tours Inc. 6112 3.52.57
493 Nordheim, Knut Coma Tours Inc. 4655 3.55.14
627 Tvedt, Trond V. Coma Tours Inc. 4757 4.02.02
Klasse: M40, (Menn 40 - 44 år) Makstid: 3:57:48
276 Vatne, Trond Coma Tours Inc. 7097 3.47.00
571 Jerner, Christopher Coma Tours Inc. 7390 4.03.38
1193 Nordheim, Magne Coma Tours Inc. 8025 4.46.15
1306 Bø, Magnus Coma Tours Inc. 8079 4.59.06

(26.08.2004) I morgen er det årets store dag for mange ivrige syklister da det er klart for 7 mil oppoverbakke og 2 mil utfor til mål. Som vanlig er vel nervene i høyspenn og stresset kan fort støve ned konsentrasjonen så som vanlig bringer Coma Tours deg den ultimate huskelista med ting du ikke bør glemme

Lykke til alle sammen!!!

(26.08.2004) I går var det ny runde i Scott Cup og det var tydelig fra den svake deltagelsen at det bare er noen dager igjen til Birken. Coma stilte med Niels Martin og Brede til start og det utgjorde 20% av klassen. Løypa på Gullhaug er morsom og den holdt seg bra til tross for noe regnvær de siste dagene. Niels Martin kom bra ut i starten i går, men giret skapte problemer og han måtte av sykkelen for å rette det opp og da raser man fort nedover lista. Niels Martin ble nr. 7 i mål mens Brede vant sitt andre ritt for sesongen og var godt fornøyd med det. Uten at det skal gjøres noe stort nummer av det så har BOC mye å gå på når det gjelder avviklingen av rittet på Gullhaug. Det første som må på plass er at informasjonen om når starten går ikke holdes hemmelig i det lengste for så å bli publisert og endret 3 ganger like før rittet starter. Dette er en idrettskonkurranse og rytteren må kunne få spise og varme opp mot et bestemt klokkeslett som er kjent i god tid. Resultatene ligger her.

Tro det eller ei, men Stophers dager som syklist uten sykkel har kommet til sin ende. Fjorårets delefreak har nå gått til anskaffelse av en 29" Nishiki BigFoot som ble prøvekjørt i Holmenkollrittet. Da gjenstår det bare å se om Stopher er fornøyd med sluttida i årets clubmesterskap. Hvis ikke så er det vel en BigFoot til salgs i løpet av høsten...

Bordbestillingen på Nikkers er endelig i orden etter mye rot med meny og e-mail adresser. Totalt blir det 28 slitne ryttere rundt bordet fra BOC, Coma Tours og venners venner så her er det bare å finne fram kredittkortet, snusboksen, røykpakka og hodepinetablettene. 

Det er fortsatt god plass i stua på comatoret til skuelystne som vil oppleve Gunn Ritas ferd mot ære og berømmelse fredag morgen kl. 10:00.  

(25.08.2004) Førstkommende fredag klokken 10:00 sykler Gunn Rita Dahle for gull i Athen og deler av ledelsen skal selvfølgelig bivåne begivenheten på TV. Comarater som vet å prioritere jobb og fritid i riktig rekkefølge inviteres til comatoret for å oppleve dette historiske øyeblikk i plenum. 

(23.08.2004) Det har vært høy temperatur i Comaboka i dag da den regjerende clubmesteren har følt seg både dypt såra og vonbråten. Bakgrunnen er at deler av ledelsen ikke hadde fått med seg at både Trond Vatne, Trond Tvedt og Sissel også kjøret Holmekollrittet. Deler av ledelsen legger seg flat for kritikken i tilfellet Sissel som kjørte imponerende og høstet nok en pallplassering i klassen sin og ikke minst representerte den noble club. Gratulerer! 
Når det gjelder de to Trondene har det vært hektisk møtevirksomhet i hele dag og deler av ledelsen har fått beskjed fra ledelsen om ikke å ta kritikken til seg i disse tilfellene. Når comarater stiller til start for en den noe sjarmløse cluben "Noteam" kan de ikke forvente at "det skrives hjem" om prestasjonene. I Vatnes tilfelle hadde deler av ledelsen en svært delikat problemstilling å forholde seg til. Han representerer altså cluben "Noteam" som regjerende clubmester i den nobleste av alle cluber og sletter den gamle comarekorden. Deler av ledelsen har besluttet at rekorden i dette spesielle tilfellet likevel skal godkjennes samtidig som utøveren får en kraftig korreks for ikke å ha orden på formalitetene. Resultatene fra Holmenkollrittet ligger nå her med comarater fra ALLE cluber uthevet i rødt.

Resultatene fra Scott Cup på Korsvoll er klare og avslører at Haavard og Niels Martin ble nr. 8 og 9 som betyr at det var 3 comarater blant de 9 beste. Resultatene ligger her.

(22.08.2004) Atter en helg med stor aktivitet i comas rekker uten at deler av ledelsen har klart å frembringe mer interessant informasjon enn resultatene. Viggo og Stopher stilte opp i Holmekollrittet på lørdag. Det er uklart om Stopher fortsatt sykler på en sykkel lånt av naboen eller om han har klart å anskaffe seg en ny etter det fatale salget av sykkelen i fjor. Resultatene ligger her.

I Bergen gikk Klosterrittet med Arve som naturlig innslag og han var svært godt fornøyd med sin egen innsats og følte at det gikk lettere enn tidligere i år. Arve fortalte også at rittet har satt seg etter et par år med problemer som blant annet resulterte at arrangøren i fjor ikke var i stand til å kåre en vinner etter rittet siden ikke alle hadde kjørt samme trase. Resultatene ligger her.

Per Martin byttet ut fiskestanga med sykkelen i helgen og kjørte Raufosskogen MTB. Han hang godt med feltet til han mistet flaska og måtte stoppe for å hente den. Til tross for dette var han bare 10 minutter bak totalvinner Stefan Repshus så det er tydelig at Per Martin er i Birken form i år igjen. Resultatene ligger her.

(19.08.2004) Resultatene fra RBIR (også kalt HVPU av Leppa) på Sessvoll er klare og det ser nesten ut som listene fra et klubbmesterskap der Comaratene har lagt beslag på to klasseseire til Sissel og Thomas og en tredjeplass til Jo. I tillegg kjørte Trond V bra (faktisk raskest av alle comaratene) og heller ikke Viggo har noen grunn til å henge med hodet. Men den som virkelig forsvarte trøya, clubens ære og image var utvilsomt Magnus som signerte lista i sin klasse og høyst sannsynelig gjorde dette med pils i blikket, ketchup på skjorta og sennep i ræva. Se resultatene her.

Som Vatne så vidt nevner i Comaboka har Trond T igjen vært i nærkontakt med moder jord veldig umiddelbart etter å ha sittet på sykkelen sin. Trynet ble omtalt som kategori 1. som (da fortsatt i følge Trond V) har følgende definisjon: 
Tryn på løsgrusen med påfølgende middels smerter under dusjing og ved rengjøring med diverse antiseptiske midler, dog uten behov for assistanse fra kompetent legepersonell. Videre medførte det store søvnproblemer grunnet klamme og blodige bandasjer over væskende sår på legg, kne, skinke, arm og noe på skulder. Deler av ledelsen er nå veldig spent på Vatnes definisjon av kategori 3. tryn...

En lengre tids dragkamp med personellet på Nikkers kuliminerte i dag med at deler av ledelsen  mottok menyen per e-post. Alle comarater skal nå ha mottatt denne via samme medium og oppfordres til ikke å benytte alt for lang tid på å bestemme seg for hva de skal spise til drikken. Også i år vil Coma Tours svøpe sine varme vinger rundt en liten venneklubb i utkanten av Oslo ved å invitere dem med på moroa. De kaller seg for øvrig BOC.

(18.08.2004) I dag startet Scott Cup opp etter ferien med ritt på Korsvoll. I motsetning til i fjor da løypa minnet mest om et elveleie i vårflommen var årets trase noe i nærheten av knusktørr. Coma Tours hadde tre gilde ryttere på start i Niels Martin, Haavard og Bredes skikkelser. Niels Martin sleit litt underveis og sa etter rittet at helgens P4 ritt i Drammen satt i beina enda. Haavard var svært fornøyd med kjøringen sin i halvannen runde, men da gikk han på trynet og kilte likegodt fast kjedet i fallet. Etter det ble det en del knoting for å fikse utstyret og enda mer knoting i terrenget, men alt i alt var "Leppa" fornøyd. Verken Niels Martin eller Haavard var i stand til å gjøre rede for sine plasseringer etter målgang. Brede har hatt for vane å starte hardt for å sprekke fort og voldsomt i år og dagen i dag var omtrent som tidligere, men med den positive endringen at smellen ikke var like hard og nådeløs. Han ledet ut på andre runde, men ble trakassert av Ole Blokhus i noen bakker og slo seg til ro på 2dre plass. Ole ødela senere i runden giret på sykkelen sin så Brede vant likevel rittet og var strålende fornøyd med å komme til mål før Tord Bern Hansen og Vegar Arneson som det er veldig lenge siden sist skjedde. Den moralske vinneren het uansett Ole i kveld.

(15.08.2004) Trond T fikk ikke nok i P4 rittet i går og stilte til start i Eventyrrittet i dag. Løypa består av mange tekniske partier og selvfølgelig noen friske stigninger. Trond sa atter løpet at beina var noe råtne i starten, men at de ble bedre etter hvert. Rittet ble vunnet av Geir Lien som satt ny løyperekord med 2 minutter med en sluttid på 1:36. Vår helt brukte 2:22 på distansen. Resultatene ligger her.

Tradisjonen tro møtes comaratene til middag på Nikkers i Lillehammer etter Birken. Deler av ledelsen venter fortsatt på menyforslaget fra Nikkers som vil bli sendt ut så snart det kommer. 

(14.08.2004) Helgen har uten tvil vært årets mest aktive i Coma Tours med åtte gule trøyer i aksjon med startnummer både her og der.

I Drammen ble P4 rittet arrangert for første gang og det var stor spenning knyttet til traseen. Arrangøren har før rittet invitert til gjennomsykling av løypa og på grunnlag av tilbake meldinger fra testpiloter hadde en del terrengpartier blitt fjernet. Kanskje litt merkelig å fjerne terrengpartier fra et terrengritt, men etter at rittet er ferdig kan man vel konkludere med at arrangøren har funnet en meget bra kombinasjon terreng/grus. Det var seks comarater på startstreken, Niels Martin, Viggo, Trond V, Trond T, Sissel og Brede. Sissel var den av comaratene som markerte seg sterkest resultatmessig da hun eter rittet ble kalt opp på pallen og fullt fortjent hedret for sin 3de plass i klassen. Alle meldte om seriøse smerter i bena på 3de runden og Trond V besluttet faktisk å legge opp som syklist midt i 3de runde. Niels Martin har slitt med sykdom en stund og var lett blass i blikket ved målgang. Den interne kampen mellom Viggo og Trond V ble denne gangen vunnet av Viggo som var raskeste comarat med 3:12. Trond T var lett irritert etter målgang over at det var for trangt i utforkjøringen så det ikke var mulig å slippe seg skikkelig løs. Med tanke på Tronds tidligere "bragder" i utforkjøringer var det kanskje ikke så farlig? Brede valgte klok av skade etter kollapsen i Grenserittet forrige helg og begrense smertene til en runde. Resultatene fra rittet ligger her.

Aun forsvarte Comas ære i Skarverittet og stilte for sikkerhets skyld opp i eliteklassen. Det var som ventet høyt tempo fra start og Aun måtte slippe teten i den første klatringen som er 10-12 kilometer lang og slem. Vår helt fikk etter hvert så store smerter i ryggen at fokus ikke var på syklingen, men bare på å komme seg til mål. Aun uttalte etter rittet at Birken er uaktuelt for han i år og at han nå vil prioritere å få leget skaden i ryggen etter bruddet i nettopp Skarverittet for 3 år siden. Nå gikk det likevel høvelig fort med Aun som ble nr. 9 og kjørte på 2:32 som bare var 16 minutter bak vinneren og det er det ingen grunn til å klage på. Arve har vært fast inventar på den øvre delen av resultatlista i Skarverittet i flere år, men i år dro han til Oslo og skaffet seg bronkitt med påfølgende antibiotika kur den siste uken. Arve retter nå blikket mot Klosterrittet neste helg som er Bergens eneste terrengritt. Resultatene fra Skraverittet ligger her.

