Tidligere nyheter i Coma Tours

(06.06.2003) I går var det ny runde i RBIR, men skandaløst nok uten comagrafen på plass. Det er momsinnberetning på tirsdag for de som ikke visste det og Joachim satt fortsatt på kontoret i 23 tiden i går kveld. Jo og Trond V deltok og Jo var raskest når RBIR var tilbake i skogen.

Kjell Petter skal som kjent ikke være med til Moss i helgen, men tingene hans skal være med. Årets standgeneral har pakket en henger full av stæsj og det er bare for oss menige og hekte den på bilen og rulle nedover. Helt utrolig hvilken iver den gutten legger for dagen for at comaratene skal ha det så hjemmekoselig som mulig i Moss. Takk skal du ha Kjell Petter! I denne anledning er det også et nytt kapittel i korrespondansen mellom Susanne og deler av ledelsen. Se hele korrespondansen i kronologisk rekkefølge her.

(04.06.2003) En magisk grense for besøk på comasidene ble i dag brutt. Comasidene har hatt over 50.000 besøk siden starten 1. mars 1999 som er et gjennomsnitt på 32 besøk hver eneste dag.  Trafikken er per i dag mellom 50 og 100 besøk daglig.

(04.06.2003) I dag var det ny runde i Scott Cup på Linderud med tre comarater på startstreken. Haavard stilte for anledningen opp med en splitter ny Specialized Epic Disc som så virkelig lekker ut. Den stolte eieren kunne da også fortelle at den var verdt investeringen etter rittet. Haavard sa dog ingenting om at det var greit at den gamle sykkelen ble stjålet på Gullhaug ved forrige ritt i Scott Cup, så dere kjeltringer der ute skal vite at han fortsatt er forbanna på dere! Andrè varmet opp til rittet med en 14 mil lang tur på landeveissykkelen i går og var noget tung i beina i dag. Brede hadde klart å legge igjen sykkelhanskene hjemme og erfarte at Grip Shift med svette hender er en tvilsom kombinasjon. Anders var dypt savnet, men med de mekaniske problemene han sliter med om dager var det kanskje like greit å ligge på sofaen og slappe av fremfor å baske rundt i gjørma på Linderud. Resultatene er litt uklare enda, men de kommer.

I morgen er det klart for RBIR på Fet skistadion og som tidligere annonsert dukker det opp en telelinse i skogen der oppe. Husk å smil pent til Joachim da dere og lykke til alle sammen!

Det har vært en liten krise, dog meget kortvarig, for Coma Tours lag i Moss 24:00 til helgen. Christoffer måtte melde avbud, men etter en hektisk ringerunde fikk vi en erstatter til laget. Niels Martin Olesen skal kjøre på laget til Hans Petter, Arve og Brede. Han hadde en lite heldig dag på Linderud i dag da bakgiret tok seg en snartur inn i eikene, med eikebrudd og korketrekkeform på bakskifteren som resultat. Vi får håpe han får fikset sykkelen i tide, hvis ikke kan det blir tungt for de tre andre til helgen.

(02.06.2003) I helgen var Thomas og Jo på "hjemmebane" og kjørte Raumerrittet i Romeriksåsen. Jo har trent litt vel mye den siste tiden og følt seg litt daff, men er tydelig vis på vei til bake. Han kjørte inn til en imponerende 29. plass i klassen M35-39. Thomas har i følge seg selv vært litt vel slapp med treningen i vår, men koste seg dog i det strålende solskinnet og endte til slutt på 77. plass i klassen M30-34. I følge vår observatør var det en god porsjon med gjørme i deler av traseen, men ellers fine grusveier. Det var totalt 764 fullførende deltakere som betyr at Raumerrittet etterhvert er et av de større terrengrittene i Norge. Resultatene ligger her.

På onsdag er det ny runde i Scott Cup og på torsdag er det RBIR med "skogens konge" Joachim lurende bak det som måtte være av busker på Fet skistadion. Bildene Joachim tok på Skullerud holdt høy klasse og det er all grunn til å stille opp for å få et blinkskudd av seg selv i aksjon. Det er en fordel om de comaratene som stiller til start kan gi Joachim opplysning om startnummeret sitt så det er lettere for comagrafen og vite hvem der er han skal "skyte" uti der. Med været som herjer i hovedstaden om dagen er det også gode muligheter for at rytterne kan komme til mål med mer enn et gir som fungerer på sisterunden.

