Løypeprofiler av Birkebeinerrittet anno 2000 og tidligere

Coma Tours Inc. har kjørt både den nye og den gamle traseen til Birken med høydemåler og på bakgrunn av dette laget løypeprofilene lenger ned på denne siden. 

I følge våre målinger blir den nye traseen 88 kilometer lang med en total stigning på 1438m. Til sammenligning var den gamle traseen 82,5 kilometer og hadde 1355m med stigning.

Løypa:
Løypa går som før ned i Djuposet og litt inn i skogen der man må bære sykkelen opp noen veldig bratte bakker. Fra broen i djuposet til starten på den nye trillestien (T1 på profilen) er det ca. 750 meter. Den nye "veien" som tar av ved 19.5 km er 2-3 meter bred med røft underlag av løs jord, stein, røtter og kvist. Da vi kjørte der hadde det vært tørt noen dager, men det var fortsatt bløtt i løypa. Selv om veien er bred er det bare en smal sti som egentlig egner seg til å sykle på så det er vanskelig å passerer i denne delen av løypa. Regner det på rittdagen eller i dagene før blir disse 900 meterne gjørmehav og trille/bære/banne sti. 

Ved 20.4 km er det slutt på terrenget og en grusvei med litt grov grus gjør det mulig med høyere hastigheter igjen. Utforkjøringen ned til Bringbusætra byr på høy fart så man bør være oppmerksom før man kommer i bunnen av bakken der en 90 graders sving venter. Her blir det helt sikkert en del velt, pass på at det ikke blir deg! Etter svingen kjører man 50 meter på gammel trase før man tar av på nytt.

Igjen er det noe grov grus i noen partier, men stort sett fin grusvei fram til man ved 26.5 kilometer begynner på en ny terrengdel (T2 på profilen) som er ca. 800 meter lang. Her er det også ganske bredt, men mye mer hardpakket underlag enn på T1. Selv om det også her er smalere partier vil de fleste klare å sykle hele veien og det er også mulig å passere på en del punkter. Selv om det skulle regne vil nok denne delen av løypa være brukbar for de fleste. Etter terrengdelen kommer en grusvei som fører ned til Bergetranget. Løypa følger nå den gamle traseen frem til Bjønnåsbrua der man tar av mot Nysætra.

Nysætervegen er en småsvingete fin grusvei med jevn stigning mot Nysætra og Øyungen. Fra Øyungen går det ned til Kvarstaddammen i høyt tempo med et par svinger der det er fult mulig å dra av veien hvis man ikke er oppmerksom.

Fra Kvarstaddammen til Sjusjøen følger man den gamle traseen på veier med motorvei-kvalitet. Det finnes knapt grus på veien, det er hardpakket underlag som sikkert er like raskt som asfalt.

I grafen under er den opprinnelige traseèn til Birkebeinerrittet.

I grafen under er både den gamle og den nye traseen tegnet inn. Den grønne bakgrunnen markerer hvor den nye traseen går mens den blå bakgrunnen viser opprinnelig trase. Mellom 32 og 34 kilometer er den gamle traseen høyere enn den nye. Den nye traseen er 6.5 kilometer lengre enn tidligere.