André har stor sans for å pine seg selv og selv om det bare er en uke siden han fullførte Ironman distansen stilte han blid og fornøyd opp på Oslo Triathlon på Songsvann lørdag. Han kunne melde om at han ikke var fullt restituert fra forrige helg og var derfor svært godt fornøyd med å slå sin egen rekord fra i fjor med et minutt. I år hadde arrangøren slått sammen alle klassene fra 21-39 år og vår helt ble nr. 12 av 64 startene som selvfølgelig varmer deler av ledelsene hjerte. Resultatene fra strabasene ligger her.

(12.08.2004) Øyh.. sommerferien er over og Comadraktene popper opp med nummer på styret i de dype skoger. I dag var det vekkelsesmøte i RBIR etter sommerferien på Sessvoll og hele 6 comarater stilte til start. Thomas kastet ikke bort tiden med å motbevise at han har ligget på stranda og pumpet pils i sommer, men bevart den gode formen. Han var best av comaratene tett fulgt av Jo. Viggo og Trond V deltok også og ikke minst er det gledelig og merke seg at Magnus tok seg fri fra husmalingen til fordel for et terrengsykkelritt. Sissel var som vanlig raskest i klassen sin. Fullstendige resultater kommer en eller annen gang...

Til helgen er det en rekke ritt å velge i for de ivrige comarater og ryktene går om at liten delegasjon har tenkt seg til Drammen for å kjøre P4 rittet på lørdag. Om ikke deler av ledelsen er fullstendig feilinformert stiller det en liten bergenser til start i Skarverittet. Det er fortsatt noe uklart om det blir deltagere fra Coma Tours i Eventyrrittet som går på søndag.

(12.08.2004) I går var det noe så sjeldent som konturene av en fellestrening i Oslo. André inviterte med seg Haavard, Anders og Brede på en 2 timers rolig grustur for å få i gang kroppen etter helgens  Ironman konkurranse. Hva som stod på innbydelsen til André viste seg fort å være ubetydelig og det hele endte opp med en 3 timers intervallseanse på kronglete stier. Turen ble avsluttet på sti ned mot Vettakollen i solnedgangen som bød på visse utfordringer da alt så flatt ut i tussmørket. Med unntak av et par turer over styret og at André mistet husnøklene og luftpatronene sine var alle enige om at det var en fin tur. 

I dag tar RBIR til igjen og Coma har flere flotte ryttere som har ligget i høyden og samlet røde blodlegemer i hele sommer. Det er store forventinger til resultatene utover høsten fra Romeriksavdelingen.

I dagens Aftenposten står det at ryttere betaler opp til 2000 kroner for et startnummer til Birken. Avisen melder også at ca. 1000 startnummer skifter eier hvert år som i seg selv er en pen ekstra inntektskilde for arrangøren da en navnendring koster 200 kroner. Til de som har tenkt å vinne de aldersbestemte klassene kan det meldes om sterk konkurranse fra en samlet norsk elite. Siden Birken skal arrangere VM i terreng maraton til neste år prøver de ut neste års VM trase i årets ritt. Den nye traseen er lenger og inneholder mer terreng og det er det ikke alle eliteutøverne i Birken som liker. Rune Høydal skal i følge avisen kjøre i alderklassen og det blir jo litt spesielt med tanke på at han vant en av verdens hardeste idrettskonkurranser forrige helg og var norgesmester i terrengsykling så sent som i fjor. Dette vil selvfølgelig få konsekvenser for merketiden i de forskjellige klassene. Kanskje arrangøren burde vurdert og opprettholde eliteklassen på den klassiske Birken distansen?

(08.08.2004) En aktiv helg for comaratene har kommet til sin ende. 

André var helt klart den som hadde det mest prekære behovet for å drive med ekstreme fysiske utskeielser ved å delta på Norseman Extreme Triathlon. Konkurransen består av 3800m svømming, 180km sykling og avsluttes med et fullt maraton eller 42.2km løping. Isolert sett er jo distansene i seg selv nok til å skremme de av oss med snev av omløp i toppetasjen, men løypeprofilen gjør denne konkurransen enda mer ekstrem. Syklingen starter med en 25 km lang bakke med ca. 1250 høydemetre (total stigning i Birken er til sammenligning 1438m på 89km), etter dette er det ytterlige fire klatringer på flere hundre høydemetre før deltagerne kan glede seg til et maraton på beina som for sikkerhets skyld avsluttes med å bestige Gaustadtoppen på 1850moh. Vår helt slet veldig underveis, men fikk mange munter tilrop fra sekundant og materialforvalteren i Kristins skikkelse og gikk i mål etter 18 timer og 25 minutters lidelse. Rune Høydal vant konkurransen på 11:30:08. Resultatene ligger her.

På lørdag stilte Sten Are, Sverre, Trond T og Brede opp i Grenserittet fra Strømstad til Halden. Forholdene var glimrende med tørr trase og kanskje en litt vel hardt stekende sol. Sten Are befestet sin posisjon som Comas fremste lokomotiv og kjørte inn til ny comarekord på 2:41:10. Med det var han 5 minutter raskere enn Brede som for første gang opplevde et Grenseritt uten tryn, tekniske problemer eller sykdom. Sverre og Trond debuterte i Grenserittet og gjorde sine saker bra med hhv. 3:03 og 3:20 og med det sikret at alle comarater var å finne på øvre halvdel av resultatlisten.
Rittet ble vunnet av Halvard Barlaup på 2:18:04. Det er ofte sagt at fotballspillere er dårlig trent, men den tidligere Molde spilleren Knut Anders Fostervold beviste at det finnes unntak. Han ble nr. 13 totalt og slo bla. Anders Aukland i spurten. Resultatene ligger her.

Arve har avlagt hovedstaden en liten visitt og tradisjonen tro satt rekorden på Comasprinten på prøve. Denne gangen overlevde rekorden Arves angrep som resulterte i en tid på 9:50. Dette er 4 sekunder bak Arves egen bestenotering og det er bare Arve selv og Brede som har kjørt sprinten raskere tidligere så bergenseren rekker tydeligvis noen turer på sykkelen mellom bleieskiftene. 

(18.07.2004) På fredag var det pannekakevorspiel på comatoret og 12. etappen av TdF på video. Det gikk med ca. 5 liter pannekakerøre akkompagnert av ukjente mengder blåbærsyltetøy, saft og kaffe. Etter etappen bar det ut på sykkel inn Sørkedalen og til Kikut. Aun hadde som vanlig store problemer med pulsklokken sin så noen rolig langtur var det ikke snakke om.

På lørdagen benyttet Brede dagen til å bli strippet for sin NM tittel fra i fjor. Han valgte samme taktikk fra start som i fjor med et friskt åpningstempo for å få en luke og kunne kjøre sitt eget løp. Nå ble det ingen luke, det eneste han oppnådde var å taue feltet i en halv runde og da han snudde seg så han rett inn i det frådende smilet til mye bedre syklister enn seg selv som feide fordi og ble borte. I fjor ble Brede norgesmester med mer enn 8 minutters margin til sølvplassen, i år ble han som Ole Blokhus beskrev det "Helt aller sist" så det er åpenbart at man faktisk må trene for å lykkes i sykkelritt. Dumt det der... Resultatene ligger her.

Hans Petter har bidratt til å sikre dagens comarater alderspensjon gjennom å bli pappa til Sprell som kom til verden på onsdag. Sprell var 51 cm lang og lette 3150 gram med vel definerte quadriceps så det er gode muligheter for en fremtidig storsyklist. Grattis Hans Petter og lykke til med nattevaktene fremover.

(13.07.2004) Thor Hushovd måtte dessverre levere fra seg den gule ledertrøya i Tour du France men comaratene har nå anledning til å ikle seg gult for evig og alltid da Comadraktene har ankommet Comatoret og er klare for avhenting og ikke minst betaling.

Videospiller er nå lånt så det blir ikke kortspill men 12. etappen av TdF på TV på pannekakevorspielet fredag 16. juli kl. 17:00 på Comatoret. Send en mail eller SMS og si i fra om du kommer så deler av ledelsen har et snev av mulighet til å beregne hvor mange liter røre som skal stekes.

Etter massivt mas har deler av ledelsen endelig bønnhørt Årets leppe Haavard og oppdatert Comarekordene med den store langrennsløperens utrolige rekord fra Holmenkollmarsjen i vinter der han ble nr. 19 av nesten 400 startende i klassen. I en kommentar til deler av ledelsen uttrykker Haavard skuffelse over at hans eksemplariske opptreden i nærvær med comaratene i inneværende sesong ikke har blitt belyst i stor nok grad. Deler av ledelsen tar kritikken til etterretning og bryter nå sammen og tilstår at Haavard er en riktig hyggelig treningskamerat. Men å bytte slange, DET kan han ikke...

(05.07.2004) Draktene er meldt på Gratishaugen og beregnet ankomst er 9. juli da deler av ledelsen steker sideflesket i solen på rivieraens strender. Tolvte juli er den samme delen av ledelsen beregnet "well done" og draktene kan hentes på Comatoret.

Det tradisjonsrike pannekakevorspielet holdes på fredag 16. juli kl. 17:00 på Comatoret hvis deler av ledelsen får lånt en videospiller. Vel møtt til å bivåne den 12. etappen av Tour du Fance med en fjellovergang og målgang på neste fjell. Ingen videospiller -> vriåtter...

(04.07.2004) Man kan trygt si at Sten Are på kort tid har markert seg i Coma Tours med imponerende innsats i sin debut for den noble club i Raumerrittet. Lokalavisen Varingen lot seg også imponere og trykket et bilde av den flotte rytteren i korrekt antrekk der de i bildeteksten sammenlignet Bjørn Dæhlie med Sten Are og deler av ledelsen er i tvil om hvem som har grunn til å være mest smigret.. Bildet ligger selvfølgelig under Coma Tours i media (Småplukk). Har Kjell Petter fått en utfordrer til prisen årets mediamolbo?

I helgen ble Oslo Citychallenge arrangert med Sissel og Brede på startstreken for hvert sitt lag. Oslo Citychallenge er en multisport konkurranse med fire deltager på hvert lag der tre utøvere deltar på hver enkelt etappe og den fjerde kjører bilen (bussen) med alt utstyret til startstedet for neste etappe. Konkurransen startet klokken 21:00 på fredag kveld på Rådhusplassen og pågikk frem til ca 15:00 på lørdag ettermiddag. Lagene måtte igjennom mange øvelser som sykling, løping, padle kano, svømming, elvevassing (krattbaksing), tidebestigning, rappellering, rulleskøyter og forsvarets hinderløype. Et genialt arrangement som anbefales på det varmeste. 

(01.07.2004) I kjølvannet av at en 75 år gammel mann på fottur ble kjørt ned og skadet av to syklister har Aftenposten Aften de siste dagene skrevet en rekke artikler om "råsykling" i marka. Det er åpenbart at en debatt om bruken av marka er på sin plass når så mange forskjellige aktiviteter utøves i samme området. Som over alt ellers i samfunnet er det i grunnen nok å konstatere at hvis folk tar hensyn til og respekterer hverandre så blir verden et bedre sted å leve. Dessverre har debatten tatt form av en ren heksejakt på syklister med Aftenposten i hæreførerens rolle. Under er et lite knippe av avisens overskrifter den siste uka:

Bjarne (75) meid ned av syklister i Marka
Angrende råsyklister skværet opp
Vil forby sykling i Marka
Tar ikke råsyklister på skogsveiene
Tør ikke gå i Marka mer

Deler av ledelsen sliter med å skjønne at dette kan bidra til en opplysende debatt der de forskjellige interessegruppene kan lære å forstå og respektere hverandre. Aftenposten inviterer også til debatt på sine nettsider hvor de hjelper til med å skape fred og fordragelighet med de to innledende spørsmålene:

Har du opplevd råsyklister i marka?
Er du lei av fotgjengere som går fem i bredden på søndagstur?