Til helgen er det Moss 24:00, eller AXA 24:00 som rittet har blitt døpt etter at arrangøren har fått ny sponsor. Deler av ledelsen har i dag vært i kontakt med den alltid like hyggelige arrangøren som kunne fortelle at årets trase i all hovedsak vil være den samme som ble brukt i fjor. Da "Standgeneral" Kjell Petter er opptatt med familieforøkelsen i år har Trond V og hans følge tatt på seg å frakte flyttelasset ned til Moss. 

For gjester som har ramlet inn på Comasidene kan vi på det sterkeste oppfordre til å få med et lag og oppleve et annerledes sykkelritt i Moss der teten ikke stikker av og er ferdig dusjet og reist hjem før man kommer til mål. I Moss er det en god stemning, musikk i depotområdet og alltid sol. Husk at med 4 mannslag så er det 3 fra hvert lag som ikke sykler til en hver tid så det er god anledning til å møte andre sykkelentusiaster og kanskje få hjelp til å fikse sykkelen underveis hvis den skulle begynne å krangle. Traseen er ikke teknisk vanskelig og vil stort sett kunne forseres uten å gå av sykkelen av de aller fleste som har til sammen mer enn 10 kilometer med stisykling bak seg i karrieren. Fine premier er det også. Det er fortsatt plass så still opp!!

(27.05.2003) Bergensavdelingen har vært på ferde i bakkene i dag og deltatt i Bønsebakken opp som navnet indikerer er en motbakke som helt sikkert er slem. I følge ryktene var ikke Årets bakkesprinter helt fornøyd med egen innsats siden han brukte noen sekunder mer i år enn i fjor. Nå skal det sies at Arve har slitt med sykdom i hele vår så dette ser slett ikke mørkt ut. Vi gleder oss alle til Arve inntar hovedstaden senere i sommer og vi arrangerer intervall start på Comasprinten! Resultatene fra Bønsebakken opp ligger her.

(26.05.2003) Helgen er over og en ny uke med sol denne gangen står for døren. Brede benyttet sjansen til å få med seg et lite gjørmebad før solen tar for mye tak. Rescon Mapei rittet på Kongsvinger hadde endret traseen i år fra en lang runde til to runder av 26 km og det var en forbedring til det mye bedre. En meget variert trase som i all hovedsak ble gjennomført på sykkelsetet og ikke vassende gjennom myrer, innsjøer og andre duathlon aktiviteter. Med unntak av at de manglet en løypevakt på et kritisk punkt som gjorde at en god del ryttere ikke kjørte hele traseen den første runden var det en meget positiv opplevelse som flere bør benytte seg av til neste år. Resultatene ligger her.

Resultatene fra det siste RBIR rittet er lagt ut og det er tydelig at blodsmaken som Trond V stiftet nærmere bekjentskap med underveis ikke var tilfeldig. Han var raskeste comarat og klarte denne gangen å hamle opp med rivalen Jo. Knut som også deltar på laget til Jo og Trond i Moss 24 timer om 2 uker kjøre også fort så det ser lovende ut for Dynea Power boys om dagen.

Stabækk slo Bryne på Nadderud stadion, men det egentlige vinneren heter Arve. Comatipp er oppdatert.

(22.05.2003) Det ble kjørt RBIR på Gjerdrum allmenning i dag med Jo, Thomas og Trond V i startboksen. Dette rittet arrangeres som tempoløp med individuell start. Trond hevder at det er 3 år siden sist han hadde ordentlig blodsmak i munnen og var usikker på om han egentlig hadde savnet det. Resultatene fra de to første rittene i RBIR er nå lagt ut her.

Bildene som Joachim tok på Skullerud forrige uke er lagt ut her. Det ligger forøvrig en film på BOC sine hjemmesider fra Scott Cup på Skullerud der både André og Brede får sine nøye tilmålte 15 sekunder med fame. Sjekk filmsnutten her.

