Comasekken

Da Coma Tours medlemmer tilbringer store deler av sin fritid langt fra de urbane områdene resten av det norske folk befinner seg i har deler av ledelsen sørget for at vi nå får muligheten til å lytte til musikk mens vi triller rundt i de dype skoger. På denne måten blir treningen en slags hybrid mellom sofalivet og toppidrett med det beste fra begge leire.

Comasekkens historie stammer fra en traumatisk sykkeltur på flere timer langs lavdeveien der livet som kjent dreier seg om å få finger'n av bilister og unngå å sovne. Der ute i kjedsomheten meldte behovet seg for underholdning som også kunne nytes av hele feltet samtidig. Med en walkman kan jo tross alt trafikksikkerheten settes på prøve....

Den første prototypen av Comasekken så dagens lys under clubmesterskapet 1998 da "Barbie girl" startet showet noen hundre meter før toppen på Sjursjøen. Arve har siden den gang hatt et noe anstrengt forhold til akkurat den låten. Sekken var da en vanlig ryggsekk med innebygd isopor ramme som sørget for at to minihøytalere for walkman beholdt posisjonen i sekken. Det var ikke tatt hull i sekken foran høytalerene og disse hadde også begrenset ytelse som førte til at lydtrykket var beskjedent i forhold til Comasekken anno 2000.

Tekniske data:

Comasekken CamelBak av typen Cloud Walker
Forsterker 40W i 8 ohm forsterker bygget av Coma Tours Productions rundt en krets beregnet for bilstereo levert av Philips, TDA1560Q. Forsterkeren er i mono.
THD < 0.1% ved effekter under 20W, 0.5% ved 30W, 10% ved 40W.
Musikk kilde Sony MiniDisk MZ-E33. Kasettene spilles inn i mono som gir 2x74min eller nesten 2½ time sammenhengende musikk.
Batterier 10 stk. 1.2V oppladbare 4400 mAh batterier i serie (12V). Ved full styrke varer batteriene i ca. 1 ½ time. I praksis har det derimot vist seg at de holder i over 4 timer med mer enn godt nok lydtrykk.
Høytaler SpeakerCraft 5.1R
5 1/4" woofer, polypropylene
100% vær fast
89 dB 1W/1m
5 til 50 watt anbefalt
8 ohm
Frekvens respons: 60 - 15,000 Hz ±4 dB
Trykkammer Både batteripakken og forsterkeren er plassert inne i trykkammeret som er laget av balsatre. Kammerets total volum er på 4700 cm^3.
Vekt Eksakt 3.5 kilo. Hva ellers?????


Comasekken sett bakfra. Den delen av sekken som er over høytaleren er ikke okkupert av komponenter som inngår i musikkdelen og kan romme mer tradisjonelle sykkeleffekter en måtte ønske å ta med på tur. Dette er fortsatt en Camelbak så det er plass til vannposen mellom trykkammeret og ryggen på sekken i en egen lomme.Over til venstre ses fjernkontrollen til MiniDisk spilleren der man kan starte spilleren, spole, skippe sanger og justere volumet. Denne er plassert på motsatt skulderstropp av der vannslangen på vannposen ligger. Til høyre ses sekken fra siden.

Et bilde av innmaten i Comasekken. I nedre del av kammeret ses batteripakken som ligger fast i en ramme av balsatre. Ellers viser bildet forsterkerkortet og ledninger til strømbryter og audio inngangen fra MiniDisk spilleren som ligger i et eget kammer på oversiden av trykkammeret så det skal være mulig å bytte kasett.