Friluftsetaten i Oslo kommune har lagt frem et forskrift om "Mål og retningslinjer for forvaltning og drift av Oslo kommunes skoger 2006-2009" som skal behandles av Oslo politikerne til høsten. Forslaget innebærer at det skal være forbudt å sykle på stier og løyper tilhørende kommunen i Lillomarka, Nordmarka og Østmarka. Grusveiene er unntatt fra forbudet. Man kan vel kalle det et spennende forslag da "råsykling" i høye hastigheter strengt tatt foregår nettopp på grusveiene og ikke på stier over røtter, stein, myr og gjørme.

Aftenposten toner i dagens aftennummer sin vendetta mot syklistene noe ned ved å skrive at "Det er bare råsyklister det ikke er plass for" i lederspalten. Men avisen finner også spalteplass til å konstatere at følgende grupperinger ønsker syklistene ut av skogen: Skiforeningen, Den Norske Turistforening, Oslo Idrettskrets, Oslo og omland friluftsråd, Norges handikapforbund og Naturvernforbundet i samarbeid med Friluftsetaten i Oslo kommune.

I en kommentar til deler av ledelsen sier Brede at debatten om råsykling i marka er omtrent like balansert og fruktbar som engelske mediers håndtering av David Beckhams utvisning mot Argentina i fotball VM 1998. Den gangen ble Beckham alene tildelt skylden for at England røyk ut av VM mens de færreste avisene vektla det teatralske fallet til argentineren Simeone eller satte spørsmålstegn ved om ikke dommeren var vel streng som utviste Beckham. Simeone har for øvrig i ettertid innrømmet at han filmet i et forsøk på å få Beckham utvist.

(23.06.2004) I helgen hadde Coma Tours fire staute karer påmeldt til Styrkeprøven. Andrè kjørte fra Trondheim, mens Trond T og Magne startet turen fra Lillehammer. Magnus trakk seg etter innvielsen av comatoret forrige helg uten at deler av ledelsen vil påta seg ansvaret for hans utmygging.

Magne kjørte på MTB sykkelen sin og var noe uoppmerksom i starten da feltet delte seg så han ble liggende å jage de klassiske 10 meter, så 15 meter, så 20meter og til slutt nei jeg klarer ikke å kjøre dem inn jo.. En fin start med begge beina fulle av syre før det var gått 15 minutter. Det dannet seg etter hvert et fint felt der vår representant fikk god hjelp og hang med helt til Frognerbakkene da det gikk i snøggaste laget og det ble solokjøring til mål. Magne satte ny personlig rekord med imponerende 1 time og 10 minutter og var strålende fornøyd med slutt tiden på 6:18 på 190 kilometer som gir en snitthastighet på 28.35 km/t.

Trond T hadde planer om å trene litt på racer i år og startet da også bra ved å ta med seg sykkelen på tur i påsken. Det som ikke var like bra var at han avsluttet treningen i påsken med å legge racer sykkelen sin bak bilen og rygge over den da han skulle dra hjem. Det er ofte omfattende skader på både personell og materiell når Trond T er i farta. Dette stoppet selvfølgelig ikke vår mann som kjøpte ny racer på torsdag som like selvfølgelig ikke var innkjørt og innstilt før litt etter siste liten før start. Trond hadde en uttalt målsetning om å slå Vatnes comarekord på rett under 5 timer, men kom 18 minutter for sent. Trond kjørte en stund sammen med en gjeng fra Ceres, men måtte etter hvert slippe taket da de sprekeste hang seg på et raskere felt som passerte bakfra så farten sank noe de siste milene inn mot mål.

André befestet sin posisjon som Comas landeveiscowboy numero uno. Han kjørt med BOC's gr. 1 og hang med til midt i bakken opp mot fjellet før han måtte slippe. Heldigvis hadde de da passert Ryes 2. lag som svøpte sine varme vinger om vår helt og utviste stor sportsånd ved å villig dele både mat og drikke på turen til Oslo. Rye 2 hadde god lagmoral, kjørte jevnt hele veien så André satt ny comarekord ved å bli første comarat under 16 timer på Trondheim - Oslo. Slutt tiden ble 15:57:25 som er en snittid på 33.76 km/t fordelt på 540 kilometer. Det er vel flere enn deler av ledelsen som har kjørt kortere distanser med lavere snittfart så det er all grunn til å la seg imponere av Andrès kjøring på landeveien.

(23.06.2004) Jo har beriket Comaboka med et innlegg angående Trond T's adferd i Rescon Mapei rittet. Deler av ledelsen kan bare oppfordre den ivrige leser til å lese innlegget. Som en ekstra service til de som ikke er helt oppdatert på Tronds eskapader henvises det til utfyllende informasjon på denne siden på datoen 11.06.2003.

Sverre har som første comarat prøvd seg på Comasprinten i år og noterte tiden 10:42 på den 3.3 km lange bakken. Sjekk resultatene fra Comasprinten her.

Stopher høstet prisen Årets delefreak i fjor da han solgte en fullt ut funksjonell sykkel for å kjøpe en ny og bedre modell av Gary Fishers 29". Problemet er bare det at det ikke kommer noen ny og bedre modell for salg i år og resultatet kan fort bli at delefreaken kjører Birken på lånt sykkel...

Til helgen skal André atter en gang sykle Trondheim - Oslo så det er bare å ønske landeveiscowboyen en fin tur. Er det flere comarater som har drangninger mot sure bilister og åpne sår i baken bes de snarest informere comatoret som kan bistå med lykkepiller og sunn fornuft.

(22.06.2004) Det har igjen vært en aktiv tid for comaratene både i skogen og på veien. André kjørte Mjøsa rundt forrige helg. Vår helt hang med en god stund, men måtte slippe feltet og ta seg til mål på egenhånd med ca 7 mil igjen. Resultatene fra rittet ligger her.

På onsdag var det Scott Cup i Drøbak med Niels Martin og Brede på startstreken. Løypa i Drøbak byr på  stor fart og mange kjappe svinger på smal sti så her kreves det god navigasjon. Coma Tours gutter kom helskinnet fra rittet og plasserte seg som nr. 4 og 10. som de har grunn til å være godt fornøyd med. Alle resultatene fra sesongens Scott Cup er nå lagt ut her.

På torsdag var det RBIR på Eidsvoll med Thomas, Trond V og Jo på startstreken. Thomas delte seieren i klassen med Pål Olsen fra Ceres etter en spennende sluttspurt og har dermed 2 seire i RBIR i år.  Trond plasserte seg på imponerende 3. plasser i klassen mens Jo hadde en punktering underveis og da er det vanskelig å hevde seg. Alle resultatene fra sesongen RBIR ritt er nå lagt ut og det er all grunn til å studere dem nøye. Sissel har stilt opp i tre ritt og like godt vunnet alle sammen. Thomas er ikke mye dårligere med fire starter, samtlige blant de tre beste og to seirer. Når vi tar med at også Trond V har vært på pallen så er det grunn til å spørre seg om hvor mye alkohol det egentlig drikkes i Coma Tours. Alle resultatene fra RBIR ligger her.

På lørdag var det Rescon Mapei i Kongsvinger med Sissel, Jo, Trond V og Trond T som bærere av Comas ære. Sissel gjorde som vanlig en fin figur og plasserte seg som nr. 4 i klassen. Trond T klarte også og skåne seg selv og omgivelsene for skader som vel må betegnes som en solskinnshistorie med tanke på hva denne mannen har bidratt med av bisarre ting tidligere. Trond V kjørte lenge bra før han dessverre pungterte og da tikker minuttene fort. Jo benyttet dette til å passere Trond, men det tok ikke lang tid før Jo også pungterte. Før Trond tok igjen Jo mens han lappet hjulet sitt klarte han å smelle hjulet ned i et hull så styret stod opp-ned med de utfordringene det byr på både for giring og bremsing. Da ulykkesfuglene møttes i løypa utvekslet de luftpatroner og verktøy til justering av styret og tok seg etter hvert til mål. Resultatene fra rittet ligger her

Sener på lørdagen var det innvielse av det nye comatoret med en rekke comarater. Til tross for at balkongen renner over av tomgods tålte comatoret påkjenningen og de eneste skadene som er meldt inn til deler av ledelsen er noe ketchup i takt på kjøkkenet. Skal ikke ketchupen på skjorta og sennepen i ræva da? 

(14.06.2004) Raumerrittet ble en suksess for comaratene med mange bra resultater. Etter en vår med minimalt med regn var traseen meget tørr og fin med hardpakka grusveier som ga raske tider. I følge Coma Tours tilstedeværende reporter utartet rittet seg som normal med vill spurt ut fra start og dertil store opphopninger av melkesyre på de første hundre meterne. Etter hvert som det gikk opp for folk at det var flere mil igjen til mål roet tempoet seg noe på asfalten før de tekniske partiene dukket opp. Som vanlig var det stor forskjell på de tekniske ferdighetene til rytterne i feltet som gjorde at det var vanskelig å sykle en del steder fordi noen ryttere triller syklene sine, men dette ble bedre utover i rittet. Resultatene for comaratene ligger her.

Den skarpe leser legger merke til at alle Coma Tours 3 nye medlemmer, Sissel, Viggo og Sten Are, deltok i rittet og markerte seg svært så godt. Deler av ledelsen innser at det er på høy tid og offisielt presentere den noble clubs nye ryttere. Les søknadene til Sissel, Viggo og Sten Are her. Etter helgens prestasjoner har alle tre gjort seg fortjent til tittelen Hangaround. Deler av ledelsen gratulerer.

(10.06.2004) I følge Syklingens Verden satser TV2 stort på Tour de France til sommeren med mer enn 3 timer sending fra rittet nesten hver eneste dag. Se oversikten over sendeplanen her og planlegg ferie og sykedager, eventuelt kjøp nok videokassetter. Deler av ledelsen kommer tilbake med dato for pannekakevorspielet der vi tradisjonen tro ser en etappe først og tar en sykkeltur etterpå.

(09.06.2004) Comaratene holder fortsatt koken også etter et døgn med sykling i Moss. 

På onsdag kjørte Haavard og Brede som begge har vært svært innaktive tidligere i år Scott Cup på Linderudkollen. Resultatene fra rittet er ikke klare, men det er ingen hemmelighet at begge syklet fortere i fjor.

På torsdag var det RBIR på Fetsund og der gikk det betydelig fortere for seg blant comaratene. Sissel vant klassen sin og Thomas beviste enda en gang god form ved å bli nummer 2. Trond V er registrert nest sist med mer enn dobbelt så lang kjøretid som vinneren som ikke er et tegn på sviktende helse, men et tidtakersystem som ikke fungerte.

På søndag kjørte landeveiscowboyen André Nordmarka rundt. Vår helt måtte slippe feltet før toppen av Solihøgda og kom i mål på 4:40 som er ganske imponerende med tanke på at rittet er 153 km langt. Vinnertiden var på 3:53.

(04.06.2004) Forrige helg var det godt med aktivitet i Coma Tours og da hovedsaklig i skogen utenfor Mosseporten kjøpesenter. Lagene Dynea Power Boys, Dynea Power girls og Coma & Friends hadde alle comarater i aksjon. Coma & Friends ble nr. 4, powergutta nr. 8 i herreklassen og powerjentene måtte seg seg slått av jentelaget fra Rye som faktisk var så sterkt at de hamlet opp en god halvpart av guttelagene!