Det var ny runde i Scott Cup i går og atter en gang var det flere comarater på startstreken.  Haavard stilte opp for Coma Tours for første gang og steg med det i gradene og kan nå stolt kalle seg Hangaround. Han kjørte inn til en 10 plass i gjørma noen små sekunder foran den regjerende clubmesteren i Andrés skikkelse som ble nummer 12. Brede sørget for Coma Tours første seier i Scott Cup ved å vinne M30-39. Resultatene fra rittet ligger her.
Det etterlyses et intervju med vinneren i Comaboka og her kommer det:
Coma Tours Inc: Grattis med seieren. Er du stolt?
Brede: Takk! Ja!

Til tross for de gledelige resultatene på Gullhaug var det en veldig trist avslutning på dagen for Coma Tours del. En banditt så sitt snitt til å stjele sykkelen til Haavard mens han pratet med de andre deltagerne etter rittet. Skulle du komme over en aluminiumsramme uten lakk, med en blå SID Race gaffel og Grip shift på den ene siden og vanlig Shimano på den andre så vær klar over at den er stjålet. Ta umiddelbart kontakt med Haavard på mobil: 92 22 12 22.

(15.05.2003) I dag var det RBIR på Lørenbanen med 3 comarater på startstreken og 2 på tribunen. Jo som egentlig er en rendyrket freerider viste at han har pulver i beina også på grusen og holdt imponerende godt følge med teten selv om det gikk litt tyngre mot slutten. Trond V har helt klart kommet seg etter meniskoperasjonen og lå bare halvminuttet bak Jo i store deler av løpet. Trond har forøvrig skaffet seg en riktig så respektabel Gary Fisher sykkel etter at frekke kjeltringer forsynte seg med den gamle sykkelen hans i fjor høst. Thomas kontrollerte feltet bakfra og var helt klart den av comaratene som var mest åpen for kommentarer fra tilskuerne der han spant på oppfordring og la inn små spurter til ære for de fremmøtte. Bilder fra rittet ligger her.

Resultatene fra Scott Cup er lagt ut her.

(14.05.2003) Scott Cup på Skullerud i dag ble et aldri så lite gjørmebad, men hva gjør vel det når alle comaratene på startstreken kom høyere opp på resultatlisten enn forrige uke? André har aldri fått en bedre plassering enn 16 plass i Scott Cup og i dag kjørte han inn som sjette mann! André påstod at han hadde fordel av at en del av traseen måtte løpes, men det forklarer ikke at han holdt følge med feltet opp de bratte stigningene på asfalt så den regjerende clubmesteren er i meget bra slag i år.
Anders fulgte opp dagen med en tolvte plass som med den sykkelen eller dvs. de bremsene han hadde ikke er annet enn vanvittig. Man kjører ikke Scott Cup på Skullerud uten bremser Anders! Klossene var riktignok byttet fra forrige uke, men noe av poenget med bremser er jo at de skal kunne presses mot felgveggen og det kunne de ikke... Modig er han i alle fall! Brede ble nummer to og var strålende fornøyd med det.

En som ikke stilte på startstrek var Joachim, men har var nesten like svett som de som syklet. Fotografen løp rundt i traseen og tok masse bilder fra rittet i tillegg til at han sekunderte comaratene. Han minnet faktisk litt om disse engasjerte reporterne i dyreprogrammer på TV som roter rundt i bushen og filmer. Joachim har for øvrig annonsert at han kommer til Fet ski stadion 5. juni for å fotografere det fjerde RBIR rittet. Det er bare å melde seg på gutter!

I morgen er det RBIR på Løren og denne gangen vil det bli tidtaking. Kanskje de som stiller på fellestrening skulle stikke innom og heie på comaratene? Deler av ledelsen håper uansett på oppdatering fra noen av de som deltar eller ser på.

(13.05.2003) I morgen er det ny runde i Sott Cup på Skullerud. Som tidligere annonsert kommer Joachim for å fotografere de gilde comarater underveis i rittet. En bedre mulighet til å få fete action bilder av seg selv skal man lete lenge etter.

Deler av ledelsen har i dag mottatt følgende melding fra Trond T:
Sykemeldt 1 uke. Ble operert på A-hus søndag kveld, 8 sting for å lukke såret etter grundig skrubb og vask av muskler, sener og ben. Det var lite behagelig!!
Gikk tross alt veldig bra; ingen brudd eller skader på sener/muskler å snakke om. Resten av kroppen får du ikke bilder av, men ser ut som ett flådd villsvin el. noe lignende på hele venstre sida.

