Magnes tale til Comaratene på Comafesten 2002

 

Jaja, kjære venner

kjære Comarater,

kjære støttekontakter eller bedre halvdeler

kjære deler av ledelsen - eller også kalt formann i ett kort, uoppmerksomt, men uendelig langt øyeblikk av deler av Comaratene,

kjære resten av ledelsen, om den finnes....

 

Jeg tenkte jeg skulle si noen ord i anledning dette årlige evenement, årets Comafest. Husk på det gutter og jenter, dette er kvelden som vi alle har sett frem til med forventning og lengsel og glede gjennom mange og  lange og tunge timer på detta helvetes lille sykkelsetet. Ta i skikkelig nå i kveld, det er ett helt år til neste gang. Ja faen, det hadde jeg jo nesten glemt, SKÅL da. Vi må jo ikke glemme hvorfor vi er her.

 

Har dere forresten lest Comasidene i det siste? Hvem har ikke vært der i  løpet av den siste uken? Opp med hånda! I så fall så er dere helt ute, ikke med i det hele tatt på det viktige som skjer her i verden. Dagens, om ikke årets beste tips til dere alle, og det burde være unødvendig å si det; sett Comasidene som oppstartside på web-browseren din. Mye mer interessant og ikke minst variert enn all verdens Nettaviser, Startsider, Firmasider eller annet trash. Her har du stadige oppdateringer på det som interesserer akkurat DEG, og i Comaboka kan du tilogmed komme med dine egne ytringer, ting du har på hjertet eller sterke meninger om alt og ingenting.

Siste uken har vi jo sett et heller uheldig eksempel på dette. Jeg MÅ bare gå gjennom denne saken, da den av ukjente årsaker ikke har fått den samme publisitet som Otto Jespersens frøkenuttalelser i Torsdagsklubben forrige torsdag. Men parallellene mellom Statsministeren/Folket og Deler av Ledelsen/Comaratene er entydige.

 

Det hele startet med at Sverre Kula antydet at navnet FORMANN ville passe bedre enn navnet Deler av Ledelsen på nettopp Deler av Ledelsen. Møter så noe motstand fra deler av Comaratene, ber om støtte MED utropstegn, men blir møtt med en kanskje litt sleivete uttalelse om Grisebank på Comafesten. Da tok det hele helt av, kommentarene kom på løpende bånd. Her er ett utdrag:

 

Koranen

Pysete syklister som bare spiser bananer

Sykmelding før Comafesten

Sykehusopphold

Hodet ut av medisinskapet

Dametyver

Dyretemmer og Sverre M. Fjeldstad som fotograf og regissør

Skamslåtte byfolk

Mossevarer

 

Parallellene til VG/Dagbladet er innlysende og lyder da som følger:

Mr. Nesten Kongelige Høyhet Herr. Høiby anbefaler Deler av Ledelsen å anmelde saken, her har man virkelig tråkket over grenser.

Men dagen etter snur det:

TV2-sjefen Walebrokk mener faktisk at det er Deler av ledelsen som er skyld i alt sammen

Jeg mener, hva blir det neste?

Joda, senest torsdag mottok Otto trusselbrev inneholdende en skarp patron. Sverre kula, vært i postkassa i det siste?

 

Hovedpersonen selv (Sverre) har stilt livet sitt til disposisjon ved å møte opp her i kveld ubevæpnet, ser det ut til, og uten politibeskyttelse. Så da er det bare opp til samfunnet (altså Comaratene) å dømme, grisebanke ham eller la det hele passere. Tiden leger som kjent alle sår. I en bisetning kan det nevnes at det roer seg nok for Otto Jespersen etterhvert også.

 

Ja kjære Comarater, som jeg startet med å si så danner denne kvelden slutten på årets sesong, Det er på tide å fete seg opp og ruse seg litt, både titt og ofte. Men kanskje er også denne kvelden starten på en ny sesong med ny iver, nyoverhalt sykkel og nye forbedrede eller justerte mål for  2003. Lykke til med syklinga folkens. SKÅL!!!!!!!!!

 

Magne Nordheim