Thomas har helt tydelig en ny vår på sykkelsetet og var den av comaratene med beste snitt på rundetidene sine i tillegg til at han kjørte flest runder av comaratene! Jo slet med et vondt kne og knasket piller i 24 timer så han ikke gråt åpenlyst mens han syklet. Om dette var anbefalt av legen er uvisst, men han forlot området ved egen hjelp så det er grunn til å tro at skadene ikke ble betydelig forverret. Trond V hadde som vanlig full kontroll på de fortløpende resultatene og manet sitt lag til innsats de siste timene for å holde de jagende ryejentene bak seg og de lyktes til slutt. Sissel satte ny personlig rekord med 26 runder i løpet av helgen i Moss selv om hun i en periode var usikker på om hun skulle velge å benytte seg av tilbudet om massasje eller noen runder til på sykkelen. Niels Martin kom til start med døgnvillhet og en sykkel med tynnslite felgkanter. Bakhjulet knela omtrent halvveis i rittet og Thomas viste seg i tillegg til å være en stor syklist også som en god planlegger ved å ha med et ekstra hjulsett.

(27.05.2004) Fraværet av oppdateringer på Coma Tours hjemmesider ser nå endelig til å nærme seg slutten. Deler av ledelsen er i følge ryktene ferdig med å innrede det nye Comatoret og venter nå bare på å få lagt inn Internett før hverdagen er tilbake til normalen.

Til tross for at det ikke ser slik ut på comasidene har det vært stor aktivitet i den noble club. Trond V og Jo arrangerte gjennomkjøring av traseen til Raumerrittet. Trond T og Christoffer oppnådde hederlige resultater i Råskinnet. I RBIR fortsetter Thomas, Jo og Trond V og sette Coma Tours i et flatterende lys med fine plasseringer. I Scott Cup har Niels Martin forsvart Comas ære mens Brede har bevist at man må trene for å ha det gøy på ritt.

Coma Tours har også fått tre nye medlemmer denne sesongen. De nye stjerneskuddene vil bli behørig presentert i tiden som kommer. De kan røpes at en av de noble nykommerne høyst sannsynelig vil komme til å slette alle dagens Comarekorder hvis han vil.

På Burger King på torsdager er det tørke om dagen til Svrres enorme frustrasjon! Kula har nå bestemt seg for å bruke mindre enn 3:30 på birken og ønsker pes på trening. Kanskje det er på tide å invitere Romeriksavdeligen til Oslo så det blir fellestrening igjen?

Til helgen er det Moss 24 timer med i alt 7 comarater på startstreken. Alle ønskes en fin opplevelse og deler av ledelsen lover oppdateringer om draktene, romansene, fadesene og ikke minst sladder som ikke egner seg for allmuen. 

Når det gjelder de nye draktene så er det bestilt og de er forventet klar for levering i begynnelsen av juli.  

(29.03.2004) Som tidligere lovet har deler av ledelsen igjen klart å glemme å kommentere et comarats sportslige prestasjoner og denne gang var det Per Martin som falt utenfor. Per Martin har 2 år blitt kåret til den noble clubs O2-Konge og gikk selvfølgelig Birken på ski i år også og fikk enda en gang merket med tiden 3:52:36. Selv om tiden ikke er rekord for Per Martin er det den største margingen til merket han har hatt noen gang som er et klart tegn på at vår helt har gått et bra langrenn. Resultatene ligger her.

Når det gjelder den forestående sykkelsesongen går det hardnakkede rykter om at Haavard i år har seriøse planer om å fortsette satsingen frem mot Birkebeinerrittet. Med tanke på at konkurransen i rennet er betydelig hardere enn i rittet kan vi kanskje håpe på Coma Tours første pallplassering i sommerutgaven av Birken?

Grunnen til at deler av ledelsen er noe ute av synk med oppdateringer om dagen henger sammen med at comatoret er solgt og de nye kontorlokalene er under total rehabilitering. Det antas at det nye comatoret vil stå ferdig i løpet av april i god tid til sykkelsesongen.

(21.03.2004) I helgen ble Birkebeinerrennet arrangert og det under særdeles vanskelige forhold. De som har holdt på en stund hevder at det var det verste forholdene på 30 år. En av Coma Tours representanter kunne melde om snø, regn og vind som gjorde smøringen til en utfordring. 

Haavard gikk et fantastisk løp og ble nummer 9 i klassen M35 med den smått utrolige tiden 3:19:05 som er mer en 15 minutter raskere enn Per Martins gamle comarekord. Uten å ta for hardt i er vel dette en av de største bragder en comarat har stått for i den noble clubs historie. Gratulerer Haavard!

De to Trondene Vatne og Tvedt deltok også i helgen og slet nok litt mer med forholdene enn Haavard. Vatne kunne melde om 4 stopp med omsmøring av skiene samt utallige runder med skarping an is og kladder. Vatne fullførte på 5:29:11 mens Tvedt kom i mål etter 5:46:48 med blodslit. Resultatene for comaratene med mellomtider ligger her.

(19.03.2004) Årets første Birken arrangement står for døren og etter det deler av ledelsen har klart å finne ut er det Trond V & T og Haavard som skal forsvare Comas ære på ski i år. Det er meldt om mildt vær og mulige endringer i starten av rennet som følge av dette. Alle tre ønskes uansett lykke til med skituren over fjellet.

(14.03.2004) Deler av ledelsen har gjort seg skyldig i grov tjenesteforsømmelse ved å regelrett overse at Coma Tours hadde to representanter i Vasaloppet! Trond T deltok også og fullførte på 7:41:21 som plasserte han på 7124 plass i rennet og det er all grunn til å gratulere hvem som helst som er i stand til å gå 9 mil på et par langrennski. Deler av ledelsen beklager på det sterkeste, men kan ikke garantere at slike feil ikke vil gjentas i fremtiden.

Det er mulig at den noble club vil trykke opp nye comadrakter til årets sesong. Tidligere har det vært problemer med passformen på draktene for de mest volumiøse comaratene og det akter vi å rette på ved et eventuelt nytt opplag. Kraftkarene Magne og André har så langt ikledd seg vareprøver og deler av ledelsen er på jakt etter flere prøvekaniner i øvre del av vektskalaen. 

(08.03.2004) Først kom Andres Aukland så kom Raul Olle, Jørgen Aukland og en stund etter der igjen kom André Mehnert! André fullførte årets Vasalopp på imponerende 5:23:59 som er ny comarekord med over 20 minutter. Vår helt åpnet som vanlig fort og lå lenge blant de 1000 beste, men det ble tyngre på den siste halvdelen av løpet så den endelige plasseringen ble 1736 plass.

(06.03.2004) Klokken 08:00 på søndag legger Andrè ut fra Sälen på vei mot Mora 90 km unna iført ski og staver. Vår helt har startnummer 3693 og det er mulig å føge med underveis på www.vasaloppet.se. Lykke til gutten!

(20.02.2004) Moss 24 timers ritt er foreløpig fastsatt til å avholdes helgen 29-30 mai. Rydd plass i kalenderen din og spar opp penger til å bestikke deg unna konfirmasjoner, barnedåp og andre ting som kan komme i veien. Dette betyr at comaratene har 14 uker på seg til å forberede en stand det står respekt av i tillegg til å vaske sykkelen. De aller mest seriøse vil muligens også bruke sykkelen før selve rittet. Christoffer valgte jo som kjent og ikke sykle før rittet i fjor og kapret den ærefulle prisen "Årets utmygging" da han trakk seg en uke før start.

Kjell Petter er allerede i gang med å skaffe seg aksjer i prisen "Årets mediemolbo" ved atter en gang å dukke opp på TV2 i mer eller mindre seriøse former. Siste innslag handlet om det årlige rennet i skitrehopping der det kort fortalt bygges et stort hopp foran et tre og deltagerne lander i treet i varierende høyde ut fra mangelen på normal intelligens og størrelse på suspen. Deler av ledelsen håper å få tak i opptaket for å kunne legge det ut her på sidene.

Til helgen går så vidt deler av ledelsen vet Haavard det 90 kilometer lange Grenadreløpet som eneste comarat. Haavard er som viden kjent en meget habil skiløper ved siden av hobbyen med å slenge med leppa i alle retninger. Lykke til Haavard!

(15.02.2004) I helgen deltok Haavard, Trond T og André i Holmenkollmarsjen som gikk i vakkert vær, men dog noe skiftende smøreforhold underveis med litt kalt i starten og mildere utover i løpet. Haavard gikk på imponerende 2:16:44, André var i mål på 2:35:56 mens Trond T gjorde unna de 42 kilometerne på 3:40:23. Klassen ble vunnet på 2:07:20.

(13.02.2004) De foreløpige terminlistene fra NCF er nå lagt ut her. De er ikke komplette og en del ritt vil sikkert bli flyttet, men stort sett er vel det meste klart. Så nå er det bare å starte planleggingen av sesongen!

I morgen går Holmenkollmarsjen og deler av ledelsen har grunn til å tro at flere comarater stiller til start uten å vite hvem disse er. Uansett ønskes dere lykke til.

Som første comarat har André nå tatt steget over fra det profesjonelle yrkesliv og gjort hobby til arbeid. Vår mann er nå å se i lokalene til Bull ski og kajakk der har prater ski, smørig, teknikk og utstyr med kunder og kolleger hele dagen. 

Johan etterlyser aktivitet på Comasidene. Det kan opplyses at det jobbes i kulissene selv om det ikke er synlig her. Deler av ledelsen er på jakt etter medlemmer med utslag i øvre del av skalaen på badevekta for godkjenning av snittet på nye comadrakter. De trange armene og smale midjen på tidligere modeller har vist seg å være lite forenlig med passformen på en del av oss og dette forsøker vi nå å gjøre noe med.

(25.01.2004) Da er jula over og vinteren i full gang. André har benyttet helgen til å gå Marcialongaløpet i Italia sammen med resten av verdenseliten. Det 70 km lange skirennet ble arrangert for 31. gang og denne gangen talte det også med i verdenscupen. Fra den alltid tilstedeværende sekundanten Kristin fikk deler av ledelsen meldinger om at André for en gangs skyld ikke hang med teten fra start! Anders Aukland vant på 3:09 mens vår helt gikk på 4:18 som han var meget fornøyd med.
Før rennet startet var det 2 perfekte spor rundt hele traseen. Da man så TV sendingen var det grunn til å lure på hvorfor i all verden arrangøren hadde gjort dette da snøscooteren som filmet teten konsekvent kjørte i det ene sporet slik at dette ble fullstendig ødelagt. Det er tydeligvis ikke bare i Lillehammertraktene at arrangører foretar seg bevisstløse ting....

(21.12.2003) Årets julepils på Mikrobryggeriet ble en godt besøkt seanse der 10 comarater var mer eller mindre til stede i løpet av kvelden. Som vanlig ble det konsumert rikelige mengder at Stophers utmerkede brygg og like selvfølgelig ble de siste assistert ut av baren da betjeningen ville hjem for å legge seg.

For andre år på rad måtte André se seg slått av Brede i matchvektkonkurransen og da bar det atter til Coma bar der André måtte rive i en helaften. Som i fjor besøkte de glade gutter Rockefeller for å se på Penthouse Playboys vrikke julen inn etter at maten var fortært. André har nå gitt opp og vil ikke lenger delta i konkurransen da han ser på det som en for "tung" oppgave og kunne vinne. Regningen for festen ligger her.

Deler av ledelsen ønsker alle comarater og andre lesere en riktig 
God jul og Godt nytt år

Vi sykles i 2004....

(07.12.2003) De lenge etterlengtede bildene fra Comafesten tatt av Johan gjøres nå endelig tilgjengelige for allmuen. Deler av ledelsen benytter samtidig anledningen til å takke Johan for innsatsen med å ta bilder.

Som vanlig har deler av ledelsen bygget pepperkakehus til jul. Se hva som var årets prosjekt her. 

(04.12.2003) Da deler av ledelsen regner med at de fleste har kommet til hektene etter Comafesten er det på tide å planlegge neste alkoholholdige stunt. Forberedelsene til neste sesong og uhemmet skryting av årets sesong vil for en gangs skyld kunne diskuteres med noen som gidder å høre på. Tradisjonen tro arrangere vi julepils for comaratene med Stopher som dirigent.
Årets julepils er på Mikrobryggeriet klokken 18:30 onsdag 17. desember. De som mener at det er uhørt å helle i seg alkohol uten å ha skaffet seg god samvittighet gjennom trening først henvises til en Sykkel 2 time på SATS Majorstua klokken 17:15. Vel møtt alle sammen.