Bare for å understreke det hele la vår venn med et bilde av katastrofeområdet. Helt alvorlig så advares det mot STERKE SENER. Dette er IKKE lekkert. Du er herved advart! Bildet ligger her og det er all grunn til å ønske Trond T god bedring.

(12.05.2003) Trond V brukte ikke mange dagene på å komme seg tilbake på sykkelen etter meniskoperasjonen. På torsdag syklet han RBIR sammen med Jo. Det første RBIR rittet hver sesong er uten tidtaking, men i følge ryktene var det en fin liten fight mellom de to comaratene. På lørdag kjørte Trond og Jo Øyern rundt uten at deler av ledelsen har vært i stand til å finnen noen ressultatlister fra rittet.

På lørdag stilte Aun opp i Ceresrittet som ble enda litt tøffere enn vanlig da noen av BOCs eliteryttere stilte til start i M30-39. Tempoet var meget høyt og Aun kunne på søndag meddele omverden at han hadde seriøst nedsatt allmenntilstand. Det er moro med ritt! Resultatene ligger her.

Comatipp er oppdatert og det er en kortvokst bergenser som leder.

(09.05.2003) Deler av ledelsen vil bare minne om at sesongen har startet og at fellestreningen er fra Burger King ved Ullevål stadion klokken 18:00 på torsdager. I går stilte Anders, Haavard og Brede opp til felles utforsking av de dype skoger. Deler av ledelsen lar seg stadig sjokkere av Anders mildt sagt påståelighet med hensyn til løypevalg. I fjor var han kartleser og det førte en samlet tropp comarater rett ned i Nittedal med dertil rundtur over Gjelleråsen og hjem. I går var det garantier om brøytede veier som slo godt an. Da følge stod med råtten sne til over navet var det på tide å snu velosipedene og kjøre tilbake til start...

Resultatene fra Scott Cup er lagt ut her.

(07.05.2003) I dag startet Scott Cup på Løren og det var gledelig god deltagelse fra Coma Tours. Aun, André, Anders og Brede stilte til start i sportsklassen. 

For Aun var dette comebacket på terrengsykkelen i rittsammenheng etter det fatale fallet med påfølgende brudd i ryggen i Skarverittet 2001. Aun hadde selvfølgelig ny sykkel for anledningen og man kan trygt kalle hans Giant MCM et smykke i sykkelsammenheng.

Anders deltok for første gang i et sykkelritt for Coma Tours og har dermed steget i gradene fra Big Mouth til Hangaround. Selv om clubnavnet inviterer til hjerneløs aktivitet håper deler av ledelsen at Anders i fremtiden er noe grundigere i forberedelsene sine til ritt. Han kom meget sent til stadion med en sykkel som ikke har vært gjenstand for vedlikehold på alt for lenge. Unnskyldningen var at han hadde solgt den sykkelen han egentlig skulle bruke tidligere denne uken, men det forklarer vel ikke at bremseklossene ikke lenger hadde gummi? Det var metallet i klossen rett på felgen og det kan trygt sies at bremsekraften var stusselig.

André og Brede deltok også og de var godt fornøyd med å få selskap fra Comarater på onsdagskvelden. De uoffisielle resultatene fortalte: Brede nr. 3, Aun nr. 10, André nr. 16 og Anders nr. 23. Med dette fikk Coma Tours historiens første pallplassering i Scott Cup, men det skal sies at 3 av de 4 beste i sammendraget fra i fjor kjører i eliteklassen i år.

I morgen går det første rittet i RBIR og comaratene ønskes lykke til. Deler av ledelsen håper en av de som deltar sender en mail med opplysninger om hvordan det hele gikk så allmuen kan være stolte av dere.

(01.05.2003) Sykkelsesongen 2003  i Coma Tours ble i dag offisielt åpnet med terrengtur fra Sesam stasjon på Lørenskog. Jo og Thomas hadde funnet frem til en genial trase som til tross for at det er tidlig i sesongen var glimrende for terrengsykling. Masse kule stier, stein, røtter og gjørme. ALT var med. Etter den første stigningen var det flere som kunne melde om puls langt opp i syregrensen, men det glemmer man fort når man har det gøy. Jo viste oss hvordan man ikke pumper opp et sykkeldekk. Hver gang han prøvde å fylle mer luft i dekket kom det mer ut enn inn. André stilte meget urutinert til start med en setepinne med sprekk i og måtte ta asfalten hjem på den siste sløyfa da sete ikke lenger var en del av sykkelen. Med Anders og Brede i tillegg til de tre nevnte var vi totalt 5 comarater som var med å klippe navlestrengen av sesongdebuten. Se bildene fra turen her.

