Bilder fra byggeprosessen

Verktøy er minst halve jobben! Sykkelverktøy har en tendens til å være latterlig dyrt. Jo mindre Shimano komponenter man bruker jo mindre latterlig dyrt verktøy trenger man da resten av industrien til en hviss grad klarer og bli enige om standarder. Bitssettet til venstre kostet 99 kr på Clas Ohlson, Pipesettet i midten tror jeg det var 590 kr for på Biltema og sykkelkofferten til høyre kjøpte jeg av en venn for 300 kr. I tillegg har jeg er krankarmavtager for ISIS og en kranknøkkel fra BBB som ikke kostet all verden.
Styrelageret The Head fra Extralite monteres. Med ramma fulgte det med to foringer som gjør at man kan montere vanlig A-head styrelager og ikke bare den integrerte varianten som ramma egentlig er laget for.
Hjulene med Chris King nav, Mavic X317 fleger og DT Revolution 1.8/1.5 eiker ble bygget av Ole Blokhus til min store tilfredsstillelse.
Phyton Air light dekk montert på hjulene med en gang så de blir lettere å håndtere når det skal settes på bremseskiver og kassett.
Mekkestativ er et must hvis man ikke har en veldig tålmodig håndlanger. Jeg har en veldig utålmodig 1,5 år gammel datter som gjerne "hjelper til" og da er det en fordel å få løftet de edle deler opp fra bakken. 
Her er gaffel, stem og styre montert. Grunnen til at gaffelen ikke er kappet mer er fordi stem og styre fra Extralite ikke hadde kommet og jeg nødig ville ende opp med å kappe for mye.
Kranklager fra FSA levert av Cyclocomponents. Skulle veie 158 gram, veide 190 og ble til alt overmål levert med slark og måtte byttes før sykkelen kunne tas i bruk. Lageret er 108 mm bredt i stede for 113 mm som er standard fordi det bare skal være to drev foran på sykkelen.
Kranklageret skrus på plass med spesialverktøy.
Lageret ferdig montert og slarket kunne konstateres så det måtte ut igjen. Lageret ble erstattet med Race Face Signature Titan kjøpt billigere på Oslo Sportslager enn det det koster på Cyclecomponents.
Gaffelen hadde pinner til V-bremser, men denne sykkelen skal ha skivebremser så de ble fjernet.
Hullene ble senere tettet med gummipakninger fra Anton Sykkeldelisk.
Nye ripefrie Next LP krankarmer. Bare så synd at det tok to turer før de så helt herpa ut.
To drev foran. 46T og 32T.
Kranksystemet ferdig montert.
Shim til setepinnen settes i.
G-Shok monteres
SLR setet fra Selle Italia blir montert og kjørt 3-4 turer før min kjære bakende har fått mer enn nok av dette knallhare setet. Bontrager setet fra min gamle sykkel ble senere flyttet over og komforten er igjen total.
Bremseskiven fra Formula ferdig montert.
SRAM XO bakskifter.
Kaliper til bakbremsen.
Trekking av Gore RideOn wirer til girene.
Kjede ble kappet så kort som mulig mens det lå rundt det store drevet foran og den største kransen bak.

Kassetten bak, Shimano XTR M960, skapte store problemer. Jeg klarte ikke å stramme til kassetten hardt nok på navet fra Chris King med det resultat at drevene på kassetten forskjøv seg i forhold til hverandre og det ga en irriterende raklelyd. Årsaken? Shimano har endret "standarden" sin slik at Chris King navnene ikke er kompatible med Shimano! For å fikse problemet ble det filt vekk en del av aluminiumen på kassettholderen til navet slik at dette ikke blokkerte for kassetten og man kunne stramme til kassetten skikkelig. Tusen takk til monopolistene nok en gang!

Frontskifter fra Shimano, og Gore RideOn wirer.
Kutting av bremseslangene.
Wireføringen på styre.
Lufting av bremser
Snart ferdig.
Ferdig...nesten. Styre og stem er ikke levert på bilde og setet ble byttet ut.