Arve står på i Bergen om dagen og har nå sikret den noble clubs rekruttering enda en gang da han 2. desember ble far til en kvikk gutt med svært markant quadriceps muskulatur. Forløpig høyde og vekt er 53 cm og 4360 gram. Grattis og lykke til med innkjøp av sykkeltralle Arve!

Det etterlyses flere bilder fra Comafesten og det er riktig at sensuren tar noe tid da det er snakk om 300 bilder. Kvaliteten på bildene er noe variabel mens motivene er som forventet svært så pertentlige. Det er dog grunn til å undres over fotografens tilstand utover kvelden da det i et tilfelle er om lag 15 bilder av det samme motivet tatt i løpet av et par minutter. Om det er et forsøk på å lage film skal ikke deler av ledelsen spekulere i. Bildene vil publiseres i den nærmeste fremtid.

(12.11.2003) Comafesten 2003 er nå historie og den stolte Clubmesteren ble Trond V. De neste plassene på den gjeve pall ble besatt av Jo og Hans Petter. Thomas stakk av med seieren i Comatipp 2003.

Som vanlig var det god stemning på Comafesten og enda mer programmessig fløt alkoholen fritt i strie strømmer.

En stor takk rettes til Lena og Stopher som gjorde en kjempejobb med matlagingen. Dette kan deler av ledelsen allerede nå slå fast at blir umulig å overgå i fremtiden. Helt vanvittig rett og slett.
Alle de andre som hjalp til med rigging på fredag og lørdag og ikke minst oppryddingen på søndag skal heller ikke glemmes. Torstein vant for andre år på rad retten til å servere comaratene og for andre år på rad gjorde han en formidabel innsats.

Alle priser og bilder er lagt ut under Clubmester.

(28.10.2003) Deler av ledelsen kan i dag melde at Comafesten i år blir den største i den noble clubs historie med ikke mindre enn 37 festglade comarater og følgesvenner som vel må kunne sies å være meget bra da cluben kun teller 27 medlemmer. Med andre ord kommer det atter en rekke kompetente dansepartnere til Johan og hyggelige samtalepartnere for de som ikke er like begavet i rytmiske bevegelser til musikk.

Påmeldingen til Birken pågår fortsatt og det er per i dag 9000 påmeldte til rittet som betyr at det fortsatt er plass til flere.

(24.10.2003) Påmeldingen til neste års clubmesterskap er i full gang og det er ingen grunn til å vente med å melde seg på. Påmeldingen er nå åpen for alle og det vil ikke ta lang tid før rittet er fulltegnet og for dem som ikke rekker dette i tide blir det unødig stress og kostnader for å melde seg på senere. Sjekk Birken sine hjemmesider og meld deg på via nettet! 

Det er tydelig at et og annet spamfilter tar knekken på fellesmail til comaratene. Alle har ikke mottatt innbydelsen til Comafesten, men nå har de ikke lenger en gyldig unnskyldning for nå ligger innbydelsen her. Er du usikker på om det er vel anvendt tid på Comafest kan du jo friske opp minnene fra tidligere år her.

(16.10.2003) Alle comaratene skal nå ha mottatt innbydelsen til Comafesten. Hvis du ikke har fått den så send en mail til deler av ledelsen. Taksameteret har så vidt begynt å tikke ved at de første innbetalingene på comakontoen har kommet. 

Ellers er det ikke mye å melde om dagen. Litt stille før stormen kanskje. La oss alle håpe at ikke Andrés innlegg i Comaboka er en realistisk oppvarming til Comafesten. Da kan det bli mye å rydde på søndagen...

(05.10.2003) Lite nytt å melde i Coma Tours om dagen med unntak av at resultatene fra det siste RBIR rittet nå er lagt ut. Jo og Trond V gjorde igjen ære på den noble club! Resultatene ligger her.

(26.09.2003) Det har nå blitt bestemt at Comafesten arrangeres 8. november. Deler av ledelsen er mildt sagt rørt over viljen til å bidra med arrangementet gjennom rigging, matlaging og rydding. Det er også verd å nevne at ingen av comaratene svarte at de ikke ville delta på årets comafest. Helt overlegent! 

NCF behandlet i går saken om det skulle være anledning til å sykle turritt med tidtaking uten å være medlem i en klubb tilsluttet forbundet. Hadde dette blitt vedtatt så ville det medført at alle som deltar i Birkebeinerrittet også måtte ha vært medlem i en klubb. Ikke uventet har arrangøren av Birken vært veldig lite glade for dette forslaget da det rammer dem spesielt siden andelen av klubbløse deltagere er stor og de er redd for av folk ikke lenger vil ta enda en kostnad for å delta. Nå bestemte heldigvis NCF seg for ikke å innføre krav om medlemskap i en klubb, MEN de vil gi deltagere som er tilsuttet en klubb fortrinnsrett til å melde seg på til turritt. 

Mye er sagt om arrangøren av Birken med stive priser på det meste og tidvis elendig valuta for pengene, men at de arrangerer Norges største sykkelritt er det ingen tvil om. Da det heller ikke er tvil om at Birken er det eneste rittet i Norge som har en øvre grense på deltagerantallet på grunn av populariteten er det grunn til å lure på hva NCF har i mot arrangementet. 

NCF påstår at de vurderte tiltaket for å støtte klubbene og hevder også at de klubbene stiller seg positive til vedtaket. La oss da se hva dette vedtaket medfører for en klubb og da særlig de ildsjelene i klubbene som allerede har begge henda opptatt med frivillig innsats.

Birken har allerede åpnet for påmelding for de som har deltatt 5 ganger eller mer. Dette tilbudet stenger i uke 43, etter uke 43 kan alle kan melde seg på. Med det nye vedtaket kan også de som ikke har deltatt 5 ganger i Birken, men som er tilsluttet en klubb melde seg på så lenge det blir gjort gjennom klubben innen uke 43. Resultat? Det sitter nå en del ledere i forskjellige klubber som må motta påmelding fra sine medlemmer med hvilken klasse de skal kjøre i, hvor startnummer skal hentes, med eller uten overnatting, birkenfest etc. og ikke minst motta betaling og så til slutt sende inn en massepåmelding. Joda, klubbene digger sikkert dette NCF!

Deler av ledelsen er veldig glad for at Coma Tours ikke er tilsluttet NCF så kveldene fremover ikke blir okkupert med arbeid for å sørge for at alle detaljer fra 25 syklisters påmelding til Birken hadde blitt riktig. Eller enda verre, gjøre en feil og ha dårlig samvittighet herfra til evigheten. 

(21.09.2003) Mandag morra blues og tid for ukes rapport fra Coma Tours. Deler av ledelsen har vært noe ukorrekt da den antyder at Trond Vs 4de plass på Korsvoll var personlig plasseringsrekord i RBIR. Vår mann stod nemlig på pallens nederste trinn på Eidsvoll i juni i år. 

Coma Tours har fått et nytt medlem i Niels Martin Olesens skikkelse. Niels Martin har vel juridisk sett i forhold til statuttene vært kvalifisert for den noble club siden 24 timers rittet i Moss da han stilte til start for Coma Tours. Han innrulleres i rekkene som Hangaround med innmeldingsdato per nå da det er formelt i orden. Velkommen skal du være Niels Martin og lykke til med vinterens husbygging/restaurering!

Alle comarater skal nå ha mottatt mail om Comafesten som avholdes lørdag 1. november. Har du ikke fått denne mailen, så si i fra! Det har allerede meldt seg en god del frivillige og det er meget gledelig. Ikke minst har Stophers kone, Lena,  påtatt seg ansvaret for å lage middag til oss. Hun trenger imidlertid noen hjelpere som ikke nødvendigvis har kokkeutdannelse til å dele på arbeidsburden på kjøkkenet før festen starter. Har du anledning så ikke nøl med å sende en mail. 

(14.09.2003) Her tar deler av ledelsen seg en aldri så liten ferie og hva skjer? Joda Comaratene setter i gang et vanvittig kjør og sørger for at det er et helvete å komme "på jobb" etter fete dager på rivieraen. Fy så flinke dere har vært!

Haavard har kjørt Comasprinten på meget akseptable 9:54 og plasserer seg dermed på 3de plass på den noble lista over comarater som har kjørt med syre fra Hammeren til Ullevålseter. 

I RBIR har Comagutta virkelig satt skapet på plass i det nest siste rittet for sesongen, denne gang på Korsvoll. Thomas vant klassen sin så det er tydelig at han har fått tilbake lysten på sykkel utover sesongen. Hva kan vi vente oss til neste år Thomas! Grattis igjen og stå på videre! I det samme rittet kapret Jo 2dre plassen og Trond V satte vel også personlig plasseringsrekord med 4de plass i sin klasse. Korsvoll er en meget teknisk løype så det er tydelig at comaratene har lekt i skogen i løpet av sesongen. Helt fantastisk gutter! Resultatene ligger her.

Aun har heller ikke lagt vekk sykkelen for sesongen. Han deltok i Klatringen til Tryvann og tok 2dre plassen i sin klasse på tiden 16:51 som for deler av ledelsen virker utrolig sterkt. Du brukte ikke moped Aun? Igjen er det bare å gratulere en comarat med krutt i potene. Resultatene ligger her

Som om ikke dette var nok hadde Coma Tours to representanter med i helgens Birkebeinerløp i skikkelsene til Knoll og Tott. Christoffer var hakket hvassere enn Hans Petter og tok merket med god marging. Hans Petter klarte kunststykket å ta merket på ski i sukkersørpa i vinter og oppskriftsmessig også på sykkel. Han kunne dermed bli superbirkebeiner med merket i løpet i år. I følge våre øyenvitner på stadion kunne man se i hvitøyet på Hans Petter på oppløpet da merketiden ble talt ned at han virkelig ønsket å klare det i løpet også. 27 sekunder er ikke mye, men akkurat nok til at Hans Petter i år ble Coma Tours superbirkebeiner. Grattis begge to. Resultatene ligger her.

Resultatene fra alle ritt i Scott Cup er lagt ut sammen med sammenlagtlista. Brede vant cupen og Andrè kom på 6. plass. Anders og Haavard fikk ikke tellende resultat i sammendraget da de ikke stilte opp i minst 6 ritt som er kravet. Resultatene ligger her.

(28.08.2003) Til helgen skjer det store ting i medlemsmassen til Coma Tours. Susanne og Kjell Petter gifter seg på fredag på dekket til ærverdige Christian Radich. Etter vielsen drar skuta på helgetur med med hele selskapet som mannskap. Brudeparet ønskes lykke til på bøljan den blå og ikke minst med bryllupsnatta i hengekøye....

Jo, Thomas og Trond V  kjørte i da RBIR på Korsvoll som ble en tidvis våt men likevel fin opplevelse. Det er smått med resultater enda, men i følge ryktene var Jo raskest av våre med Trond deretter og Thomas sikret baktroppen.

I går var det Siste runde i Scott Cup på Skullerud der André var eneste comarat på start og han gjorde igjen en fin figur og ble nummer seks i klassen. Dessverre var det et stygt uhell på Skullerud i går der en rytter falt i en steinur som fikk oss som så det til å tenke over både en og to ganger at terrengsykling av og til kan være farlig. Det ble utvist stor sportsånd etter uhellet av en annen deltager som umiddelbart brøt rittet for å ta seg av en skadet konkurrent. Det gikk forhåpentlig vis bra med rytteren som etter hvert ble hentet av ambulansen og den det gjelder ønskes god bedring i tiden som kommer. 

Deler av ledelsen har utvist Sverre og Trond V stor urett etter årets clubmesterskap ved å glemme at de gilde herrer har steget i gradene i den noble club. Sverre har tatt steget opp som Gullmedlem etter å ha tatt fem merker for Coma Tours i Birken. Trond V har oppjustert seg selv til Sølvmedlem etter at han tok merke i årets arrangement. Gratulerer gutter!