Trond V har nå vært under kniven for å få fikset menisken i sitt vonde kne. Han har det i følge ryktene bra og er tilbake på sykkelen i neste uke. God bedring.

André har vært mye opptatt med militære oppgaver i den senere tid og med tanke på siste kontrollveiing kan vi bare konstatere at kantina i forsvaret ikke var fått med seg talen til Gro om å begrense sukkerinntaket. Se resultatene her.

(27.04.2003) Torsdag er det offisiell sesongåpning og Thomas og Jo har tatt ansvaret for begivenhetene rundt årets 1. mai feiring. Følgende er planlagt av arrangementskomiteen:

Oppmøte Sesam stasjon ( Lørenskog stasjon )kl 10:00
Starter med litt rolig motbakke opp til gamle Stovner, for så å sette i gang en "hemningsløs" stigning opp mot toppen. Masse sti med noen utfordringer. Tror folk vil finne runden utfordrende. De som ønsker det kan kjøre den to runder mens de andre nyter sola ( som vi selvfølgelig får ).
Runden antaes å ta 1 - 1,5 i meeeget rolig tempo. I raskt tempo tar det ca. 45 min. Romeriksåsen er fremdeles full av hvit dritt

Jo

Det har vært en ny runde i Eliteserien og 2 nye comarater har i aller siste øyeblikk levert sine forslag til Comatipp. Haavard har valgt det sikre og brukt sitt eget hode til å spå resultatene. Pål har gledelig nok valgt en meget original metode. Han skrev navnet til alle lagene på papirlapper og strødde dem ut over gulvet. Han la så en liten godbit til bikkja på hver av lappene og skrev ned rekkefølgen ettersom bikkja spiste snacksen. Det er mange veier til Rom gutter!

(23.04.2003) I morgen (24. april.) er det frist for forhåndspåmelding til Scott Cup der man betaler 350 kroner for alle 8 rittene. Fristen for forhåndspåmelding til RBIR er dessverre gått ut, men 500 kroner for 9 ritt er fortsatt ingen upris. Grenserittet har nå åpnet for påmelding via Internett.

Comatipp er oppdatert etter 2. serierunde.

(21.04.2003) Påsken er over og for de som mener at jula varer helt til påske kan det informeres om at det er på høy tid å finne frem sykkelen. Sverre har uttrykt et stekt ønske om at fellestreningene snarest tar til og første mulighet er kommende torsdag klokken 18:00 på Burger King ved Ullevål stadion. Ikke la Sverre bli stående der alene da dere!

Det var svært begrenset entusiasme for å legge den offisielle sesongåpningen til Enebakk rundt. Thomas og Jo har derfor sagt seg villige til å sørge for en fantastisk terrengtur og med tanke på hva disse karene har kommet opp med tidligere er det vel ingen grunn til ikke å stole på dem.

Coma Tours fortsetter å sikre rekrutteringen. Sist ut var Susanne og Kjell Petter som fikk en liten friskus av en gutt på 48 cm og ca 3300 gram. Kjell Petter kaster som kjent ikke bort tiden så rommet der den nybakte moren og barnet oppholdt seg selvfølgelig var utstyrt med en bilbane på gulvet. Det spørs vel om det blir tid for Kjell Petter til å lange burgere i ytre Enebakk etter dette. 

(10.04.2003) Coma Tours har nå fått en seminprofesjonell fotograf i sine rekker. Joachim har gjenopptatt sin tidligere hobby ved å investere et ukjent antall papirark fra Norges bank i et nytt kamera. Joachim har tilbudt seg å ta heftige actionbilder av Comarater i Scott Cup og RBIR. Første mulighet til å få et riktig fett fotografi av seg selv med trynet fullt av gjørme og med sykkelen i dugelig avstand fra underlaget er 14. mai på Skullerudstua. Det er fortsatt litt uklart hvilket RBIR ritt Joachim vil knipse bilder fra. 