Det vil herske totalt stillhet på comasidene i de neste to ukene da deler av ledelsen og den regjerende clubmesteren drar på to ukers ferie for å drikke og snuse seg ned etter en lang sesong. Til de som savner "nyheter" innen sykling den neste tiden kan Sportsidiot på det varmeste anbefales. Disse gutta holder riktignok et sportslig nivå et par etasjer over oss comarater, med de er ikke så veldig mye mer seriøse av den grunn. 

(26.08.2003) Arve har luftet leggen sin i Kvarven opp i Bergen i dag. Han plasserte seg midt i feltet og det er i grunn det deler av ledelsen har av informasjon. Resultatene fra rittet ligger her.

I morgen er det årets siste ritt i Scott Cup på Skullerud og på torsdag er det ny runde i RBIR på Korsvoll. Kanskje to av de kuleste terrengløypene i regionen. Ingen grunn til å holde TV'n med selskap med andre ord. Lykke til alle sammen! 

Etter årets Birkebeinerritt har deler av ledelsen hørt betydelig færre skrekkhistorier om en arrangør fullstendig på vidvanke med lomma full av gryn enn tidligere år. Totalinntrykket i år er at det meste fungerte utmerket og det må bety at kritikken fra tidligere år har blitt tatt til følge og det er prisverdig av arrangøren. Da er det vel også på sin plass å takke arrangøren for et godt gjennomført ritt!

Det er grunn til å lese Aftenposten med en tåre i øyekroken om dagen. På søndag var det et stort intervju med Gunn Rita Dahle og på mandag satte avisen standarden for dekning av terrengsykling ved å ha Dahles EM triumf som hovedoppslag. Det kan da umulig ha skjedd før at terrengsykling har blitt viet slik spalteplass? Da Dahle ble verdensmester i fjor var det vel bare en liten rubrikk med tekst bortgjemt i et hjørne kun for spesielt interesserte. Som om ikke dette var nok klinte redaksjonen til med en dobbelside fra Frognerseteren Freeride Festival i aftenutgaven mandag. Vær så snill og hold deg frisk Gunn Rita, sporten trenger deg! 

(24.08.2003) Årets clubmesterskap har gått over i historien og kort fortalt ble det merke på halvparten av comaratene, noen kjede og ribbensbrudd, ny comarekord og ingen brøt løpet.

Årets ritt unngikk med noen timers margin et regnvær så kraftig at svømmeføtter og dykkermasker hadde blitt revet vekk fra hyllene i de lokale sportsforretninger på Rena. Traseen var noe våt, men den største utfordringen var nok likevel motvinden frem til Kvarstaddammen som medførte at merkekravet i nesten alle klasser ble litt dårligere enn i fjor.

Det mest gledelige ved årets ritt var uten tvil Trond Vs første merke på syv forsøk. Trond var en av få som kjørte ned sin tid fra i fjor og han gjorde det skikkelig med en forbedring på 15 minutter.

Det tristeste som skjedde var vel Per Martins comatryn i samme steinur som Hans Petter tryna i for to år siden. Per Martin fikk etter hvert igjen pusten og fullført til merket som ikke er annet enn imponerende med tanke på at han brakk to ribbein i fallet. Albuen hans så heller ikke spesielt vakker ut etter møtet med moder jord.

Aun var hissig tilbake i Birken etter to års fravær på grunn av bruddet i ryggen og kjørte i kjent stil knallhardt i bakken opp mot Skramstad. Det holdt ikke helt inn for Aun, men han satte ny pers på 3:20 så et gledelig comeback var det utvilsomt.

André er i ferd med å opparbeide seg en betydelig kvote med uflaks i utforkjøringen etter Skramstad. I fjor brakk pedalen, i år røyk kjedet og ble borte! Han trillet ned til mekkestasjonen ved Djuposet og stilte seg pent i kø bakerst og fikk nytt kjede, men det kostet han merke som glapp med seks minutters margin. Torstein røyk også kjede, men mistet det ikke og fikk reparert det.

Trond T, Knut og Johan har alle funnet sin marsjfart og kjørte på minuttet på samme tid samme som i fjor. For Knut sin del virker det som om han har latt det gå sport i å miste merket og han gjentok bedriften i år ved å være under tre minutter unna. Til de som lurer så fikk Johan tak i alt verktøyet han trengte inkludert gjengetappen for karboncompositte materialer og utstyr til å beise sykkelen...

Jo formelig grusa merkekravet og var innenfor med en god margin på 23 sekunder. Thomas hadde vel gjerne sett at Jo kjørte 9 sekunder saktere for da hadde han tatt skalpen til treningskompisen, men slik gikk det ikke.

Magne og Magnus har begge høstet tittelen Årets økning tidligere år og la inn hver sin gode søknad om en mer positiv ladet pris ved å kjøre sammen og komme i mål på hhv. 11 og 33 minutter bedre tid enn i fjor.

Stopher punkterte i ballettbakken og ruslet til mål. Sverre kom ikke under 3:30 i år heller og tok minst en ekstra trøstepils for det på kvelden. Hans Petter tok programmessig merket og kan som eneste comarat fortsatt bli superbirkebeiner. Brede satte ny comarekord på 3:11:29 og bommet med det enda en gang på å bryte 3:10 grensen.

Resultatene fra rittet ligger her.

På kvelden var det 30 comarater, BOC ryttere og venner til bords på Nikkers. Etter maten var det premieutdeling og en runde på Brenneriet det Sverre nok en gang var behjelpelig med billetter.

Og nå er det 370 dager igjen til neste gang.... kanskje. Arrangøren av Birken har ikke fastsatt dato for neste års ritt enda. Primært ønsker de å arrangere rittet 28. august, men det er samme dag som terrengsykling i OL arrangeres og det vil selvfølgelig påvirke deltagelsen i eliteklassen.

(22.08.2003) Deler av ledelsen ønsker alle comarater og øvrige lesere som skal sykle Birken lykke til på turen over fjellet! Væremeldingen byr på oppholdssvær med relativt kraftig nordavind så det er bare å finne seg et dugelig felt som vindfang.

Vi ses på Nikkers klokken 18:00 presis. Maten er forhåndsbestilt og serveres umiddelbart så det er all grunn til å komme i tide.

Det er også i år mulig å få resultatene direkte på SMS mens rytterne er underveis. Les mer om det her

Birken nærmer seg med stormskritt og det er igjen anledning til å gå gjennom huskelista til Birken.

(20.08.2003) I dag var det nest siste runde i Scott Cup på Gullhaug med tidenes beste resultater for Coma Tours. Det er litt usikkert med plasseringen til Haavard og André, men det var mellom tredje og fjerde og femte og sjette plass som er de beste resultatene vår helter har hatt i Scott Cup. Brede hadde en god porsjon flaks da hans hardeste konkurrent, Even Chiodera, punkterte halvveis i rittet mens han ledet så Brede kunne trille inn til seier i rittet og seier sammenlagt i Scott Cup før det siste rittet på Skullerud. Haavard var forøvrig veldig fornøyd med at han denne gang kunne ta med seg sykkelen hjem etter et ritt på Gullhaug. Den forrige sykkelen hans ble som kjent stjålet etter rittet i vår. 

Uten at vi skal lage noe stort nummer av det kan man si at det er rom for forbedringer av selve avviklingen av Scott Cup på Gullhaug. Starten for de siste gikk klokken 20:00 og med tanke på årstiden og når skumringen setter inn er det ingen overdrivelse og si at det var helt på kanten av det forsvarlige å sende ryttere ned ei ur med stein og røtter i tett skog på denne tiden av døgnet. Hadde det regnet som det gjorde på Korsvoll for en uke siden hadde det ikke vært på kanten men rett og slett farlig!

I Bergen er det tydeligvis lys i tunnelen da Arve i går kjørte temporittet Sotramila. Deler av ledelsen har ikke fått informasjon om at Arve føler seg bra nok til å stille opp på Rena på lørdag, men det er lov å håpe. Resultatene fra rittet ligger her

(18.08.2003) Per Martin har for første gang i sesongen gitt lyd fra seg etter å ha deltatt i Raufosskogen MTB som er et 32km langt terrengritt på skogsbilveier og noe terreng mot slutten. Vår mann gjennomførte et kvalifisert comatryn etter ca. 10 minutters sykling som genererte er rekke fargesprakende skrubbsår, en forstuet tommel samt et skjevt sete. Resultatene fra rittet ligger her.

På søndag deltok Aun i Øyern rundt som er et landeveisritt på 125 km med masterstart på de første 55 km før rytterne slippes løs. Vår helt slapp den første gruppen og kom inn med pulje to ca 7 minutter bak vinneren. Resultatene fra rittet ligger her.

Stopher er i full gang med å toppe formen frem mot Birken der målet er å slå rekorden fra i fjor på rett under 4 timer. En del av oppkjøringen er intervaller i Comasprinten som nå har fått en ny comarat på resultatlista.

Alle comaratene skal ha mottatt en mail med menyen fra Nikkers til middagen klokken 18:00 lørdag kveld etter Birken. Har du ikke fått den så ta kontakt så vi får sent av gårde en felles bestilling på all maten som serveres umiddelbart etter klokken 18:00. Ikke glem røyk, snus og rikelig med penger til uanstendige mengder øl, vi og sprit!

Tro det eller ei, Comatipp er oppdatert!

(17.08.2003) Etter planen skulle Arve i helgen ha kjørt Bergens eneste terrengsykkelritt, men vår helt har slitt med en skade i leggen etter Skarverittet og kom derfor aldri til start. Det er 3 år siden Arve kjørte Birken sist så vi får håpe han rekker å bli frisk i tide!

På onsdag var det ny runde i Scott Cup på Korsvoll med André, Haavard og Brede på startstreken i rittet som kommer til å bli husket for et ekstremt regnvær. Etter 2 uker med stekende sol bøttet det ned noe så utrolig i timene før rittet at det nesten var komisk. Nå skal det sies at det slett ikke var så ille å sykle siden vannet ikke rakk å trekke skikkelig ned i bakken så det ble små innsjøer over forholdsvis fast grunn og ikke et gjørmebad som det ville blitt dagen etter. Comaratene gjorde sine saker bra med Haavard på syvende plass, André på niende plass mens Brede vant rittet. Det er også verdt å nevne den fine utviklingen til gjesterytteren fra Moss 24:00, Niels Martin, som for første gang kom på pallen i Scott Cup med sin tredje plass. Han sier selv at han er sikker på at det nå går fortere som et resultat av at han kjører på G-Shok. Resultatene Scott Cup ligger her.

Resultatene fra RBIR på Sessvoll er klare og lagt ut her

Jo har sjenerøst nok beriket comasidene med høydeprofilen fra Eventyrrittet.

Det er lagt ut noen bilder fra NM i terreng under Comabilder.

(11.08.2003) Deler av ledelsen beklager på det sterkeste at resultatene fra Eventyrrittet ikke ble offentliggjort på comasidene i går, men det har sin forklaring. Jo som forsvarte comas ære var så lite stolt over seg selv at han nødig ville offentliggjøre dem sånn helt uoppfordret. Etter å ha brukt et drøyt kvarter på å sette slange i et pungtert UST dekk samt knekke to dekkspaker under arbeidet var det plutselig trangt om plassen i traseen. Dette medførte at Jo med sin noe utålmodige kjørestil tok to avstikkere ut i skauen der man trygt kan si at løypa ikke var merket. Heldigvis skadet ikke vår venn seg og kom helskinnet til mål, men som sagt han ser helst at resultatene ikke offentliggjøres og respekterer vi selvfølgelig. HER LIGGER RESULTATENE FRA JO's KLASSE I EVENTYRRITTET.

Småplukk har i dag fått en ny seksjon med bilder og film av comarater i media.