Påsken er snart et faktum og det norske folk stormer til fjells for å nyte sol fra blå himmel på bar hud uten solfaktor. Gjør deg selv en tjeneste og smør deg godt så skinnet passer også etter påskeferien!

(09.04.2003) Det nærmer seg 1. mai og offisiell sesongåpning i Coma Tours. Deler av ledelsen har mottatt forslag om at Coma Tours stiller til start i Enebakk Rundt 1. mai i år og møtes til en pils etter rittet. Det er i tilfelle ikke planen at vi skal kjøre for fulle mugger, men ha en fin treningstur på 80 km med løypevakter og matstasjoner som gjør sesongåpningen til en fin opplevelse. Start og mål er ved Skullerud T-banestasjon og deltageravgiften er 130 kroner. Er det en god ide med et samlet Coma Tours i gule ledertrøyer eller ikke? Si din mening i Comaboka!

Haavard har blitt pappa til en datter! Han hevder at det allerede nå synes klart at hun vil gjøre det meget godt i Birken. Vitale mål er 3600 gram og 50 cm høyde.

Som kjent skal også Kjell Petter og Susanne ganske snart bli foreldre. Da Kjell Petter har vært den drivende kraften bak Coma Tours stand i Moss har deler av ledelsen sett det nødvendig å søke Susanne om å få låne hennes samboer i forbindelse med Moss 24 timer. Det er klart at Susanne ikke er ukjent med formaliteter rundt søknadsbehandling! Se korrespondansen her.

Deler av ledelsen har mottatt informasjon om at Knut er observert på sykkelmesse med sin sønn som i følge ryktene viste stor interesse for tohjulinger med MTB "look". Dette lover godt for rekruttringen!

Trond V skal etterplanen kjøre Moss 24 timer 7-8 mai i år sammen med Jo og Thomas. Da får vi håpe at menisk operasjonen 24. april går greit og at rehabiliteringsperioden ikke blir for lang. 

Alle skal nå ha mottatt mail om Comatipp anno 2003. Har du ikke fått den så send en mail til deler av ledelsen med rangering av lagene i eliteserien fra topp til bunn (Enga til Rosenborg). 

(27.03.2003) Innbydelsen til RBIR Terrengsykkelkarusell for 2003 er klar og de 9 rittene er lagt inn i Comalenderen. I følge ryktene har Knut i år bestemt seg for å ta opp kampen med Jo, Thomas og Trond på torsdagene utover sommeren. 

André og Brede har vært inne til kontrollveiing igjen og André har hatt en litt uheldig utvikling siden sist. Om det er oppholdet i det militære eller trøstespising etter Birkebeinerrennet skal være usagt.

Det nærmer seg seriestart i eliteserien i fotball og som vanlig arrangeres Comatipp. De som er veldig seriøse oppfordres derfor til å følge med i alle landets aviser i de neste ukene for å skaffe seg mest mulig bakgrunnskunnskap før serien starter.

Aun har ikke for vane å benytte sine sykler i noe særlig mer enn en sesong og han skuffer oss ikke i år heller. Deler av ledelsen har fått tilsendt noen riktig grove pornobilder av en Giant MCM ramme med gjennomgående eksklusivt utstyr. Vekten tipper under 9 kilo og er vel Coma Tours desidert letteste sykkel. 

(24.03.2003) Det er dagen derpå for arrangøren av Birkebeinerrennet og forhåpentlig vis en av de svarteste dagene de har hatt. Det er gammelt nytt at Birken arrangementene er dyre og at de i tillegg krever ekstra betalt for alt tenkelig og utenkelig i forbindelse med ritt og renn. I år klarte de imidlertid å gjøre en så slett jobb at det formelig kokte på deres eget diskusjonsforum. Løsningen på dette? Først begynte de en ganske gjennomsiktig sensur av kritiske innlegg. Da dette ble et tema i debatten stengte de like godt ned hele forumet! Diktatur og propaganda er jo relativt langt fremme i mediebildet om dagen og det er litt vrient og akseptere arrangørens indoktrinering om ikke å anse dette som sensur. 