(10.08.2003) I helgen kjørte Arve Skarverittet og vår helt klarte seg meget bra med ny personlig rekord og en 15de plass i klassen. Arve slet med tilløp til sånne derre rare knuter i musklene så han var lett sjanseløs i spurten og tapte et par plasser på det. Ellers var bergensavdelingen meget fornøyd og føler at han har kvalifisert seg til deltagelse i Birken. Resultatene fra rittet ligger her.

André benyttet helgen til å gjennomføre Oslo Triathlon og viste seg nok en gang som en bedre syklist enn svømmer og løper. I år var han riktignok ikke helt bånnulke i svømmingen, men det var verre med løpingen der han sa det gikk tungt. Uansett ble den regjerende clubmesteren nummer fire i sin klasse så det er mer enn godkjent. Resultatene ligger her.

(09.08.2003) Den observante leser vil legge merke til at det er lagt inn et nytt element i sidemenyen som heter Småplukk. Comatipp, reisebrev, comatryn, fotokonk og comasekken er flyttet over til småplukk.

Byggeprosjektet av en Giant XtC Team sykkel er nå vel dokumentert som en egen post under småplukk. For de som lurer på hvordan det er å kjøpe deler fra USA over Internett, begrunnelse for valg av komponenter, priser, vekt, leveringstider, montering etc. har nok å lese her. Det er også skrevet en konklusjon etter at sykkelen er testet en periode.

Småplukk inneholder også et par andre nye innslag. Bilder av alle comatryn er samlet på en side. Coma Tours i media er også viet en egen link.

(08.08.2003) I går var det RBIR på Sesvoll med Thomas som ensom comarat på startstrek. Jo og Trond V er i følge sentrale etterretnings kilder fortsatt på ferie og stilte derfor ikke. Rittet gikk på grus/sand underlag i 3 runder à 6.3 km. Thomas hadde gledet seg til å børste støvet av sykkelen igjen, men neppe så boksatvelig som det ble i støvskyen på Sesvoll i går. Thomas hevder selv at det var en prestasjon bare å sitte på et sykkelsete igjen etter en altfor lang treningspause, men at rittet motiverte vår mann til å trene de neste to ukene for å sørge for at turen fra Rena til Lillehammer ikke bare blir en lidelse.

(07.08.2003) Torsdag og fellestrening med godt oppmøte inkludert gjesterytter Niels Martin som kjørte for Coma Tours i Moss 24:00. Kjell Petter holdt ord og hisset opp stemningen som best han kunne selv om han blei litt daff i røttene mot slutten så det blei med verbale spurtopptrekk. Turen gikk inn i Maridalen til Ørfiske og Trehjørningen før folket delte seg jo nærmere vi kom de urbane strøk.

Alle de seks fremmøtte hadde korrekt antrukne sykler med G-Shok mens det var mer hummer og kanari når det kom til bekledningen. André stod vel som regjerende clubmester for den mest fremtredene blasfemien ved å stille i hel drakt for en annen club en vår noble stiftelse. Passer ikke Comadrakta etter besøket hos tante Rossi lengre André?

Til helgen er det to ritt på kjøreplanen og deler av ledelsen har grunn til å tro at det stiller Comarater til start i begge evenementene. På lørdag går "Ryggbrekker'n" eller Skarverittet som det står i terminlista med bergensavdelingen veldig til stede. Arve ønskes selvfølgelig lykke til og referat forventes å være comatoret i hende lørdag kveld. 

På søndag er det klart for Eventyrrittet på Nes der Aun har lekt med tanken om å forsvare Comas ære. Er det flere som har vurdert å stille opp?

Etter den siste runden i Cupen og da særlig med tanke på hendelsen på Åråsen har deler av ledelsen funnet tilbake noe av motivasjonen for å oppsøke nettstedersom publiserer fotballresultater. Kanskje Comatipp oppdateres snart? Den som leser får se.

(06.08.2003) Som Kjell Petter ganske korrekt påpeker i Comaboka er det torsdag i morgen og da er det fellestrening fra Burger King klokken 18:00 presis. Vi er jo godt inne i den første uka av august og historien fra tidligere år gjentar seg. Gjennom hele sommeren har det vært vakuum i Nordmarka, når Birken nå nærmer seg er det nesten trafikk kaos. Atter er det god grunn til å ligge godt ut på høyre side av veien da det ikke muligens, men ganske sikkert kommer en i motsatt retning som blir overrasket over at han ikke er alene.

André bør snarest melde seg på et Grete Roede kurs eller sette av penger til en helaften på byen med Brede i desember. Den siste innveiingen var ikke pen for den regjerende clubmesteren som har vært på en ukes ferie hos tante Rossi i Tyskland som slett ikke er kjent for å spare på godsakene når hun har gjester. André er heller ikke kjent for å takke nei. Sjekk matchvektkonken.

(03.08.2003) Grenserittet ble i helgen besøkt av rekordmange syklister og to av dem var comarater. Aun stilte til start for å bli vant til farten før Birken og det skulle vise seg å være et sjakktrekk. For å si det kort: "Aun tok en Andrè" (For de uinnvidde har André hatt en tendens til å pushe motorsykkelen opp til Skramstadsætra for så og være så utslitt at sluttiden sjelden står i stil til starten.) Aun kjørte full gass og det holdt i ca. 2 timer før den berømte veggen åpenbarte seg for vår venn. I følge mannen var det er grei pekepinn for Birken som han akter å kjøre for første gang etter ryggskaden. Nå var det ikke helt svart for Aun kjørte under tre timer i Grenserittet som første comarat i historien og er den stolte innehaver av Comarekorden. Brede deltok med en litt mindre aggressiv innstilling og kjørte behersket gjennom løypa med Comasekken med sanger fra de siste 20 års hitlister på ryggen. Resultatene fra rittet ligger her.

(27.07.2003) I helgen ble det arrangert NM i terrengsykling i Skien med rundbane og utfor samt uoffisielt NM i maraton. Brede deltok i rundbane for veteraner og hadde som målsetning ikke å bli tatt igjen med en runde av vinneren. Det skulle vise seg å være noget passivt. Med relativt store habilitetsproblemer føler deler av ledelsen at det tross alt er på sin plass å gratulere Brede som norgesmester i terrengsykling rundbane for veteraner (ryttere over 30 år). Brede ledet fra start og litt overivrig foretok han et par spektakulære comatryn på den første runden inkludert høytflygning over sikkerhetsgjerdet med knuste briller og bulket hjelm som resultat. Heldigvis gikk det bra med sykkelen og kroppen og resten av rittet kunne kjøres uten nevneverdige tekniske problemer.

Resultater fra NM i terrengsykling ligger her. BOC , Varden og TA har også skrevet noen ord om Terreng NM. Bilder fra rittet ligger på Syklingens verden.

Brede har i sommer bygd seg en ny sykkel som etter hvert vil bli dokumentert her på sidene og det viste seg å være et sjakktrekk i Skien. Det var mange som måte bryte løpet på grunn av problemer med sykkelen i den veldig gjørmete løypa som også hadde en del utfordrene utforkjøringer med mye røtter og glatte steiner. En spesiell takk sendes til Morten Melhus fra SK Rye som meget entusiastisk sekunderte vår mann under hele rittet. Frank Solberg i BOC fortjener også en fjær i hatten da han opplyste Brede om at han kunne risikere å bli nektet start hvis han ikke stilte opp i BOC drakt og representerte BOC i NM. Årsaken til dette er at NM er et offisielt ritt og NCF krever at deltagerne er tilknyttet en klubb som er medlem av NCF. Bare navnet Coma Tours fikk NCF representanten som ble kontaktet på telefon uken før rittet til å fnyse på spørsmål om man kunne kjøre med Coma Tours drakt. 

Farrisrunden gikk av stabelen på lørdag og så langt deler av ledelsen har klart å bringe på bane deltok Jo og Johan. Jo plasserte seg pent på 53. plass i M35 mens Johan fikk pallplassering fra bunnen av lista. Nå har Johan kommet med en svært god og leseverdig beskrivelse av sin deltagelse i årets Farrisrunden. Deler av ledelsen minner om at mannen to ganger har stukket av med prisen årets mekaniker og han legger igjen inn gode aksjer i den prisen. Resultatene ligger her.

(23.07.2003) Haavard og Brede har den siste uken prøvd seg på Comasprinten med stor suksess. Haavard kjørte opp på 10:20 i første forsøk og passerte dermed Per Martin på lista. Brede klarte endelig å slå Arves seiglivede rekord så nå er det ventet at bergensavdelingen snart inntar hovedstaden for å ta tilbake comarekorden. Se hele lista her.

(21.07.2003) Pannekakevorspielet ble en hyggelig seanse der fem glade comarater satte blåbærsyltetøyet i halsen da Lance tryna på siste stigningen og Ullrich viste en sportsånd som det virkelig står respekt av. Stopher og Haavard får ta seg av turreferatet for det var bare de som syklet etter TV-tittingen. Johan hadde riktignok med seg sykkel, men det var for å vise fram at den var i stykker så han ikke kunne sykle.

Til helgen arrangeres Farrisrunden uten at deler av ledelsen har klart å få klarhet i om det er comarater på startstreken.

Deler av ledelsen har nå noe motvillig akseptert at det er juli og at sommeren er på hell. Nyhetene vil heretter følge den alminnelige kalenderen og ikke lenger antedateres som det har blitt antydet i Comaboka. Det er tross alt bare regnskapene til Coma Tours som ikke tåler dagens lys...

Comatipp burde sikkert oppdateres, men etter at en gjeng bergensere har vært på røvertokt i hovedstaden er deler av ledelsen i akutt mangel på motivasjon for å oppsøke nettsider med informasjon om de siste fotballresultatene. Kanskje til jul?

(20.07.2003) André kjørte i går Fjell og viddatråkket og det ble en lang dag på sykkelsetet for den regjerende clubmesteren. Det var sterk motvind hele veien og alle tider gikk opp i forhold til i fjor. Vår helt kom inn som sjette mann i klassen med en sluttid på 6:43. Vinneren Steffan Repshus kjørte inn på imponerende 5:16 i ensom majestet i vindrossene. Noen sykler raskere enn andre, sånn er det bare. Resultatene fra rittet ligger her.

I morgen, mandag, er det pannekakevorspiel hos deler av ledelsen. Som vanlig tar vi opp dagens etappe og ser den på video. Den som sparker inn døra og stolt forteller hvordan det gikk har med andre ord funnet en meget elegant måte å bli upopulær på. Etappen er ferdig ca. 17:30 og da spoler vi tilbake og ser den siste 1,5 timen av etappen som har profilen som vist under. Etter at TV tittingen er over kaster vi oss på syklene og triller en rolig tur i god comaånd. Dørene åpnes ca. 16:30 og det er fint om du sier i fra om  du kommer så det blir nok pannekaker til alle. Vel møtt!

(17.07.2003) Det er fortsatt sommerferiemodus i Coma Tours, men medlemmene tar likevel i bruk syklene sine fra tid til annen. Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at Janna lot seg overtale til en treningstur for første gang siden Birken 2000 i forrige uke. Ellers kan det meldes at Sverre har vært på en ukes sykkeltur fra Steinkjær til Bodø i kanonværet den siste uken. Anders har testet hvordan det er å kjøre 90 km i 33 graders varme i sydlige strøk og hevder at han nå vet hvor tøft Tour du France er.

Forrige uke var Torstein alene på fellestrening. I dag fikk han selskap av Johan og Brede. De startet med et forsøk på stisykling i skogen, men etter 4 nestentryn på det såpeglatte underlaget snudde de og kjørte klatreetappe til Tryvann via Ullevålseter og Skjennungstua.

Til helgen skal André kjøre Fjell og Vidde tråkket og deler av ledelsen ønsker han lykke til med de 15 milene på grus og litt sti.

(05.07.2003) Tour du France startet i dag og Thor Hushovd gjorde en fin figur på prologen som kanskje lover godt for fortsettelsen. Som annonsert i Comalenderen er det pannekakevorspiel mandag 21. juli i deler av ledelsens residens. Etappe 15. er en klatreetappe med to fjelloverganger og målgang på et tredje fjell.