Da de hevder at det ikke er sensur å slette innlegg som setter arrangøren i et dårlig lys, hva er da sensur? Arrangøren forklarer stengningen av diskusjonsforumet med at når 400 klager over dårlige spor, håpløs trafikkavvikling og utsettelse av starten så har det ingen hensikt lenger...  

De hevder videre at de tar med seg kritikken til neste års arrangement. Hvorfor vente helt til neste år? Hva med å begynne med rittet til høsten. André måtte bryte sykkelrittet i fjor fordi de ikke hadde ekstra pedaler på servicestasjonen. Deler av ledelsen møtte en kar etter rittet i fjor som opplevde at de ikke hadde pumpe på servicestasjonen, men de hadde et hjul med dekk og slange han kunne låne. Da er det godt å vite at arrangøren har et solid overskudd på flere hundre tusen kroner etter både rittet og rennet de siste årene.

Mange av innleggene på forumet henviste til kontrasten mellom Birken og Vasaloppet i Sverige. Har du lyst til å erfare hvordan et sykkelritt kan arrangeres? MTB Vättern. De vet hva de driver med og de gjør det for DEG! 

(22.03.2003) Da er årets skirenn fra Rena til Lillehammer over og det ble en blandet suksess for Coma Tours representanter. Hans Petter er vel den som har mest grunn til å være fornøyd da han for første gang fikk merket i Birkebeinerrennet. De to regjerende O2 - kongene Christoffer og Per Martin spolerte dessverre muligheten til å bli superbirkebeinere i år. Christoffer brakk en stav på vei til Skramstad og måtte gå i 5 km før han fikk en ny. Per Martin hadde skandaløst dårlige ski og måtte smøre om første gang før Skramstad og enda en gang før målgang. Andrè som tidligere i vinter har uttalt at Comarekorden på Birken skulle falle ble nok en gang gjort oppmerksom på at målet er i Lillehammer og ikke på Skramstad. Som vanlig var Andrè best av våre på de første 10 km før han fikk det tyngre mot slutten. Trond T begynte svettingen allerede i bilen på vei til start med feber i kroppen. Han gjennomførte kun på trass på grunn av trippelen, men det ble en tung tur med tømming av mageinnhold flere ganger underveis. Så langt deler av ledelsen har vært i stand til å kartlegge debuterte Trond V på rennet i år. Han gjorde en fin figur da han snek seg under 5 timer med de svært vanskelige forholdene årets renn gikk under. 

Flere av comaratene har kommet med tilbakemeldinger om en arrangør som overhodet ikke har styring på hva de driver med. En av de tidligere klassene ble sendt av gårde mens mengder av løpere som skulle startet fortsatt sto og stampet i køen på vei til startområdet. Etter hvert ble da heldigvis starten for de senere klassene utsatt med 30 minutter. Noen av historiene om arrangørens busstransport er så sterke at det er tvilsomt om de egner seg på trykk. De av comaratene som har deltatt i Vasaloppet og derav gjennom praktiske forsøk har erfart at det finnes arrangører som håndterer store arrangementer sier at det nærmest er utrolig at Birkebeinerrennet ikke har lært mer i løpet av alle de årene dette har pågått. På sykkel er det heldigvis begrenset hvor mye skade arrangøren kan påføre selve konkurransen selv om det i fjor ble kjørt på masse grov grus på veien opp til Skramstad. I følge infoen deler av ledelsen har fått etter årets renn var sporene i år i så stusselig forfatning at man kunne være fristet til å tro at de var gått opp manuelt som i gamle dager. 

Resultatene under er fra SMS tjenesten som fungerte utmerket i år. Virkelig spennende å følge med "live" på den måten. At SMS fungerer er dog ikke en unnskyldning for at arrangøren ikke er i stand til å oppdatere resultatene på Internett innen rimelig tid. Det lukter atter pengemaskin av Birken når betalte tjenester leveres mens vanlig service ignoreres.

Navn Skramstad Kvarstad Sjusjøen Mål
Christoffer 54:04 2:39:18 4:02:47 4:52:28
Hans Petter 49:52 2:16:11 3:25:50 4:07:50
Per Martin 48:56 2:18:10 3:27:05 4:11:36
Trond T 59:34 2:51:28 4:28:05 5:24:45
André 47:41 2:24:09 3:58:11 4:47:59
Trond V 53:07 2:37:46 4:02:45 4:56:05

Les flere nyheter i Coma Tours