Det er sommer og av og til sol som deler av ledelsen kommer til å nyte en ukes tid fremover og da får eventuelle lesere kose seg meg gammelt stoff.

(29.06.2003) En ny helg har passert og fire comarater har forsvart Coma Tours ære internasjonalt. Trond V, Sverre, André og Brede deltok i går i terrengrittet MTB Vättern i Sverige. Som i fjor ble rittet meget profesjonelt gjennomført og traseen fikk atter skryt for å inneholde masse terrengsykling og ikke bare grusveier. En klar forbedring med årets ritt var betydelig mindre gjørme enn i fjor. De gode forholdene gjorde at tidene ble betydelig bedre enn i fjor med en 8 minutter raskere vinnertid, men comaratene forbedret seg mye mer! 

André kjørte ned tiden sin med 1 time og 10 minutter med en sluttid på 3:21:09. André sa selv etter rittet at det var hans beste prestasjon i terrenget  siden Birken 1999. Trond V kom inn til tiden 3:34:37 og var strålende fornøyd med egen innsats. Sverre kjørte på 3:49:29 og også han var en fornøyd mann etter målgang. For Sverre var for øvrig dette første gang på flere år at han deltar i et annet ritt enn Birken og han uttalte etterpå at det ganske sikkert ikke var siste gangen han ville kjøre i Sverige. Brede forbedret seg med over en halv time fra i fjor og fikk sluttiden 2:54:34. Heller ikke han klart å skjule sin glede over et godt resultat. Alle tidene kan forøvrig bli endret da de er 2-3 minutter dårligere enn det klokkene til rytterne viste.

Comaratene ble fraktet til og fra Sverige i minibuss sammen med deltagerne til BOC som var et svært så hyggelig reisefølge. Etter hjemkomst ble vi invitert til Mr. BOC Frank Solberg for øl og pizza med god musikk til. Absolutt en trivelig kveld for alle innvolleverte!

Trond V kapret for første gang en pallplassering i RBIR på Eidsvoll verk og deler av ledelsen gratulerer. Ellers er resultatene fra siste Scott Cup i Drøbak, Styrkeprøven og MTB Vättern lagt ut.

André og Brede fortsetter sin kamp mot badevekta og André har fortsatt litt igjen for å slippe unna regningen på Coma bar i desember!

(22.06.2003) Da er Stryrkeprøven over for denne gang med svært oppløftende resultater for comaratenes del. Så vidt deler av ledelsen har klart å bringe på det rene satte samtlige comarater som kom til mål personlige rekorder. 

Magne og Magnus kjørte sammen og har meddelt deler av ledelsen at de hadde en fin tur fra Lillehammer. De kjørte på 7timer og 29 minutter som er 20 minutters forbedring for Magne og mer enn en times forbedring for Magnus. Lukter vi "Årets senkning" i august gutter?

Trond V holdt virkelig farten oppe fra Lillehammer og kom under 5 timer med 14 små sekunder. Dette er ny comarekord med ca. 1 time og 30 minutter så Trond sover nok godt i natt. Grattis!

Jo ankom Tigerstaden etter 17 timer og 35 minutter og dette er det bare å ta av seg hatten for. Det er en forbedring på mer enn fem timer fra i fjor som ikke kan forklares med noe annet enn av stifinner'n også har noe å fare med når det ikke er røtter å stein i løypa. Jo kjørte med et snitt på mer enn 30 km/t hele veien. Vi er stolte over å ha deg som medlem i Coma Tours Jo!

André stoppet opp for å tømme mavesekken etter 6 mil og foretrakk forståelig nok å sitte i følgebilen resten av veien mot Oslo.

(20.06.2003) I går var det RBIR på Eidsvoll med Trond V og Thomas i startboksen. Trond V måtte bruke litt mer krefter enn han hadde tenkt med tanke på Trondheim - Oslo til helgen siden Knut (lagkamerat fra Moss) lå like bak og presset han. Thomas hadde en mye sunnere innstilling og kom inn et par minutter bak de andre to.

Til helgen er det all grunn til å logge seg på nettet og følge comaratenes kamp mot klokka, hverandre, vind og regn fra hhv. Trondheim og Lillehammer til Oslo. Oppdateringen på Strykeprøvens hjemmesider er live. De som skal kjøre Lillehammer-Oslo er: Trond V, Magnus og Magne. Andre og Jo skal kjøre Trondheim-Oslo. Deler av ledelsen ønsker alle lykke til!

(18.06.2003) Det var ny runde i Scott Cup i dag. Traseen i Drøbak er ny i Scott Cup sammenheng og skiller seg vesentlig fra de andre løypene med en trase uten noen bakker og stort sett utelukkende meget raske stier. Dessverre var det en del rot da arrangøren skulle sende av gårde sportsklassene så mange fikk seg nok en ubehagelig overraskelse da starten plutselig gikk. Det var svært vanskelig å passere i løypa da det var trangt og høy fart, men det var vel forsatt slik at de beste kom først til mål. Brede var eneste comarat på startstreken da Anders fortsatt ikke har sykkel, Haavard er på fjellet og André lader opp til helgens dyst fra Trondheim til Oslo.

I morgen er det RBIR på Eidsvoll med Trond V og Thomas som forsvarere av de gule ledertrøyer. Lykke til gutter!

(15.06.2003) Så langt deler av ledelsen har klart å bringe på bane har det ikke vært noen comarater med startnummer på sykkelstyret denne helgen. Anders vurderte å stille opp på Montebellorittet, men han har fortsatt problemer med å få satt i stand sykkelen og lot det være. Arve ville under normale omstendigheter vært med på Bergen-Voss, men dessverre sliter bergensavdelingen med vond rygg etter et døgn med terrengsykling i Moss. 

Jo har genrerøst nok sendt inn en mengde bilder fra Moss 24:00 som nå er lagt ut her.

Resultatene fra det fjerde rittet i RBIR er klare og lagt ut. Resultatene bekrefter at både Jo og Trond V virkelig har fått sving på sakene denne sommeren med pallplassering til Jo og Trond på 6. plass i det 16 mann sterke feltet.

Birkebeinerrittet har nå lagt ut foreløpige startidspunkter med fordeling av ryttere i de største klassene inn i grupper samt seeding i puljer innenfor hver enkelt gruppe. På Birken sin oversikt er det bare 13 comarater som er registrert påmeldt. Er det noen som mener de er påmeldt, men ikke registrert her?

Navn Klasse Start Gruppe Pulje
Thomas M30 08:00 1 3
Torstein M30 08:00 1 3
Christoffer M25 08:45 1 3
Brede M35 09:30 1 1
Arve M35 09:30 1 2
Per Martin M35 09:30 1 2
Sverre Hans M35 09:30 1 3
Jo M35 09:30 1 3
Knut M35 09:30 1 3
Stopher M35 09:45 2 3
Johan M35 09:45 2 3
Magnus M40 10:45 3 2
Magne M40 10:45 3 2

(11.06.2003) Trond T er tilbake på sykkelsetet igjen etter den fatale styrten for en måned siden ha han rev et stort hull i underarmen. I går var Trond igjen på farten og det er vel atter en grunn til å varsle om sterke sener selv om det ikke følger med bilde denne gangen.. 

"Var på min første "ordentlige" markatur etter forrige tryn i går, og det gikk selvfølgelig galt igjen!!
Kjørte i ræva på en bil i utforkjøringene ned mot Rv 4 i Nittedal! Det gikk forholdsvis bra med meg, men det var verre med bilen!
Så jo denne stasjonsvognen der fremme og regnet med at det ikke var noe problem å kjøre forbi "sinka". Men da føreren av "sinka" nærmest stoppet opp pga møtende bil og det ikke var ønskelig å treffe verken møtende bil i fronten eller steiner/trær på høyre siden av veien, samtidig som fysikkens lover sier noe om stopptiden, så var jo valget enkelt: Jeg traff "sinka"............
Landa med beina inn bakvinduet så glasset spruta og passasjer og bikkje var i sjokk. Bulka bakdør, støtfanger, tak, knuste spoileren, vindusvisker, bremselys og plastdeksler mm + div skader på sykkelen.
Fikk jo etter hvert roet ned både fører og bikkje, men de var mildest talt rystet av smellen da denne idioten på sykkel forstyrret Lillomarkas idyll og kom brasende inn bakvinduet deres.
Ble litt skrubbsår på syklisten og det er veldig stor slitasje på Comabuksene for tiden, så for min del venter jeg nå på muligheten for å supplere Comadrakt-garderoben.......!
Venter også på takst, men i følge verkstedet er skadene på bilen foreløpig anslått til ca. kr 20-30 000,-

Dette blir dyr moro!"

Trond T

(09.06.2003) Pinsehelgen har vært en aktiv helg for glade comarater både på landeveien og i skogen. 

Moss 24:00 ble besøkt av 6 comarater fordelt på to lag med en leiesoldat på hvert av lagene. Resultatmessig gikk det meget bra med 2. plass til Coma Tours lag bestående av Arve, Hans Petter og Brede med hjelperytter Niels Martin. Dynea Powerboys bestående av Jo, Thomas og Trond V med Knut som hjelperytter sikret seg 4. plass i det 13 lag store feltet. I år som i fjor var det et dansk lag fra Hörsholm som stakk av med seieren og de var aldri truet av Coma Tours lag. Derimot var det en fin fight mellom lagene på det tre neste plassene der det ikke skulle mer enn en punktering til før resultatet kunne blitt annerledes. Arrangøren hadde kontinuerlig oppdatering av resultatene med videoprojektor så det var mulig å vite nøyaktig hvordan lagene lå i forhold til hverandre underveis som selvfølgelig gjorde det hele ekstra spennende.

Dynea Powerboys stilte opp i Moss allerede på fredagen for å rigge campen som skulle huse oss alle i tillegg til det første rene damelaget i Moss 24:00, Dynea Powergirls. Resten av comaratene kom nærmest til dekket bord på lørdag morgen og kunne bare etterfylle med Kjell Petters utstyr før campen var komplett. I år inneholdt campen eget telt med feltsenger, hustelt for kjøkken aktiviteter samt et par partytelt som skånet oss for det sterke sollyset når vi satt i en av de tre sofaene med bena på bordene. Til alt overmål hadde Kjell Petter sørget for at vi hadde et teppe på store deler av arealet under partyteltene. Kort sagt, komforten var stor i Moss og vi vant da også prisen for mest Harry stand atter en gang.

Arrangementsmessig er nå Moss 24:00 noe i nærheten av det perfekte og vi får bare håpe at initiativtakerene ikke gir seg selv om oppslutningen burde vært bedre. En god indikator på at Moss 24:00 er verdt et besøk er at lagene som først deltar kommer tilbake igjen. Så hvis du leser dette og ikke har deltatt på Moss 24:00 så få med deg noen kompiser og still opp til neste år!

Det var for øvrig egen soloklasse i Moss og selv om det bare var to deltagere var det et imponerende nivå som ble vist frem. Mange har sikkert lest om Øyvind Aas bravader i Austarlia i fjor på nettet. Han kjørte ikke mindre enn 70 runder på egenhånd i løpet av de 24 timene han hadde til rådighet. På disse 70 rundene hadde han høyere snittfart enn vår egen Hans Petter som nøyde seg med å kjøre 25 runder! Og mest imponerende av alt; Øyvind smilte hele tiden!

André kjørte Mjøsa rundt i går og holdt fint følge med feltet til BOC frem til han punkterte noen mil før mål og dermed kom inn 10 minutter etter de andre på 6 timer og 24 minutter. Det var perfektet forhold i mjøstraktene og veldig nær at det ble satt ny løyperekord. Vinnerne kjørte med en snittfart på 43.45km/t og brukte til slutt 5:24:27 på 235 kilometer. 
PS. Det er fortsatt snakk om tråsykler, ikke motorsykler... 

Resultatene fra Moss 24:00 og Mjøsa rundt er lagt ut.

Les flere nyheter i Coma Tours Inc.